Anyukák, akik február-március körül szültek! Hogyan lehet év közben bölcsibe adni a gyereket?
A kislányom februári. Két bölcsiben is mondták, hogy beírathatom most májusban, de nem kell elkezdeni szeptemberben a beszoktatást. De december végéig be kell szoknia.
Nos, én ezt nem szeretném, és nem is nagyon tudom, mert elvileg február-március körül mehetek vissza dolgozni. Addig meg ugye nincs munkáltatói, amit kérnek.
Van rá esély, hogy februárban lesz hely a bölcsiben? Vagy felejtsem el? Ti hogy csináltátok?
Ha minden kötél szakad, marad a magánbölcsi.
Nekem január közepén született és március 1-től kezdjük a bölcsiben a beszoktatást, én áprilistól dolgozom (a beszoktatás alatt az összegyűlt szabikat veszem ki).
Nálunk (Bp. 13. kerület) év közben is lehet kezdeni a bölcsit, de nem mindegyik bölcsiben van ilyenkor hely, mivel a "nagyok" csak szeptembertől mennek át az oviba. Kérdezd meg a bölcsi vezetőjét, hogy mik a szokások. Itt csak 1-2 hónappal korábban kell jelentkezni és az önkormányzaton keresztül kell intézni.
furcsa, hogy nálatok így van.
nálunk egyáltalán nem így működik, hogy szeptember...
mondjuk nálunk az ovi sem szeptemberben kezdődik ilyen értelemben.
szóval aki 3 éves az átmegy az oviba, mondjuk a szülinapja utáni első hétfőn és akkor hétfőn mehet is beszokni a várólista első helyezettje a bölcsibe :)
nálunk nem a helyre van várólista, hanem gyerekre. tehát tudják ki mikor tölti a hármat, és ha akkortájt szeretnétek kezdeni, akkor ahhoz a gyerekhez ínak be.
kicsit bonyolultan hangzik, de egyébként szerintem nagyon jó :)
főleg a pénz miatt, nem kell még fél évig méreg drága bölcsibe járatni a gyereket :/
Első voltam. A 2-nak írnám:
tényleg érdekes, hogy szinte "ahány ház, annyi szokás".
Nálunk az oviba csak szeptemberben mennek át, a betöltött 3 év után. Azaz most is vannak a bölcsiben olyanok, akik már betöltötték a 3-at, nemcsak az évvesztesek, hanem 2009 januáriak-februáriak, és ők is csak szept-ben mennek majd az oviba. Szerintem attól függhet, hol van több férőhely, a bölcsiben vagy az oviban.
Igen, nálunk is csak szeptembertől lehet elkezdeni a bölcsit és az ovit is (mármint papíron, gyakorlatilag kezdheti a beszoktatást később is), de év közben nem vesznek fel senkit.
Fiamnak is tovább kell maradni a bölcsiben, mert nem veszik át év közben az óvodába.
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem, körbe kell járnom jó pár bölcsit, hogy kiderüljön, mi a helyzet. Csak az a genyóság, hogy barátnőméknek azt mondták az egyikben, hogy van várólista, fel is teszik a kislányukat. Aztán bementem én is, és közölte az igazgató, hogy nincs várólista, honnan szedem, hogy van... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!