Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a fiam csak a...

Mit tegyek, ha a fiam csak a mekis kaját hajlandó megenni?

Figyelt kérdés

Nem főzök,ezért étterembe megyünk vagy rendelünk.Evett már ő is többször a mekibe,de ezt még sose csinálta...Múlt vasárnap délután beültünk egy kicsit a barátnőimmel és a gyerekeinkkel.Másnap mondta,hogy sajtburgert szeretne,hát ott ebédeltünk.Vacsira is azt akart enni,akkor mondtam,hogy nem és elkezdett hisztizni,alig vacsorázott.Egész héten ez ment,tegnap már azt mondtam,hogyha megeszi az ebédet,akkor vacsit a mekiből kap.Rögtön megevett mindent.Ma mondtam,hogy rendelünk ebédre pizzát,de megint csak hiszti lett,hogy ő sajtburgert akar.Nem sajnálom tőle meg semmi,de örülnék neki,ha nem gyorskaját enne minden nap.Mit csináljak?

Még sosem volt ilyen problémánk.

2022. szept. 21. 05:56
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
82%

Hát mégis mennyi idős az a gyermek h nincs se oviban, se suliban és eltudtok menni ebédelni, majd utána valahova vacsorázni is?

Még ha anyagilag bele is férne, és délben végezne a gyerek, én akkor se szedelőzködnék össze még este is h valahol vacsizzunk

Egyébként meg nem mennénk a mekibe. Eszi azt ami van.

2022. szept. 21. 07:38
 12/45 anonim ***** válasza:
65%

#6 ti ilyenek vagytok, én meg 35 éve olyan, hogy ha nincs olyan kaja amit éppen ennék akkor nem eszek, hiába vagyok már rosszul az éhségtől...

Kérdezőéknél nincs olyan nagy "baj", mivel megeszi a gyerek a kaját (pl velem ellentétben), csak éppen mást kíván.

Szerintem is az lehetne megoldás, ha ritkítanátok ezt és tudná a gyerek, hogy melyik nap tud azt enni, abban az esetben, ha a többi napon normálisan eszik, különben azt az egy alkalmat is cseszheti

2022. szept. 21. 09:09
 13/45 anonim ***** válasza:
84%
10-es a válogatós gyerekek nagyrészére inkább az a jellemző,hogy vagy nem is próbálkoznak többször, többféleképpen adni bizonyos ételeket,vagy simán rájuk hagyják a válogatást,lásd a kérdező esetét is.Ő is beadja a derekát.Persze nem mondom,hogy nincs olyan,hogy valaki evészavaros,de nem ez a jellemző.Saját tapasztalatom is van Az öcsém kislányának otthon könyörögni kell,hogy egyen,igyon.A felesége extra válogatós, konkrétan semmit nem evett nálunk karácsonykor,pedig legalább 10 felé étel,édesség volt Fintorog mindenre,jóformán tojáson,meg rántotthúson él.A gyerek itt se evett először, aztán az én gyerekeimmel leült enni ezt-azt a nyári szünetben mikor én vigyáztam rá konkrétan videót kellett csinálnom,mert nem hitték el,hogy két pofára tömte a kislány a borsófőzeléket fasirttal.Otthon azóta is szórakozik az anyjával,az oviban meg repetázik.Annyi történt,hogy látta,hogy mi mit eszünk,nem volt könyörgés,hogy de gyere már enni,meg így,meg úgy.Reggel meg nem volt éhes,ebedkor már igen,és mivel nem volt más választása,megkóstolta a többiekkel azt,amit otthon élből el lehetett utasítani mert akkor kinyalták a pólót,és kapott mást.Meg itt nem hallotta,hogy a főzelék az fúj,meg hogy lehet azt megenni,stb.Az anyja ugyanis ez a típus.
2022. szept. 21. 09:19
 14/45 anonim ***** válasza:
100%
12 mondtam,hogy el tudok képzelni szélsőséges eseteket,mint mondjuk a tiéd is,bár érdemes lenne felnőttként próbálkozni,hátha mégis bejönne valami,de most itt spec nem az a baj.Ez a gyerek csak simán megteheti,hogy válogat, gyakorlatilag kihisztizi a mekis kaját.A legtöbb esetben ez van,és nem evészavar.Persze meg lehet kívánni időnként valamit,mi is szoktunk pizzát rendelni,meg mekibe menni,sőt volt olyan is,hogy főztem,aztán mégis rendeltünk vacsira pizzát,mert megkívántuk,de minden nap nem csináljuk azt,hogy mindenki mást akar enni,és akkor rendelgetünk,meg 7 felét főzök.Az elkövetkező időkben pedig hagyjuk is a válogatást.Olyan drágaság lesz,hogy az is meggondolja majd hogy válogasson-e aki eddig megtehette.
2022. szept. 21. 09:57
 15/45 anonim ***** válasza:
29%

Én nem tudom,hogy lesznek ilyen válogatósak a gyerekek.

Egyrészt megtehetik, mert a szülő hagyja. Másrészt meg lassan annyira kitolódik az új ételek bevezetése, hogy mire ljut oda, hogy mindent megkóstol, már van akarat, ízlés. Sokkal könnyebb megszerettetni egy új ízt egy 4-5 hónapossal, mint egy másfél évessel.

2022. szept. 21. 12:16
 16/45 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem magyarázd el neki, hogy nem egészséges,ezért ritkán eheti.

Meg fogja kérdezni a gyerek, hogy aha, akkor eddig miért lehetett?

2022. szept. 21. 12:18
 17/45 anonim ***** válasza:
27%

Mi nagyon ritkán megyünk a Mekibe, nem finom és drága. Külföldről behozott idegenmajmolás. Ott meg az utcagyerekek esznek a Mekiben, mert olcsó és sz.ar, de nálunk meg ez a menő, mert amerikai.

Talán kezdj el főzni neki.

2022. szept. 21. 13:03
 18/45 A kérdező kommentje:

Azért írtam ki a kérdést,hogy segítséget kapjak más anyukáktól,hiszen tudtommal arra van az oldal,hogy kérdéseket tehessünk fel.

Nem eszik minden nap pizzát,csak azt is nagyon szereti,így gondoltam,hogy hátha azt megeszi.Eddig mindent megevett,most kezdte ezt el.

A férjemet nem zavarja,sőt örül neki,hogy nem a főzéssel töltöm az időmet.Így legalább együtt tudunk ebédelni is és így alakultak ki a napjaink,nekünk ez megfelel.

Januárban lesz 4 éves a fiúnk.

Azért gondoltam,hogy rendeljünk inkább,mert betegek is vagyunk,nem akartam így étterembe menni vele és ott ülni,várni,amíg kihozzák a kaját,stb. amikor tudom,hogy nem fog enni,csak turkálni fogja az egészet.

Jövőre kezdi az ovit és én is gondoltam,hogy gondok lesznek az étkezésekkel.Ezért vagy elhozzunk ebéd előtt vagy viszek be ebédet neki,ha tényleg nem enne semmit.

2022. szept. 21. 13:56
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem vihetsz be ebédet sajnos. Az enyém is válogatós, kenyeret evett üresen legtöbbször, ritkán gyümölcsből valamit, de semmi baja nem lesz, ha ebéd után elhozod, addig meg csak kiflit evett.
2022. szept. 21. 14:01
 20/45 A kérdező kommentje:

Eddig is megvoltunk a főzőtudásom nélkül,ezután is megleszünk.

Utálok főzni(alig tudok valamit) és nem is akarok a konyhába állni mindig.Én nem szeretem annyira a gyorséttermeket,de a fiam szeret odajárni,ezért néha bemegyünk.

Még nem jár oviba,csak Jövőre fog.

2022. szept. 21. 14:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!