Kinek a felelőssége, ha a gyerek kárt tesz egy prémium autóban?
Az autó a kisgyerek szüleié, aki megkarcolta azt. A kisgyerekre épp én vigyáztam, kint voltunk elől az udvaron, ahol az autó parkolt, a szülők pedig hátul a kertben.
Láttam, hogy a kisgyerek az autó közelében sétálgat, de azt nem, hogy megcsikarta, vagy hogy egyáltalán volt e a kezében valami.
Most velem.ordibálnak a szülők. Tényleg nekem kéne megfizetnem a kárt?
"Láttam, hogy a kisgyerek az autó közelében sétálgat, de azt nem, hogy megcsikarta, vagy hogy egyáltalán volt e a kezében valami."
Tuti, hogy ott és akkor lett megkarcolva a kocsi? Nem csak rád akarják kenni?
A szülőé
Kivéve ha szerződésben álltok ( bébiszitter) vagy mondjuk ovis sztori..
Errôl eszembe jut egy esemény a gyerekkoromból. Balatonnál nyaraltunk, unokatesóm és én olyan 10-12 évesek voltunk, és még egy rokon kislány, 6 éves körüli. A nyaraló udvarán volt egy apró gyöngykaviccsal felszórt rész. Állt ott egy pingpongasztal, meg 5-6 méterrel arrébb parkoltak a nyaraló vendégek autói. Mi hárman gyerekek kimentünk pingpongozni. Leginkább én és az unokatesóm pingpongoztunk, a kislány meg ténfergett, és játszott a gyöngykaviccsal.
Aztán miután bementünk, jön egy másik család feldúltan, hogy betörött (bepókhálósodott) a parkoló autójuk hátsó üvege, és biztos mi törtük be.
A mai napig emlékszem arra a vallatásra, a szüleink meg a másik család felôl. Pedig tényleg nem csináltunk semmit. A másikak azt állították, biztos bevertük a pingpongütô nyelével. Pedig eszünkbe se jutott ilyen, és a közelébe se mentünk az autóknak. Vagy hogy megdobtuk kôvel. A hatéves kislány tényleg dobálgatta maga elé a gyöngykavicsot, de nem olyan magasra, hogy az autókra eshetett volna, meg nem is erôvel, csak úgy unottan lazán szórogatta. Szerintem még felnôttként se tudnám akkora erôvel nekivágni azt az apró kavicsot egy autónak, hogy betörjön az üveg, nemhogy egy hatéves kislány. Ennyibôl az ott álló fenyôfákról is ráeshetett valami az autóra.
Végül bizonyíték híján annyiban maradt a dolog, de szerintem a másik család nem hitte el, hogy nem mi voltunk, pedig tényleg nem.
"A kisgyerekre épp én vigyáztam..."
Neked.
Ha jól értem te a bébiszitter vagy és te vigyáztál a gyerekre, de otthon voltak a szülők is. Ebben az esetben ez a te felelősséged, de nekem eszembe nem jutna a bébiszitterrel kifizettetni egy olyan kárt amit az én gyerekem okozott.
Szerintem aki vigyázott már gyerekre az tudja, hogy ilyenek bármikor megtörténhetnek.
Ha konkrétan te vigyáztál rá, akkor a te sarad. Ha meg voltál kérve, hogy tartsd szemmel, és rábólintottál, vagy azért mentél, hogy vigyázz rá.
Ha nem, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!