Vennének ez miatt tabletet a kisebbnek?
Az iskolánkban az elsősök mindig kaptak év elején a fenntartótól, a nagyobb gyerekünk ezen vitte végig az online oktatást, játékok vannak rajta amikkel néha itthon játszik vagy kocsiban hosszabb utakon..
A kicsi nagyon várta, hogy iskolás legyen, hogy majd de jó lesz hogy ő is kap - erre ezentúl nem adnak, mert sok volt a hibás darab stb...
A kicsi most csalódott, mert nagyon várta és hogy milyen igazságtalan, hogy neki nincs, pedig arról volt szó, hogy lesz
Emiatt nem vennék neki, maximum később mikor tényleg hasznát veszi.
Gondolom mikor adták ezt akkor sulis dolgokat is kellett rajta csinálni, tehát nem csak a szórakozás volt vele a fő cél. Mivel most már nem adnak, így gondolom mindent offline oldanak meg, nem építik bele a tabletet az órák menetébe.
Teljesen megértem hogy szomorú a kicsi, viszont ez egy ilyen faramuci helyzet, amit remekül lehet kompenzálni azzal hogy otthon játszhat a szülők vagy a nagyobb tesó eszközén. Sok váratlan helyzet lesz még az életben, ez pedig szerintem nem olyan súlyos hogy ne viselhetné el.
Egy játszóházban dolgozok, nagyon ijesztő látni azt hogy egészen pici gyerekek is mennyire ráfüggnek ezekre az eszközökre. Értem én hogy haladni kell a korral, de egy. 6-7 évesnek szerintem pont elég pár óra játék, nem kell hogy saját tablete legyen. Később lehet, de ilyen fiatalon ne
Nem vennék.
Én nagyon szigorú vagyok képernyő idő tekintetében, meg van szabva, hogy mikor, meddig stb. De előfordul, hogy én is rálegyintek, dolgom van stb. amikor tovább játszanak a kelleténél. Szoval a legtöbb szülő nem, ezt nem képes megugrani. Hamar rákapnak a gyerekek sajnos.
De vissza az eredeti kérdéshez: utolsóval értek egyet, amikor a nagy kapott, akkor, ahogy irtad azon dolgoztak, be volt építve a tanmenetbe. Most nem ez a helyzet, csak szórakozási célra nem vennék plusz egy felesleges kütyüt, és ezt így, ahogy van, el is magyaráznám neki.
Nekünk pont most a kisebbik kapott a sulitól, a nagy, amikor akkora volt mint most a kicsi, nem kapott.
Ez van, az élet nem mindig igazságos, jobb, ha ezt mielőbb megtanulják. Nem tudsz mindent kompenzálni és szerintem nem is kell.
13-assal egyetértek.
Bár én már azt sem engedtem volna meg, hogy online játékokat játsszon rajta.
nem vennék.
Simán megérti egy hat éves gyerek, hogy a tesód az iskolától kapta, most nem adnak.
Ha a nagyot el szokta vinni a nagyi évi egyszer egy hétre nayaralni, de meghal, akkor eszedbe jutna neked a kicsivel ezért plusz egy hét valahol?
Ez is a baj, hogy a 2 gyerek annyira egyformán van kezelve, hogy szerintem már túlzás :S
(az apjuk és a nagyszülők ragaszkodnak ehhez, én anyaként elfogadom, ha pl az egyik gyerek a boltban kér valamit, a másik nem, akkor nem "kötelezem rá" a másikat, hogy akkor is válassz valamit!)
Most ez itt tényleg nagyobb dolog, én is afelé húzok, hogy venni kellene neki, a képernyőidejük így is fix, ezzel nem lenne több, csak máson is töltené.
Plussz nem azért kapták anno sem, mert az iskolai dolgokhoz szükség volt rá, csak nekünk kapóra jött, hogy nem a számítógép volt lefoglalva. Online oktatás előtt soha nem használták az ott kapott tabletet tanuláshoz
18!
Ahogy látom itt nem a tablet a legnagyobb probléma, hanem hogy olyan rokonok akarnak beleszólni a gyereknevelésbe, akiknek azért kevesebb közük van a gyerekekhez, mint neked.
Azt még megértem, hogy az apjuk egyenlően akarja nevelni őket, de hogy a nagyszülők is "ragaszkodnak ehhez", na az nálam végképp nonszensz. Vegyünk akkor egy kicsit nagyobb példát. Idősebb gyerkőc felnő, vesztek neki házat, lakást. Akkor vesztek rögtön a kicsinek is, hogy egyformán legyenek kezelve? Vagy inkább megvárjátok, mikor a kisgyerek is eljut oda? Ha most nem vagy következetes ilyen témában később nehezebb dolgod lesz, csak mondom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!