Más ennyi idős gyereke is küzd ezekkel a problémákkal?
Figyelt kérdés
Van egy kislányom aki elmúlt 2 éves de aggódok pár dolog miatt vele kapcsolatban. Az utóbbi időben egyáltalán nem akar normális főtt ételt ebédelni, csak ropit, sajtostallért, dörmit vagy tejszeletet. Sajnos sokáig üveges kaját kapott de sose szerette nagyon. Viszont ha bármit főzök neki legalábbis elkezdtem próbálkozni neki egyszerűen nem eszi meg. Pedig a krumplis tésztát mostanában szerette. Folyton a tejszeletet, dörmit kéri de ezek meg megfogják a székletét és csak nasi nem ebéd. Reggelire vacsira eszik azért felvágottakat, virslit, tojást meg kap még kétszer tápszert. A másik hogy ezt a tápszert hogyan lehetne elhagyni hogy sa tejet kapjon? Mennyi tejet kellene neki adni reggel este? Az a helyzet hogy próbálkozik már egyedül enni de sokszor még etetnem kell különben semmit nem enne inna. Bilire még Karácsonykor tavasszal rault párszor mondta is hogy bii kaka de már jó ideje nem akar se a bilire se a wcre ráulni. Azt hittem nyáron elkezdjük a szobatisztaságot de nem sikerült és ha eszébe is jut a bili ruhastol ül rá. Pedig érzi meg mondja is ha pisil kakil a pelusba. Kicsit aggódom ovikezdesig hogy fogunk eljutni az önálló evésig ivasig és a szobatisztaságig. Kicsi korában mindig az etetőszékbe ült de már jó ideje nem akar beleulni így sajnos sokszor mese közben eszik vagy játék közben. Kicsit csalódott vagyok hogy ennyire nem tudok elérni nála semmit.
Az én gyerekem nem számít jóevőnek, de tésztákat, levest stb. megeszi. A tápszert azt felejtsétek el, 2 éves gyereknek nincs rá szüksége. Soha nem fog enni, ha tápszert adtok neki. Adj neki akkor reggelire egy pohár kakaót, de tápszert ne. Az evésnél hagyni kell hogy próbálkozzon. Pl. nálad is legyen levesnél kanál és nála is, és csak akkor segits, ha szükséges.
2022. szept. 5. 22:34
12/18 anonim válasza:
"Adj neki akkor reggelire egy pohár kakaót, de tápszert ne."
Az miben jobb? El kell felejteni ezt a kakaóztatást, két éves gyereknek szimplán nem kell semmi, reggelizzen normálisat.
2022. szept. 6. 06:08
13/18 anonim válasza:
1esnek: Amíg az enyém nem ismerte ezeket, addig főtt étel helyett kenyeret/kiflit akart enni üresen, vagy 2 évig. Utána váltott másra, mikor behoztam jobbakat. Az alapprobléma nem az, hogy mit eszik helyette, hanem hogy az egészséges nem csúszik neki, és kényszeresen másikat választ.
2022. szept. 6. 06:48
14/18 anonim válasza:
12-es: a "rendes" (kiegyensúlyozott, tápláló) reggeli része a tejtermék is, felnőttként is, nemhogy egy kisgyereknél!
2022. szept. 6. 07:10
15/18 anonim válasza:
Próbáld meg úgy a tápszert hogy egyre kevesebbet adsz neki az üvegben, vagy kisebb üveg stb. Elis magyarázhatod hogy a cumisüveg kisbabáknak való, meg a tápi. (Ha láttok az utcán egy kisbabát akkor is felhizhatod neki a témát).
Valóban eltelíti. Irta valaki hogy konkrétumot kell mondani mindig, különben nem érti. Ha azt mondom hogy egy kicsit egyél, akkor eszik egy fél kanállal, es mondja hogy en mar ettem. Jelzi ha éhes? Ugy értem odamegy a hűtőhöz, konyhába stb ? Nem feltétlenül kell az etetőszék sem, probáljatok ki mást.
2022. szept. 6. 07:13
16/18 anonim válasza:
"12-es: a "rendes" (kiegyensúlyozott, tápláló) reggeli része a tejtermék is, felnőttként is, nemhogy egy kisgyereknél!"
Ki szerint? Szerinted?
Emberek milliói élnek tök egészségesen úgy, hogy nem esznek semmiféle tejterméket. Ezzel nem azt mondom, hogy nem kell enni, én is eszem, de attól még felesleges reggel bekakaóztatni/tejeztetni a gyereket szilárd étel helyett.
Én se adtam reggel tápszert, pedig szoktam a 2 évesnek. Eddig 4 kis gyerekjoghurtot evett. Pedig mozog is. Ha nem a fogára való amit kap, akkor van hogy egêsz nap nem eszik...tömjem meg??
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!