Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg mindent egy anyának...

Tényleg mindent egy anyának kellene csinálnia gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Férjem nem igazán szokott segíteni a háztartási munkákban. Amióta együtt élünk mindig én takarítok, porszivozok, fürdőt, wct teszem rendbe, mosok, teregetek, mosogatok. Anyukája szerint a gyereket bevonva mindent meg kellene csinálnom és nem a férjemet csicskaztatnom hogy addig ha vmit csinálok legyen el vele. Neki soha semmiért nem szól, pihenhet, sorozhet, akar munkábol ha hazaér. Ki szoktam porszívózni a gyerekem mellett, teregetek, mosok, de nagyon nehéz mivel folyton foglalkozni kell vele, azt akarja játszunk vele. Ha tényleg teszek veszek mellette ha egyedül vagyok hisztis lesz mire férjem hazaér és mindig én vagyok a hibás hogy már megint nem foglalkoztam igazán vele. Nehéz mellette a házimunka úgy hogy tartani kell vele a napirendet. Nem tudok hozzá egész nap beszélni játszani mert így sose sikerül az időt tartanom vele mindig valami csúszik. Nem fogad nekem nagyon szót hogy egyből jöjjön mondjuk enni pelust cserélni stb. Mindig hisztizik így meg nem haladok semmire. Kíváncsi lennék más anyukák hogy oldanak meg mindent gyerek mellett úgy hogy mondjuk magukra is jut idő meg tudnak foglalkozni is a gyerekkel és egy nyugodt gyerekük van. Elég rossz anyának érzem magam és úgy érzem nem tudom egyedül ezt csinálni.
2022. aug. 12. 15:05
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
95%
A férjemnek is ilyen volt a hozzáállása, a gyerek 1,5 éves koráig tűrtem. Hiába kértem, nem változtatott. Aztán elzavartam, mehetett amerre akár. Sokkal könnyebb volt az elmúlt év. Kettesben vagyunk a gyerekkel, mindenre van időm, nem stresszelek, sokat foglalkozom a kicsivel. Vettem egy kocsit is, így megyünk mindenféle. A férjem meg depressziótól az anyjának, heti 2-3 órát látja a kicsit. Így járt.
2022. aug. 12. 15:10
 2/40 anonim ***** válasza:
91%

"Kíváncsi lennék más anyukák hogy oldanak meg mindent gyerek mellett úgy hogy mondjuk magukra is jut idő meg tudnak foglalkozni is a gyerekkel és egy nyugodt gyerekük van. Elég rossz anyának érzem magam és úgy érzem nem tudom egyedül ezt csinálni."

Úgy hogy a férjem kiveszi a részét mind a gyerekkel mint a háztartással kapcsolatban. Nem "segít". Kiveszi a részét.

Nem sörözik, míg én már 18 órája talpon vagyok, hanem kitereget, vagy elmosogat, nem kritizál a kanapén ülve, hanem elviszi a gyereket játszóra.

2022. aug. 12. 15:12
 3/40 anonim ***** válasza:
70%
Beszélgess más anyákkal, hogy náluk hogy van. Bárhogy csinálhatjátok, ahogy a férjetekkel megegyeztek, ahogy ti igazságosnak találjátok. Anyósoddal együtt éltek? Úgy kicsit bonyolultabb a helyzet, főleg, ha a háztartás is közös.
2022. aug. 12. 15:12
 4/40 A kérdező kommentje:
Igen közös. De férjem elvárja hogy ne legyen hisztis a gyerek mire hazaér és hát legyen a háztartás is rendben. Főként inkább hogy a gyerekkel legyen minden rendben és ő pihenhessen estig. Takarítás porszívó ilyenek nem érdeklik sztem azelőtt sose takarított a szobájában őt nem zavarja a por kosz.
2022. aug. 12. 15:16
 5/40 anonim ***** válasza:
95%

Kit érdekel, hogy anyósod mit gondol? Semmi köze hozzá!

Eleve elrontottad, ha a férjed semmiben nem veszi ki a részét otthon, én az ilyenhez hozzá se mentem volna.

2022. aug. 12. 15:17
 6/40 anonim ***** válasza:
94%
Anyóssal ne foglalkozz, a férjedet tedd rendbe
2022. aug. 12. 15:19
 7/40 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy elvárja. Ki ő neked? A felettesed? A főnököd?

Ki vagy te? Valami szolga? Dajka? Szakács?

Hogy jön ide az anyósod? Ki ő a történetedben? A főnököd főnöke? Miért van bármibe beleszólása? Miért van bármibe belelátása?

2022. aug. 12. 15:22
 8/40 anonim ***** válasza:
65%
Azt kapják a nőt, amit érdemelnek. Mondom ezt nőként. A kisfiúk többsége úgy van nevelve, hogy egy férfi nem mutathatja ki az érzelmeit, nem játszhat babákkal, csak autóval meg ilyesmivel, különben homis. Nem a fiú dolga főzni, stb. Ne csodálkozzunk, ha a fiú felnővén minimálisan fog segíteni a házimunkában és a gyerekeknél. Ha csinálni akarja, akkor buzeráns, ha nem, akkor here. Döntsük már el.
2022. aug. 12. 15:23
 9/40 anonim ***** válasza:
94%

Eszemben nem lenne mindent egyedül csinálni, még mit nem. Két ember vállal gyereket, nem egy.

Anyósnak ne engedj beleszólást, férjed meg kapjon már a fejéhez. Eleve nagyon rossz ötlet anyóshoz szülni.

Lehet, drasztikusnak tűnik, de én megmondanám a férjemnek, hogy vagy kiveszi a részét mindenből, közben szépen elfogadja, hogy a gyerekek bizony hisztisek, és elkezdjük intézni a költözést, vagy lelépsz a gyerekkel, és akkor legalább tudod, miért kell mindent egyedül csinálnod, ő meg meresztheti a seggét a tv előtt naphosszat.

2022. aug. 12. 15:25
 10/40 anonim ***** válasza:
100%
Számomra nem buzeráns egy fiú se aki házimunkásat, kiskonyhásat, vagy babásat játszik, és nem buzeráns a férjem se aki egyenlő partnerként kezel.
2022. aug. 12. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!