Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a fiam csak a...

Mit tegyek, ha a fiam csak a mekis kaját hajlandó megenni?

Figyelt kérdés

Nem főzök,ezért étterembe megyünk vagy rendelünk.Evett már ő is többször a mekibe,de ezt még sose csinálta...Múlt vasárnap délután beültünk egy kicsit a barátnőimmel és a gyerekeinkkel.Másnap mondta,hogy sajtburgert szeretne,hát ott ebédeltünk.Vacsira is azt akart enni,akkor mondtam,hogy nem és elkezdett hisztizni,alig vacsorázott.Egész héten ez ment,tegnap már azt mondtam,hogyha megeszi az ebédet,akkor vacsit a mekiből kap.Rögtön megevett mindent.Ma mondtam,hogy rendelünk ebédre pizzát,de megint csak hiszti lett,hogy ő sajtburgert akar.Nem sajnálom tőle meg semmi,de örülnék neki,ha nem gyorskaját enne minden nap.Mit csináljak?

Még sosem volt ilyen problémánk.

2022. szept. 21. 05:56
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
76%
Inkább szokjatok rá,hogy nem mindig az van amit akar,esetleg kifőzdés kaját is rendelhetnétek egy helyről minden nap változatosan,mert az óvoda az így kínszenvedés lesz.Ott nem hamburger,meg gyros lesz.Be nem vehetsz kaját,jó is lenne,ha a többi enné a spenótot a tiéd meg majszolja a hamburgert.Értem én,hogy nem tudsz,nem akarsz,nem szeretsz főzni,ez nem is baj,csak ott a gond,hogy a gyerek valószínűleg nem is ismer egy csomó féle kaját,mert azt nem szoktatok venni,így alapból elutasítja.Neveltetek egy finnyás gyereket.Nem muszáj egyet érteni velem,de ez van.Állj a sarkadra,mondd,hogy nincs meki,és vagy eröltesdd meg magad és főzz,vagy kifőzdéből rendelj egész hétre fix menüt.Akkor nincs vita sem,az van,amit aznapra főztek.
2022. szept. 21. 14:13
 22/45 anonim ***** válasza:
31%
Tehát betegen hurcoltad egészen eddig kajálni?
2022. szept. 21. 14:18
 23/45 anonim ***** válasza:
76%
Pedig egy aranylò, házi tyúkhúslevestől nem jobb semmi, ha beteg! Kisfiam 23 hònapos, beteg ès betolt vagy 2 deci levest, öröm volt nèzni! Nem èrtem hogy lehet állandòan mű kajákat enni vagy hogy állandòan más kèszìtse el helyettetek, ennyire ne foflalkoztasson, hogy a gyereked finom kajákat egyen, amit az anyja szeretettel főzött neki?
2022. szept. 21. 15:18
 24/45 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer láttam olyat hogy az anya főzött otthon a finnyás gyerekének (még elég kicsi volt) aki csak úgy ette meg az ételt ha elötte az anyja egy mekis zacskóba rakta, így a gyerek elhitte hogy a töltöttkáposzta a mekiből van 😂😂
2022. szept. 21. 15:37
 25/45 A kérdező kommentje:

Amíg kisebb volt,bébiételt kapott.

Miért kell azon fennakadni,hogy nem főzök?! Rengeteg ilyen nőt ismerek,szerintem ez nem akkora probléma.

Nem hiszem,hogy olyan ördögtől való dolog lenne a McDonald's,hogy kerülnünk kéne kilométerekről...Attól,mert néha-néha eszik ott valamit,még nem kap ételmérgezést(és itt most nem a naponta ott ebédelésre gondolok,mielőtt ebből is vita lenne).

A kifőzdékből azért nem rendelek,mert azt a párom nem szereti,ezért marad az,hogy vagy megyünk étterembe vagy rendelünk.Ez nekünk jó,mert azt eszünk,amit csak szeretnénk.

Anyukámmal alig tartjuk a kapcsolatot,a párom anyukája se egy konyhatündér,szóval "szerencsétlen kisfiamnak" maradt a "sz.r" éttermi kaja.

Amúgy,egészségügyileg minden rendben van nála.

2022. szept. 21. 15:47
 26/45 A kérdező kommentje:

Az,hogy nincs bajom a gyorskajával,még nem jelenti azt,hogy örülnék,ha a gyerekem naponta azt enné.

Miért ne lenne igazi a kérdésem?

Attól,mert vannak olyan emberek,akik nem ehhez vannak szokva,még nem vagyunk űrlények...Attól,mert te nem ennél mindig étterembe,kedves utolsó válaszadó,még másokat ez nem zavar.Nekünk ez így jó,nem értem,miért annyira furcsa ez.

Nekem az nem túl nagy segítség,hogy minden 2-3 válaszadó azt írta,hogy tanuljak meg főzni.

2022. szept. 21. 16:15
 27/45 anonim ***** válasza:
90%

Attól,mert néha-néha eszik ott valamit

Néha? Pont arról szól a kérdés, hogy csak az kell neki...

2022. szept. 21. 16:27
 28/45 A kérdező kommentje:

Hogy milyen emberek vannak,atya ég...

Honnan veszed,hogy hány kiló lesz évek múlva?

Arra nem gondolsz,hogy egyeseknek van olyan dologra lehetőségük,hogy SPORT?Teljesen normál alkatú a gyerekem,mert figyelek arra,hogy mennyit eszik.

2022. szept. 21. 16:37
 29/45 anonim ***** válasza:
89%
Na ugye hogy kiderül,hogy finnyás a szülő is. Mi az,hogy a férjed nem szereti?A kifőzdében is van egy csomó étel.Egyiket se szereti?Minden nap 2,vagy 3 féle menüből lehet választani.Hát ha ő dönthet úgy,hogy márpedig nem eszi, akkor még a gyerek is dönthet teljesen igaza van ebben az esetben.Pontosan ez van a tesóméknál.A gyerek példából tanul.Ha ti nem esztek normálisan, akkor ő sem fog.Ha a férjed mindennap a Gundelból rendel,mert azt szereti, akkor a gyerek meg rendelhet a mekiből,mert ő meg azt szereti.Most vagy akarsz változtatni,vagy nem.Döntsd el, aztán tégy belátásod szerint.3s igen,a kérdés pont arról szól,hogy állandóan azt enné,márpedig az nem egészséges.Különben így marha nagy szívás lesz neki az ovi is,meg a suli is.Gondolom semmi hasonlót nem is kapott még mint amit ott fognak adni.
2022. szept. 21. 16:38
 30/45 anonim ***** válasza:
86%
Most még figyelsz arra mennyit eszik,meg esetleg hogy sportoljon, aztán felnőtt lesz,de ő sem tud főzni,nem is akar,megszokta,hogy mindig valahol eszik.Sportolni se biztos hogy fog,és nem szabályozhatod mennyit egyen.Ez is egy valós probléma lehet,meg az is,hogy nem biztos hogy majd megteheti hogy minden nap étteremben egyen.Sőt,lehet,hogy hamarosan ti sem.Tudom,tudom veletek soha nem fog ez előfordulni.Főleg ha marad ez az áremelkedés,meg esetleg tönkremegy a vállalkozás,vagy valamelyikőtök munkanélkül marad.Ne legyen így,de azért jobb félni mint megijedni.
2022. szept. 21. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!