Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egyszer jók a méretek, aztán...

Andika82 kérdése:

Egyszer jók a méretek, aztán nagy a feje, aztán megint jó, most meg 2 héttel nagyobb a buksija. Nagyon aggódom! Egészséges a babám?

Figyelt kérdés

A mensitől számolt terhességi hetem: 26hét 6 nap. A 20. heti uh-ig minden méret stimmelt, azon viszont a BPD:49 mm, azaz 21 hétnek felelt meg. A 22. héten azt írta a doki, hogy BPD:60 mm, és pont 22 hétnek megfelelő.

Ma voltam dokinál, aki vizsgálatkor közölte, hogy diétázzak, mert nagy a gyerek, és csinált egy uh-t is amin a BPD:74 mm, azaz 29 hét, a haskörfogat viszont 231 mm, ami 27 hét. Akkor most mi van? Nem értem. Egyszer jók a méretek, aztán nagy a feje, aztán megint jó, most meg 2 héttel nagyobb a buksija. Ugye nem azért mert nem egészséges? Még annyit, hogy ezt mind egy doki mondta, ítra.

2008. dec. 15. 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt és rá 2 hétre kiderült, hogy terhességi diabetesem van. Szigorú, ellenőrzött diétán voltam a terhesség végéig és nem lett semmi bajunk :)

Milyen lett a terheléses cukrod?

2008. dec. 15. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia, minden rendben ne aggódj ha nem doki is mondta volna...mi pl mindig két héttel előbb jártunk mretek alapján...nem minden héten nő ugyanannyit baba...na haskörtérfogatra meg az égvilágon semmit ne adj....van akinek 9 hósan is alig látszik
2008. dec. 15. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia!

először is a magzatok ciklikusan nőek tehát nem mindig egyforma a növekedési ütem. Másodszor az uh -n elég megbecsült adatok vannak tehát nem mindig stimmelnek. Nekem a 33 héten volt ilyen mérés és a feje 36 hetesnek a hasa 33 hetesnek a femurja meg 37 hetesnek felelt meg. kérdeztem a dokit mi lesz ebből aligátor?:-)) na de a lényeg hogy biztos nincs semmi baja a babának!! amikor szültem akkor volt egy csaj akit megcsászároztak mert 5 kilora tippelték. 2 kilo 300 gr vették ki gondolhatod.

szerintem de tarts nagy diétát esetleg este ne nasizz annyit. csak nyugi!! és minden jot.

2008. dec. 15. 14:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Elöször is ne aggódj! A babák is különbözö képpen fejlödnek még a hasunkban is. Van olyan hét, hogy nagyot nönek, híznak, s van olyan, amikor ez az ütem lassúbb.

Nálam az elsö terhességnél kb. két hónappal a szülés elött végezte a doki a méréseket UH-n, s ami érdekes volt, amire rákattintott (BPD, FL, Haskörfogat stb.), mindenre kidobta a gép a szülési idöpontot. Ez kb. aug. 29 és szept. 29 között mozgott, s talán egy-két mérésnél egyezett hellyel közel a kiíráshoz (szept. 14).

Így ebböl gondolom, hogy nálad sincs semmi baj. Viszont fogadd meg az orvos tanácsát. Ha azt mondja diétázz, próbálj meg kicsit kalóriaszegényebben / esetleg sószegényen, vagy zsírszegényen/ táplálkozni. Egyél inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, de kerüld a gyümölcsleveket (sajnos némelyikben elég sok a cukor), inkább vizet vagy teát (cukor nélkül) igyál.

Egy 26 hetes kismama

2008. dec. 15. 14:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Amióta megjöttem a dokitól csak sítram, mert attól féltem, hogy baj van azért nagy a buksija. Egyébként ma voltam cukorterhelésen is, annak 4 körül hozom el az eredményét, nem várom meg a védőnőt vele.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek.

2008. dec. 15. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is igy volt,hogy a buksija mindég nagyobb volt.Gondom volt a cukorral.Azután hogy kiderült én is nagyon vigyáztam az étrendemre.Amikor megszületett a babám akkor az ő cukorja az első nap nagyon leesett.Késöbb már helyre állt neki.Tehát lehet attol a növekvés.Egyébként jó hogy a haskörfogat nem nől jobban.Ezt a dokim mondta.Amugy lehet genetika is a nagyobb fej.A kislányom 37cm fejkörfogattal született és teljesen ok néz ki nem is sokkal nagyobb(csak egy picit)Üdv neked!Boldog babavárást!

2008. dec. 15. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindíg nagyobb volt a Bpd legalább 2 héttel, a comcsont viszont 2 héttel kisebb. Mégis teljesen arányos babám született!
2008. dec. 15. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Szió! Én holnap leszek 38 hetes kismama, és terhességi cukrom van, diétázom. Én vagyok az ellenpélda. Ez a cukor ugye 24. héten derült ki, 8.4 lett a cukrom. Ekkor elkezdtem diétázni. Na 28. héttől el volt maradva a babám. Előbb egy, majd 2 héttel. Aztán a 31. héten kitalálta doki, hogy a feje normál méretű, de a hasa, mellkasa, combcsontja mind más terhességi hétnek felel meg, és el van maradozva, egy, kettő, három héttel. Na erre még tetőzött azzal, hogy talált a kis fejében oldalkamra tágulatot, úgyhogy irány a Sote 1 klinika. Ja, és be akart fektetni hízlalni a babát a dokim, de ugye mellette diétáztam. Szóval a Soté-n az mondták, nincs tágulat, lekopogom, és nincs is elmaradva a baba. Rá két héttel is voltunk, ott is minden oké volt. Most tegnap voltam uh-on, most megint kissebb a feje, a combja jó, de kb. megint 2 héttel kissebb. De már nem hagyom idegesíteni magam, én is 2600-al születtem, most is diétázom, 5 kilót híztam és most vagyok 64 kiló az 164 centimhez. Párom is 67kiló csak. Úgyhogy a genetika sokmindent befolyásol, ne aggódj!!!!Én is csak most nyugodtam meg annyira, hogy betöltöttem a 37. hetet, koraszülött már nem lesz, és kint majd megnő!! A becslésre meg nem lehet adni!!!Minden jót nektek!
2008. dec. 16. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!