Kinek a felelőssége, ha a gyerek kárt tesz egy prémium autóban?
Figyelt kérdés
Az autó a kisgyerek szüleié, aki megkarcolta azt. A kisgyerekre épp én vigyáztam, kint voltunk elől az udvaron, ahol az autó parkolt, a szülők pedig hátul a kertben.
Láttam, hogy a kisgyerek az autó közelében sétálgat, de azt nem, hogy megcsikarta, vagy hogy egyáltalán volt e a kezében valami.
Most velem.ordibálnak a szülők. Tényleg nekem kéne megfizetnem a kárt?
2022. szept. 28. 21:33
31/33 anonim válasza:
Én úgy gondolom, akkor sem lennél benne felelős, ha nàlatok karcolta volna meg a gyerek. A szülőkkel volt nàlatok, és ilyenkor bàrki bàrmit mind, a szülő dolga a sajàt gyerekét pesztràlni, nem a többi emberé. Plusz ő ismeri a legjobban a sajàt gyerekét, mit lehet vàrni tőle, nem màs. Nekem örökmozgó, nyughatatlan két évesem van. Vendégségben folyton én, vagy az apja vagyunk a nyomàban, akkor is ha 15-en vagyunk épp jelen. Pont azért, mert én tudom, miket képes csinàlni, és nem jàtszok rulettet abban, a többi ott levő elég éber-e. De nem is az ő felelősségüknek gondolom.
32/33 anonim válasza:
Régi szép emlékem hogy egy szőlőbirtokon vagyok a sógornőm csalàdjàval, egy és 3 éves gyerekeikkel. Mind vendègségben. Én véletlenül kint a kertben, mert kimentem valamiért. A környéken lépcső; pincelejàró, meredek domboldal adott. Sógornőm vígan eszik és beszélget az épületben, èszre sem veszi hogy kijön az egy éved. Sógorom az udvaron csukott szemmel pihen egy àgyon, oda se bagózik semmire. Én tereltem vissza a kislànyt a domboldal mellől. Akkor is bennem volt, hogy ha bàrmi éri a gyereket, akkor még én leszek a hibàs? Mikor anyja-apja tojik rà? És ezekből a helyzetekből van az, hogy 100-ból egyszer, de ott van a baj.
33/33 anonim válasza:
Jó, hogy beszéltél jogásszal. Még szép, hogy nem vonhatnának felelősségre, akkor sem ha tényleg ott történt volna. A saját gyerekük, a saját autójuk. Lehet egyeseknek ez új, de ha pl az iskolában egy gyerek kárt tesz valamelyik másik cuccában, azt is a szülője kell kifizesse, nem a pedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!