Született valakinek fejlődési rendellenességgel (végtaghiány, autizmus, mozgásszervi problémák stb. ) gyereke, úgy hogy a terhesség alatt végig terhes vitamint szedett?
Persze, barátnőmnek sajnos!
A terhesvitamin nem garancia semmire! Én nem szedtem, mégis egészséges fiam lett!
Az autizmusnak semmi köze a vitaminokhoz, ahogyan még sok más rendellenességnek sem.
A magzatvédő vitamin kivéd bizonyos rendellenességeket, de természetesen nem mindent. Ha mindent kivédene, akkor már rég kötelezővé tették volna minden kismamának a szedését. Bár én így is azt tenném, hiszen vannak nagyon súlyos betegségek, amiket kivédHET a magzatvédő vitamin (Pl. nyitott gerinc), ezért mindenképpen kockázatot vállal az, aki nem szedi.
Tehát a magzatvédő vitamin jó dolog, mert sok súlyos betegséget megelőzhetünk vele, de a vitamin nem garancia arra, hogy biztosan egészséges lesz a baba.
(Ahogyan természetesen az sem garantált, hogy ha valaki semmit nem szed, akkor beteg lesz a babája, ezért felesleges leírni hogy "én nem szedtem mégis egészséges lett a gyerekem")
Első vagyok, bár már látom,hogy le lettem pontozva, de kiegészíteném, folsavat szedtem 12 hétig.
Viszont semmilyen művitamint nem ettem meg az igaz. Helyette változatosan étkeztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!