Van valaki, aki a terhessége elejétől a végéig szedett nyugtatót (xanaxot, rivotrilt, seduxent)? És a babája egészséges lett? Esetleg akinek már nagyobb a gyereke, a későbbiekben sem jöttek elő nála a gyógyszerszedésre visszavezethető problémák?
Szia. Semmi ilyet nem szedhetsz. Maximum homeos bogyókat, teákat.
A Xanax szedése a terhesség alatt káros hatással lehet a magzatra, illetve az újszülöttre. Alkalmazása a terhesség utolsó három hónapjában vagy a szülés alatt az újszülöttnél elvonási tüneteket okozhat, valamint egyes esetekben átmeneti fejlődéslassulást tapasztaltak.
Lehet, hogy a baba egészségesen születik, de később biztos, hogy problémái lesznek.
Én másfél év alatt szoktam le teljesen a fenti szerekről.12 éveig szedtem őket!!! (sajnos amikor elkeztdk tömni vele, még nem volt internet ahol rengeteg új információt szerzhettem volna, és akkor nem dorgoztatttak volna ennyi ideig.. :( )
Ha nem szoksz le mindamellett, hogy a gyermeknek idegrendszeri károsodása lehet,egy DORGFÜGGŐ gyermeket fogsz automaikusan a világra hozni!Ezen gondolkodj el... Le lehet tenni a gyógyszert. Nem mondom , hogy könnyű(bár a a napi xanax adagod nem olyan egetrengető amiről ne lehetne.. én cipralexet és rivotrilrt szedtem.. :( ) nekem hipnoterápia segítségével sikerült.
Szokj le előbb, utána vállalj újjabb kisbabát. KITARTÁS!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Itt is van egy kérdés. Sokan végigcsinálták a terhességet a legrosszabb idegállapotban, mégis egészséges, kiegyensúlyozott babájuk van. Az enyém is az.
Én is a baba miatt szoktam le!! Eldönöttem, nem fogok drogos gyereket a világra hozni. Olvasd el a "Gyógyszergyárak feketekönyvét", s máris megérted miért mondja sok orvos, akit az egyetem kikupált (amely egyetemet gyógyszergyárak támogatják) , hogy miért szedj nyugodtan gyógszert... Félemetes üzlet van benne, s a te leendő gyermeked pont nem érdekel senkit. Csak hogy szedd a xanaxot. Na mindegy ez egy hosszabb lélegzetvételű történet.
Én is utána olvastam hidd el, mert kényelmesebb lett volna szedni tovább. De szembeszálltam vele, s visszaesés nélkül 2 év alatt sikerült letennem. Most 14 hetes vagyok, 1,5 éve tiszta!!! Ja 34 leszek, és első baba, de inkább hagytuk az időt, csak legyek stabil gyógyszer nélkül. És SIKERÜLT! S ezt a pici miatt csináltam végig! Hála Istennek a család és a párom teljes támogatásával.
(Ja és még lesz egy utam a pszichiáterhez, aki azt mondta mikor mondtam, hogy le akarom tenni a gyógyszert, mert babát akarok: "Térden csúszva fog visszajönni könyörögni gyógyszerért!" Ja, és ő is azt mondta: "Hát nyugodtan szedje csak , semmi baja nem lesz tőle a babának (igaz, hogy olyan felnőtt emberek még nincsenek akiknek az édesanyjuk ilyen szereket szedett volna a várandósság alatt... :-/ tehát ergo nem tudni 30-40 évesen milyen lesz egy ilyen gyógyszer mellet született ember.. ha egyáltalán megéri. )
A pánikbetegség, nagyon sokféleképpen kezelhető, gyógyítható. Sajnos a legkényelmesebb módja a gyógyszeres tüneti kezelés. Pszichoterápia kell, vagy ami neked megfelelő. Nekem mint írtam a hipnoterápia segített. De van rá sagítség, de meg kell találnod a neked megfelelőt.
Azzal aki azt írta, hogy genetikus, meg mindenki azt mondta, hogy nyugodtan szedhető, annak üzenem, hogy volt itt egy anyuka akinek a xanax miatt lett fogyatékos a picije. Talán 1 hónapja , hogy írta, egy hasonló kérdéshez.. :(
Szal kedves kérdező ki tudsz kerülni a gyógyszer rabságából, de CSAK RAJTAD MÚLIK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!