Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudtok egy "szupereleve...

Hogyan tudtok egy "szupereleven" (és ugyanennyire anyás és erőszakos) kisgyerek mellett bármit csinálni?

Figyelt kérdés
Mert én csak úgy, hogy néha ordít... Egyszerűen megdöbbenve hallgatom, hogy sok anyukának nem sírós a gyereke, sőt szinte nem is sír egyáltalán. Nálunk a sírás, nyűglődés állandó program. Nincs semmi probléma pedig, csak egyszerűen borzasztóan eleven, 10 másodpercig sem ül meg a fenekén, és ha szabadjára engedem 5 percre a fantáziáját (meg őt :)), akkor minden veszélyes dolgot megcsinál. Ahhoz még kicsi, hogy megértse, mit miért nem szabad, nekem viszont nincsenek kötélből az idegeim... Más is van így? Hogy tudtok így bármit csinálni? (Mert én vagy háziasszonykodom, vagy "csőszködöm", de egyszerre a két dologra nem tudok figyelni. Ja és reggeltől koraestig egyedül vagyok vele. (Szupermamik, akik egy ilyen eleven gyerek mellett is mindent megcsinálnak, lehetőleg kíméljenek...)
2009. jan. 9. 12:02
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Mintha a mi esetünket irtad volna le!! Énis ugyan így vagyok. Sajnos az én férjem is reggeltől estig dolgozik és egész nap egyedül vagyok a 11 hónapos fiammal. Már néha ugy érzem elég volt kiborul a "bili" és akkor csak bőgök mint egy gyagya. Totál ugy érzem megbolondulok. Egésznapos figyelmet igényel és nem tudok csinálni semmit töle. Sajnos segíteni nem tudok, de kitartás! Milyen idős a baba?
2009. jan. 9. 12:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat! Ő még csak 9 hónapos lesz pár nap múlva. (De már 5 hónapos kora óta mászott, 6 hósan felállt... stb. ) Most a járás küszöbén vagyunk éppen, kézenfogva húz állandóan, hogy menjünk. Ha nem megyek vele, akkor unalmában felmegy (félig mászik, félig lép) a nagyon meredek lépcső felső fokáig is és ha leveszem ordít. Semmi félelemérzete, állandóan esik az állásból is. Kirámolja a szemeteskukát, kimászik az etetőszékből...most éppen alszik, mert ezektől kimerült...:)
2009. jan. 9. 12:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja, és én is bőgök néha, ha pl. egy jó nagyot esik, pedig csak 1 méterre vagyok tőle...:(
2009. jan. 9. 12:25
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Dettó! Most az en manóm is alszik! Ilyenkor jó leülni egy kicsit megpihenni utána gyorsan rámolni amit tudok.
2009. jan. 9. 12:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is ilyesfajta volt.

Kitartás, ez teljesen normális, főleg a fiúknál.

Én úgy oldottam meg, hogy hagytam a csudába a házimunka nagy részét. Csak azt kell elvégezni amit elengedhetetlen.

Főzés, mellékhelység takarítása.

Nem vasaltam egyáltalán, szaladt a lakás, mosogatást 90%ban a férjem csinálta.

Helyette rengeteget játszottunk, és szaladgáltam vele én is. Egyedül azt a szabályt tartottam be, hogy esténként együtt összeszedtük a játékokat.

Most 4,5 éves és segít nekem a takarításban, porszívózik, porttöröl, stb. Ezeket is a mai napig együtt csináljuk, boldog kiegyensúlyozott gyerek.

Úgyhogy semmi aggódás, ez a normális!!:)

2009. jan. 9. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Ha megnyugtat, nemcsak a kisfiúk ilyenek, hanem a lányok is, mint pl. nálunk:-) Én csak akkor csinálom a házimunkát, ha hagyja, vagy ha alszik. A férjem sokat segít, meg néha anyukám. Ha van ilyen segítséged, használd ki. Viss el a nagyikhoz, addig ki tudsz takarítani meg a többi munkád elvégezni. Ha ez nem megoldható, halaszd el a munka egy részét. Hidd el, ha majd egyedül is meg tud valósítani bizonyos dolgokat (elindul nélküled stb), lesz pár perced, hogy utolérd magad. Kitartás!
2009. jan. 9. 13:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a biztatást! Én is abban reménykedem, hogy ha már stabilan jár önállóan, akkor egy fokkal jobb lesz, mert nem esik el percenként. Igaz, akkor is nagyon oda kell majd figyelni, de talán már kevesebbet sír majd. Távoli "álmaimban" nekem is az a 4 éves kor körüli időpont szerepel, amikor már talán egész jól elboldogulunk a mindennapos ijedelmek (az én ijedelmeim) nélkül.
2009. jan. 10. 12:22
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Ismerős a helyzet. Amikor az örökmozgó lányom már stabilan ült, a férjem egy nap egy hintával állított haza. Felfúrta a konyha és a szoba közötti ajtófélfába, és a gyerkőc imdta.Úgy tudtam főzni, hogy közben hintáztattam. Ő is jól érezte magát, én is elvégeztem, és közben nagyokat énekeltünk...na és persze félpercenként lögdöstem a hintát. :)

Az igazi fordulópont pedig az volt, amikor már ki tudtunk menni a játszótérre, és a többiekkel lehetett játszani, ismerkedni.

Egyébként én is azt hittem, hogy sohasem fog a lányom egyedül játszani. Pedig csak az idejét kell kivárni, ahogy nőnek okosodnak, és önállóbbak lesznek.

Szóval kitartás!

Üdv!

2009. jan. 12. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!