Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van rajtam kívül itt akit...

Van rajtam kívül itt akit megőrjít a kétévese?

Figyelt kérdés
Otthon olyan mint egy ördög, minden rosszaságon röhög, nem hajlandó aludni. Ma meg a bölcsiben egy órán keresztül sírt az ölemben, h nehogy elmozduljak. Komolyan néha azt gondolom h szívat egyszerűen. Otthon szétbontja a lakást és olyan mint egy gonosz kis törpe, a bölcsiben meg kérdezgetik. h ennyire kötődik, h el se engedi a kezemet? Szerintem csak tudja h ha látom h elvan akkor elmegyek egy kicsit és inkább játsza a traumás gyereket. ÁÁÁÁ.....és már nem hajlandó délután se lefeküdni, én meg csak tépem a hajam! Szeretem, ne gyertek ezzel, de annyira jó lenne egy kis nyugi!
2010. szept. 27. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:

csak a befolyásolhatóságodat használja ki

nálunk a bölcsiből kb 3 nap alatt elküldenek 1-2 órára- ha meg sír hát megvígasztalják

2010. szept. 27. 12:28
 2/9 A kérdező kommentje:
mi múlt héten látogattunk, akkor már egész jól ment, most kezdtük a szoktatást és azt se viselte amíg elővettem a papírokat és átvittem a szoba másik végére. ült az ölembe és sírt! holnap kimehetek 10 percre, de nálunk az van hogyha nagyon sír vissza kell menni, na tuti h nagyon fog sírni! pedig nem vagyok az a nagyon pátyolgatós anyuka.....
2010. szept. 27. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
32%

És mindenképpen be kell adnod bölcsibe? Jó tudom ez hülye kérdés. De nálunk is két éves volt a pici,annyira ragaszkodik még hozzám,hogy el sem tudnám képzelni a bölcsit. Persze van aki kénytelen,mert dolgoznia kell...

Nálunk is van,hogy szétrámolja a lakást,de én megtanítottam rá,hogy össze is pakoljon. Ha valamit csinálni akart,akkor azt addig nem engedtem neki,amíg össze nem pakolt. Az elején volt sírás,hiszti,de olyankor mindíg egy kicsit magára hagytam a szobába,kitombolta magát,aztán megnyugtattam.Először közössen pakoltunk össze,aztán most már egyedül pakol. Nem szivat Ő téged,csak gondolom engedékeny vagy vele és ezt kihasználja.

Az alvás miatt ne aggódj,az én kisfiam sem alszik már minden délután! Nincs mindíg igénye rá. Persze olyankor este hamar kidől.

2010. szept. 27. 13:04
 4/9 A kérdező kommentje:

igen, muszáj, nekem is igényem van rá és a munkahelyemnek is....ezzel már nem tudok mit kezdeni, fél éve kérdezték h számíthatnak e rám!

igen, a pakolást én is így oldom meg, h együtt ill. rávezetem h egyedül...

Első gyerek, szóval lehet h engedékeny vagyok vele, de nem hinném h túlzottan!

2010. szept. 27. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is egy kis ördög, hisztis, türelmetlen. DE!!! Én azt mondom, hogy inkább ilyen legyen, mint beteg. Ez a dolguk.

Ha itthon vagyunk hétfőtől péntekig, akkor én vagyok a Minden, hétvégén, amikor apa is itthon van, akkor nem létezem a számára, akaratos, nem fogad szót, stb. Ha a nagyszülőknél van és nem vagyunk ott, akkor kisangyal, szót fogad, fogja a mama kezét és viszi aludni.

Mondjuk az alvással itthon sincs gond, 3 hónapos kora óta végig alussza az éjszakát, most múlt 2 éves, és napközben még mindig 2-2 és fél órát alszik.

Szóval szerintem próbálj magadon uralkodni, bár nehéz, tudom, de 2 évesen még megnevelheted, olyanná nevelheted, amilyennek TE szeretnéd, később már nem lesz ilyen "könnyű".

2010. szept. 27. 13:17
 6/9 A kérdező kommentje:
két év alatt egyszer sem aludta végig az éjszakát és most már délután sem hajlandó lefeküdni. félreértés ne essen, álmos ő, múlt héten a kövön aludt el, inkább minthogy elmenjen lefeküdni, a bölcsiben meg kell! egész nap nyűglődés, nincs kaja és a rend is megkérdőjelezhető.....apa...nos róla inkább ne beszéljünk
2010. szept. 27. 13:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem idáig olyan volt mint egy kis angyal. Szépen eljátszott egyedül, aztán mikor az öccse elég nagy lett együtt játszottak. Amikor befejeztem a házimunkát, akkor pedig vagy lementünk a játszótérre, vagy együtt játszottunk tovább. Most, hogy az öcsi is egy éves lett (a lányom két éves két hónapos) és már önállóan megy, valami megszállta őket, mert az ördög kifejezés finomkodás rájuk nézve. Szétpakolják az egész lakást, bemásznak a bútorok mögé, felszedik a parketta szegőt, szétszórják a macskaalmot (idáig hozzá sem nyúltak), összetörik a DVD és CD lemezeket, felmásznak az asztalra, székre, kipakolják a szekrényeket, szétdobálják ami bennük volt. Egyszerűen nem haladok semmivel, amiket felsoroltam egy kb. 30 perces főzés alatt csinálják végig. Takarítani, teregetni, mosni, vasalni már csak álom. Még az is, hogy velük tudjak leülni játszani, mert nem győzöm helyreállítani a szétzúzott lakást. Felvették a nagyobbikat a bölcsibe, de én annyira nem jó szájízzel vettem rá magamat, hogy be is vigyem. Jövőhéten kezdjük el a beszoktatást, elvileg csak reggeli utántól, ebéd utánig lenne bent, azt is csak azért, hogy egy picit legyen vele egy korú gyerekekkel is. De most ott tartok, hogy legszívesebben beraknám reggel 8-kor és délután fél háromkor érte mennék. Amit mostanában csinálnak senkinek sem jó, az egész nap csak azzal telik, hogy harcolok a rosszaságuk ellen, veszekszem velük. Eltűntek a békés hétköznapok, a jó kis játékok együtt, a büszkeség belőlem, hogy milyen angyali gyerekeim vannak. Valamit nagyon elrontottam, és tudom, hogy én vagyok a hibás a viselkedésükért.
2010. szept. 27. 14:02
 8/9 A kérdező kommentje:
amikor még csak egy éves volt a fiam és átmentünk ismerőshöz akiknek volt egy 3 éves és egy 3 hónapos kisfia, anyuka mondta, h szeretné oviba adni a nagyot, én meg kicsit bevallom el is ítéltem h miért adja szegény gyereket be, mikor ő otthon van.....hát már értem! a munkahelyem egy szanatórium lesz ehhez képest.....:)
2010. szept. 27. 14:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Bocsi,de az előző válaszadónak üzenném,hogy ne magát hibáztassa azért mert ilyenek a gyermekei. Nem csinált semmit rosszul,csak egyszerűen nagyon elevenek drágái és felfedezték azt is amit nem kellett volna. Higyje el,hogy ezt is kinövik majd,megúnják! Én mindenképpen azt csainálnám,bár tudom hogy nehéz,de nem hangoztatnám nekik,hogy ezt nem szabad. Csendesen tűrnék,aztán majdcsak megunják egyszer és találnak értelmes elfoglaltságot! Én azt mondom,hogy ha nincs arany középút,akkor inkább ilyen elevenek legyenek,minthogy olyanok akiket leraknak egy sarokba és meg sem mozdul. Hidd el hogy sokkal életrevalóbbak lesznek majd,mint a csendesebb társaik. Kitartást mindenkinek és nagyon sok türelmet. A gyermekek ebben a korban felfedeznek, próbálkoznak, nem alszanak nehogy lemaradjanak valamiről,de ez el fog múlni!
2010. szept. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!