Mit tegyek, ha a fiam csak a mekis kaját hajlandó megenni?
Nem főzök,ezért étterembe megyünk vagy rendelünk.Evett már ő is többször a mekibe,de ezt még sose csinálta...Múlt vasárnap délután beültünk egy kicsit a barátnőimmel és a gyerekeinkkel.Másnap mondta,hogy sajtburgert szeretne,hát ott ebédeltünk.Vacsira is azt akart enni,akkor mondtam,hogy nem és elkezdett hisztizni,alig vacsorázott.Egész héten ez ment,tegnap már azt mondtam,hogyha megeszi az ebédet,akkor vacsit a mekiből kap.Rögtön megevett mindent.Ma mondtam,hogy rendelünk ebédre pizzát,de megint csak hiszti lett,hogy ő sajtburgert akar.Nem sajnálom tőle meg semmi,de örülnék neki,ha nem gyorskaját enne minden nap.Mit csináljak?
Még sosem volt ilyen problémánk.
Szerintem nem kamu kérdés. Bár én irigylem a kérdezőt, hogy a sajtburgert megeszi. Én 5 éve viszem a gyereket mekiben, és a sült krumplit meg a csibefalatot is úgy kellett rátukmálnom, évekbe telt, mire megette(meg az összes többi kaját is, nem csak a gyorsételeket, sajna pizzából is válogat, meg főtt ételből is, meg édességből is)
Először gondold végig, hogy mindig válogatós volt-e. Ha korábban is az volt, nem fog menni a majd eszik mást, ahogy nálunk sem.
Ha viszont most kezdte, akkor ne kapjon, várd ki a hisztit, majd eszik mást:) Én bevezetnék egy olyat, hogyha normálisan eszik hétköznap 5 napot nyafogás nélkül, akkor hatodik nap elviszed burgerezni. Onnantól, hogy nyafog, emeled, hogy nem 6 hanem 7 naponta. Nyafog még? 8 naponta.
Gyorsan le fog esni neki, és semmi baja nem lesz, ha kb 10 naponta eszik
sajtburgert, szerintem itt fog leesni, hogyha nyafog, csak rosszabbul jár. Én 25 éve eszem, régen volt, hogy naponta, és tök jól vagyok:)(vékony és fitt, mivel mást is eszem és mozgok is)
Valószínű, hogy ez az első kedvenc étele(vagy az új kedvenc étele), azért viselkedik így.
De örülnék, ha a gyerekem megenné a sajtburgert(vagy bármit azon az 5 ételen kívül, amit hajlandó megenni).
Ha ez nem kamu, légy következetes. Ezt már pár éve el kellett volna kezdeni.
Sajtburger nincs. Ha eszik, eszik, ha nem, nem. Mondjuk egy gyerekre illene főzni normálisan.
Szerintem magyarázd el neki, hogy nem egészséges,ezért ritkán eheti.
Csináljatok fix rendszert, hogy milyen gyakran esztek ott, pl minden hétvége, heti 2x.
Ha eddig nem tetted, akkor vond be a rendelésbe, mikor màshonnan ètelt vesztek.
6os, úgy, hogy már babának is ilyen volt, nem itta meg a tápszert, a tejpépeket, kilökte az almapürét a szájából és sírt, de pl megette a kenyeret/pékterméket, meg később a tejbegrízt meg a tonhalat, és a tökpépet anyatejjel higítva.
Én mindent megeszek, kivéve a tüdőt, gyomrot, vért és körmöt. Jobban szeretem a főtt ételeket, mint a hideget, de e gyerek étkezési szokásai nem olyanok, mint az enyémek. A válogatós gyerekek babának is ilyenek, és nem nyomod bele a síró 6 hónapos szájába az almapürét, miután 3-4 alkalom után sírva kilökte. Párszor próbáltam visszahozni azokat, amiket nem evett meg, és utána sem ette meg. A táplálkozás nem szokás kérdése, kényszeresség. Azoknak meg magyarázhatsz, a megszállottságuk a józan ész előtt van fontossági sorrendben, előbb kerül kórházba(hányja gyengeségig magát), minthogy megegyen olyat, amitől rosszul van.
Az anorexiások is mit össze küzdenek az evéssel, a gond fejben van náluk, és túllépi a "józan paraszti eszüket" a kényszeresség.
Ha eddig nem volt válogatós a kissrác, csak próbálkozik, szigor kell oda, ha viszont eddig is válogatós volt, egy korábbi kedvencét kell visszahozni, vagy alkut kötni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!