Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kinek a felelőssége, ha a...

Kinek a felelőssége, ha a gyerek kárt tesz egy prémium autóban?

Figyelt kérdés

Az autó a kisgyerek szüleié, aki megkarcolta azt. A kisgyerekre épp én vigyáztam, kint voltunk elől az udvaron, ahol az autó parkolt, a szülők pedig hátul a kertben.

Láttam, hogy a kisgyerek az autó közelében sétálgat, de azt nem, hogy megcsikarta, vagy hogy egyáltalán volt e a kezében valami.

Most velem.ordibálnak a szülők. Tényleg nekem kéne megfizetnem a kárt?

2022. szept. 28. 21:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
9%
Annak, aki éppen vigyázott a gyerekre.
2022. szept. 29. 11:12
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

Tehát, ha én egy kellemes nyári este megkérlek, hogy felügyeld a 2 éves gyerekem, amíg kb 20 perc alatt meglocsolom a kertet, és addig ő beveri az ablakor, vagy a tv-t, mert még nem képes egyedül felmérni a dolgokat, akkor az kinek is a felelőssége?

A; a gyereké

B; a szülőé

C; a megbízott felügyelő személyé

Csak egy jó válasz van, hidd el!

2022. szept. 29. 12:34
 13/33 A kérdező kommentje:

Ők voltak nálunk.

Hátul voltunk a kertben, de a kisgyerek "hozzám csapódott" ketten elvoltunk, beszélgettünk. Aztán előre mentem az udvarra, ő is jött velem magától.

Én bezártam elől az ajtót, kitoltam a kukát, elrendeztem az udvart, meg kimentünk az útra megsimizni a szomszéd cicát. Ezidő alatt volt velem ott elől a gyerek.

2022. szept. 29. 13:14
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
De bszki, hát te voltál ott! Veled ment oda, nem szóltál az anyjának, hanem hagytad, hogy menjen. Akkor az a minimum, hogy odafigyelsz rá. Ezzel az erővel jó, hogy nem csapta el egy autó, mert hát te csak ott voltál. Érzed, hogy mennyire nem áll meg ez a hülyeséged? A te felügyeleted alatt volt, de nem figyeltél és ez történt. Elhiszem, hogy nem akarsz szembenézni ezzel, de ez van.
2022. szept. 29. 13:29
 15/33 A kérdező kommentje:
Figyeltem rá. Azért nem is értem, hogy hogy történhetett, mert a szemem sarkából sem láttam, hogy odamegy az autóhoz, csak a közelében volt. És nem vett fel semmit a földről...
2022. szept. 29. 13:34
 16/33 anonim ***** válasza:
18%
Ha figyeltél rá, akkor nem történhetett akkor.
2022. szept. 29. 15:28
 17/33 anonim ***** válasza:
89%
Semmi közöd hozzá. A szülők gyereke, a szülők autója. Te nem felügyelőként voltál jelen. Tanítsák meg ők a gyereküknek, hogy az autóra vigyázni kell.
2022. szept. 29. 16:04
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj, de akkor milyen minőségben volt jelen, ha nem felügyelő? Mert a szülők nem ott voltak, hanem hátul a kertben, és látták, hogy a gyerek a kérdezővel van.

Tegye már fel magának mindneki a kérdést, hogy ha egy rokonnal vagytok az udvaron és eltávolodtok picit, esetleg beszaladtok wc-re, és ezt tudja is a rokon, akkor ha történik valami, nem kéritek számon? Mondjuk ha esetleg nem anyagi kárt okoz a gyerek, hanem pl feláll a kerti asztalra és leesik, más módon sérül meg amit csak akkor nem veszel észre ha nem is figyelsz. Ha karját töri, vagy a feje betörik, akkor ugyan nem kérdezed meg, hogy most ez mégis hogy történt, és miért nem vetted észre, és miért nem akadályoztad meg, és amúgy is mi a fsz, ha nem bírsz figyelni, akkor szóljál és nem hagyom veled egyedül.

2022. szept. 30. 08:25
 19/33 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, szerintem akkor van csak jogod számon kérni, ha szólsz, hogy "bemegyek picit, figyelnél addig a gyerekre?". Ha csak szó nélkül eltûnsz, akkor azért nem elvárható, hogy ezt a másik azonnal észrevegye. Amúgy se mindegy, hány éves gyerekrôl van szó. Egy 1-2 évesre jpbban odafigyelnek, egy 3-4 évest, ha elvan magában, akkor nem sasolnak annyira az emberek. Amúgy a kérdezô gondolom úgy ítélte meg, nincs semmi az udvaron, amivel a gyerek megölhetné magát az alatt a 2 perc alatt, míg kiviszi a kukát. Az hogy közben esetleg a gyerek nekiáll rongálni, nyilván nem jutott eszébe.
2022. szept. 30. 10:21
 20/33 anonim ***** válasza:
79%

Már bocs 18, de attól hogy gyerket szültél, nem lesz minden a környeztedben tartózkodó ember automatikusan a csicskád, akinek feladata a gyerekfelügyelet.

Hogyhogy milyen minőségben volt jelen? Saját jogán, mint sima felnőtt ember, akinek nem feladata más gyerekét lesni. Nem, nem a rokont kérem számon a vázolt szituban sem. Ha neked vendégségben felmegy az asztalra a gyereked, komolyan nem az az első, hogy őt kérdezed meg, hogy ezt mégis hogy gondolta? A második meg hogy magadba nézel, hogy miért neveltél ekkora kis bunkót? Ész megáll. Nem kell kis vadállatot nevelni, aki az első adandó alkamommal feláll az asztalra vagy megkarcolja a kocsit, és nincs baj. Vagy ha már így sikerült, akkor ne hagyd egyedül másokkal. 5 percre sem. Hagyd otthon hivatásos felvigyázóval ha nem képes viselkedni máshol.

Az meg megint nem úgy működik, hogy én szóljak, hogy ne bízd rám. Nem. Szimplán ne bízd rám. Attól, hogy te elkóricálsz és nem figyelsz rá, én még nem leszek pesztra. A te gyereked csak a te felelősséged, kivéve ha megbízol vele mást jogilag is hogy felügyelje (pedagógusok, bébiszitter). Az, hogy vendégségben cseszel figyelni rá, nem ez a kategória. A gyerekvigyázás egy szakma igazából, nem minden random ember alkamas rá. Épeszű szülő csak olyanra bízza a gyerekét, aki azért ért hozzájuk. A kérdezőt meg sem kérte senki, hogy figyeljen rá szimplán a gyerek rákaszkodott, a szülője meg leszarta. Akkor így járt.

És akkor az ilyen emberek csodálkoznak a gyerekmentes esküvőkön, éttermeken, meg ha egy idő után senki nem hívja őket sehova, mert megy a neveltlen kiskölyök is, aztán ha az anyja cseszik figyelni rá, még az lesz leb.szva aki mellékesen épp merészkedett Ödönke közelében tartózkodni.

2022. szept. 30. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!