Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha sikerült begszabadulnod a...

Ha sikerült begszabadulnod a generációs traumák továbbadásától, hogyan sikerült?

Figyelt kérdés

Érzelmileg elhanyagolt, ignorált, lekicsinyített gyerek voltam és 18 évesen otthagytam a családomat. Azóta is borderlineval és depresszióval küzdök.

Párom távol-keleti, hozta a "szülők az első" mentalitást akkor is, ha minden nap megverték. Indulatkezelési problémái vannak és rettenetes az érzelmek kimutatásában és megértésében, a mai napig hagyja hogy a szülei mindent elvegyenek tőle.

A saját életünkben igyekszünk magunkat kontrollálni, viszonylag nyugodtan élünk már, nincsenek viták, ki van építve az egzisztencia, de úton a kislányunk és valahol félek, hogy akaratlanul is elkövetjük azokat a hibákat, amiket velünk kisgyerekként. Nem mellesleg, nem érzem komfortosnak magamat abba gondolni, hogy esetleg valamelyik nagyszülő valaha a gyermekem közelébe kerülhet.

Tisztában vagyok vele, hogy nincs tökéletes szülő és hogy ilyen állapotban normális ezeken aggódni, de néha még egymással szemben is úgy viselkedünk, mint a szüleink velünk (a fizikai agressziót kivéve, amit ő kapott), és ez megijeszt mert a legjobbat szeretném a páromnak és a gyermekemnek is.

2022. okt. 17. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Van ez a családállítás nevű cucc, az állítólag pont erre van. Keress rá.
2022. okt. 17. 12:41
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
Ez csak ketten együtt működhet, ha tudtok őszintén kommunikálni arról, hogyan képzelitek el a gyereknevelést. Te kiolvashatod az univerzum összes pszichokönyvét és eljárhatsz ide-oda panaszkodni, hogy megtaláld magadat, ha a párodat nem érdekli.
2022. okt. 17. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Először is az első legfontosabb a felismerés és az önismeret, te ezekben már nagyon jó úton haladsz, ez az első lépés. A gyerekneveles valóban felszínre hozzá bennünk ezeket a mintákat, automatizmusokat, mert ilyenkor sokszor lehetünk faradtabbak, ingerultebbek, amik mind elősegítik ezek felszínre törlését. Ha úgy érzitek majd, hogy ez történik, szerintem vagytok azon a szinten h észre fogjátok venni, akkor kérjetek szakmai segítséget. Mert ez az egyetlen módja, hogy tudatosan át tudjátok írni őket.
2022. okt. 17. 13:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Tényleg fontos az önismeret, de a párjától is. Ha itt van egy szorongós anya, aki liberálisan boldogságra akarja majd nevelni a gyereket, meg egy dühkitöréses apa, aki majd tekintélyelvűen hasznosra - hát annak ritkán szokott jó vége lenni. Inkább párterápia kellene.
2022. okt. 17. 14:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Egy szóval se mondtam, hogy a párom nem lenne benne. Hatalmas utat tett meg lelkileg és szerintem ezerszer jobban összekapta magát mint én valaha tudnám.

De szerettem volna egy kicsit összerakottabban eléállni konkrétumokkal, hogy hogyan is tudnánk fejleszteni ezen.

2022. okt. 17. 17:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!