Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudja egy csomó...

Miért nem tudja egy csomó szülő megnevelni a gyerekét??Néha már én mennék oda rászólni a gyerekre.

Figyelt kérdés

2022. júl. 22. 19:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
79%
Azért ezzel sem értek egyet ,h nem lehet ràszòlni a gyerekre normàlisan természetesen) ...Nonszensz. A probléma az, hogy egyesek azt gondoljàk körülöttük és a gyerekük körül forog a világ.
2022. júl. 23. 21:56
 22/30 anonim ***** válasza:
86%
Én már rá is szóltam mire észreveszem magam😀 nekem meg az a természetes h a gyerekkel rendezem, miért ne lehetne megszólítani és miért kell közbenjáró? Máskülönben ez azt feltételezi h csak a szülőre hallgat és ha az nincs ott, bármit lehet neki.
2022. júl. 23. 22:17
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szülő nem veszi észre, miért ne szólhatna rá más? Ha a szülőt ez zavarja, akkor figyeljen a gyerekére - és szóljon rá, amikor látszik, hogy zavar másokat.
2022. júl. 23. 22:28
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokszor a szülő ingerküszöbét sem éri el.

Simán el tudom képzelni a szituációt, amit a 10-es leírt. Én zenekarban zenélek és egyre gyakrabban korlátok nélkül szünetben felmászkálnak a színpadra a koncert szünetében. Semmi gond nincs azzal, hogyha meg szeretné nézni a hangszereket közelebbről. Sőt, én meg is engedném, hogy kipróbálja (ütőzöm egyébként). De hogy a szülőnek eszébe sem jut, hogy megkérdezze, hanem még bíztatja is a kis szeme fényét, hogy nyugodtan püfölje a másfél-két-három milliós hangszereket, hiszen azért van, az azért "kicsit" felháborító. Egyik gyerek lábbal elkezdte rugdosni a nagydobot. Oké, több százezer, ha beszakítja, kedves szülő kifizeti?

Azon is megdöbbentem, mikor múltkor barátnőm 6 éves fia tiszta erőből az anyja felé rúgott (csak épp nem találta el), mert épp nem kapott meg valamit... Engem csak meg akart ütni, mert nem tudtam, hogy a kitalált nevén kell szólítani... Szomorú is ezt látni valahol.

2022. júl. 25. 14:14
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vettem észre sok kommentelő szülő félreérti a dolgokat.. Nem az a baj, hogy helyenként rossz a gyerek, azt bárki megérti. Itt a szülők túlzott elfogultsága, nemtörődöm felfogása a baj. Rengeteg felháborítóbbnál felháborítóbb szitut néztem végig, ahol a gyermekek igencsak destruktív viselkedésére a szülő abszolút nem, vagy csak akkor reagált, mikor már valaki jelezte, felé vagy a gyerek felé, hogy zavaró a viselkedése. Természetesen a reakció az anyuka puffogása volt… Itt ezzel van a baj.. Szerintem joggal gondolja valaki a másikra, hogy rossz szülő, ha lesz@rja, hogy a gyereke gondot okoz a környezetének. A jogait minden szülő tudja hajtogatni, de a felelősségről meg a kötelezettségeikről sokan szeretnek megfeledkezni.. Teljesen más az, amikor mindent igyekezet és erőfeszítés ellenére sem fogad szót az a gyerek, vagy amikor rá van hagyva minden-rosszabb esetben még támogatást is kap a destruktív viselkedéséhez. Ahhoz hogy valaki lássa a kettő közötti különbséget nem kell szülőnek lenni…
2022. júl. 26. 04:37
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
25# Így van. A gyerek az gyerek. Sokszor idegesítő és hangos és nem mindig tudja mit hogyan, vagy mikor kéne vagy nem kéne...Azért van a szülő, hogy nevelje és tanítsa, illetve hogy odafigyeljen. Én azt gondolom amúgy, hogy igenis rászòlhat (normálisan!!)az illető is a gyerekre ha pl. rugdossa az ülésen őt vagy a kutyáját. DE!! Miért van az,hogy erre kényszerül valaki? Miért nem üti meg anyuka ingerküszöbét? V észre sem veszi? Ez a probléma..
2022. júl. 26. 08:54
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

25-össel és 26-ossal érték egyet.

Egészen máshogy csapódik le, ha egy gyerek mondjuk szétrúgja az én gyermekem homokvárát, ha azt látom, hogy anyuka csak legyint. Vagy ha anyuka kedvesen rászól, hogy "ejnye Szandokánka, ilyet nem szabad. Látod a kisfiú szomorú, sír. Gyere segítünk neki másikat építeni."

Van, hogy nekem is rossz napom van, nincs annyi türelmem, energiám. Ilyenkor ha az én gyermekem csintalan, a sokadik után elnézést kérek és elhagyjuk a helyszínt. (Nem érdekel, hogy visítva tiltakozik, menni kell, mert anya nem bírja...)

Még csak 2,5 éves, de lekopogom eddig nem volt olyan eset, hogy más felnőttnek kellett rászólnia, pedig huncut és eleven. Igyekszem mindig ott lenni és figyelni. Több gyerekkel biztosan a kivitelezhetetlenség határát súrolja. Nem tudom.

2022. júl. 27. 07:28
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer jártam úgy, hogy a gyerekemet a játszóházban terrorizálta egy kisfiú. Anyuka ott állt mellette, nem szólt. Én rászóltam, hogy én mit kaptam érte! Hogy mégis mit képzelek magamról. Én megmondtam neki, hogy ott állt végig, látott mindent, és semmit nem szólt, akkor kénytelen vagyok én szólni. Tényleg nem értettem, pedig nekem is van gyerekem, de hogy lehet így viselkedni?
2022. júl. 27. 15:14
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nálunk is volt így, játékból birkóztak, az enyém durvult, játékból "pofozgatta", én szóltam volna, anyuka azt mondta majd az ő gyereke jelez, ha rossz neki, aztán kissrácnál elpattant az ideg és falhozvágta az enyémet.. Minden szülő mást gondol, mi az, ami még belefér a gyerekének, akár ő durvul, akár a másé, másnak nem biztos, hogy ez így jön le.. szerintem vállalni kell a konfliktust, akkor is, ha a miénk az áldozat, akkor is, ha a miénk szerintük túl megy a határon, a másik gyerek anyja szerint meg nem. Kit érdekel?
2022. júl. 27. 16:03
 30/30 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Azért mert senki sem születik szülőnek. Szinte mindenki kezdő, amikor belekezd.

2022. júl. 31. 20:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!