Egyszer jók a méretek, aztán nagy a feje, aztán megint jó, most meg 2 héttel nagyobb a buksija. Nagyon aggódom! Egészséges a babám?
A mensitől számolt terhességi hetem: 26hét 6 nap. A 20. heti uh-ig minden méret stimmelt, azon viszont a BPD:49 mm, azaz 21 hétnek felelt meg. A 22. héten azt írta a doki, hogy BPD:60 mm, és pont 22 hétnek megfelelő.
Ma voltam dokinál, aki vizsgálatkor közölte, hogy diétázzak, mert nagy a gyerek, és csinált egy uh-t is amin a BPD:74 mm, azaz 29 hét, a haskörfogat viszont 231 mm, ami 27 hét. Akkor most mi van? Nem értem. Egyszer jók a méretek, aztán nagy a feje, aztán megint jó, most meg 2 héttel nagyobb a buksija. Ugye nem azért mert nem egészséges? Még annyit, hogy ezt mind egy doki mondta, ítra.
Nálunk is ez volt és rá 2 hétre kiderült, hogy terhességi diabetesem van. Szigorú, ellenőrzött diétán voltam a terhesség végéig és nem lett semmi bajunk :)
Milyen lett a terheléses cukrod?
Szia!
először is a magzatok ciklikusan nőek tehát nem mindig egyforma a növekedési ütem. Másodszor az uh -n elég megbecsült adatok vannak tehát nem mindig stimmelnek. Nekem a 33 héten volt ilyen mérés és a feje 36 hetesnek a hasa 33 hetesnek a femurja meg 37 hetesnek felelt meg. kérdeztem a dokit mi lesz ebből aligátor?:-)) na de a lényeg hogy biztos nincs semmi baja a babának!! amikor szültem akkor volt egy csaj akit megcsászároztak mert 5 kilora tippelték. 2 kilo 300 gr vették ki gondolhatod.
szerintem de tarts nagy diétát esetleg este ne nasizz annyit. csak nyugi!! és minden jot.
Szia! Elöször is ne aggódj! A babák is különbözö képpen fejlödnek még a hasunkban is. Van olyan hét, hogy nagyot nönek, híznak, s van olyan, amikor ez az ütem lassúbb.
Nálam az elsö terhességnél kb. két hónappal a szülés elött végezte a doki a méréseket UH-n, s ami érdekes volt, amire rákattintott (BPD, FL, Haskörfogat stb.), mindenre kidobta a gép a szülési idöpontot. Ez kb. aug. 29 és szept. 29 között mozgott, s talán egy-két mérésnél egyezett hellyel közel a kiíráshoz (szept. 14).
Így ebböl gondolom, hogy nálad sincs semmi baj. Viszont fogadd meg az orvos tanácsát. Ha azt mondja diétázz, próbálj meg kicsit kalóriaszegényebben / esetleg sószegényen, vagy zsírszegényen/ táplálkozni. Egyél inkább sok zöldséget, gyümölcsöt, de kerüld a gyümölcsleveket (sajnos némelyikben elég sok a cukor), inkább vizet vagy teát (cukor nélkül) igyál.
Egy 26 hetes kismama
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok. Amióta megjöttem a dokitól csak sítram, mert attól féltem, hogy baj van azért nagy a buksija. Egyébként ma voltam cukorterhelésen is, annak 4 körül hozom el az eredményét, nem várom meg a védőnőt vele.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
Szia!
Nekem is igy volt,hogy a buksija mindég nagyobb volt.Gondom volt a cukorral.Azután hogy kiderült én is nagyon vigyáztam az étrendemre.Amikor megszületett a babám akkor az ő cukorja az első nap nagyon leesett.Késöbb már helyre állt neki.Tehát lehet attol a növekvés.Egyébként jó hogy a haskörfogat nem nől jobban.Ezt a dokim mondta.Amugy lehet genetika is a nagyobb fej.A kislányom 37cm fejkörfogattal született és teljesen ok néz ki nem is sokkal nagyobb(csak egy picit)Üdv neked!Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!