Miért nem tudja egy csomó szülő megnevelni a gyerekét??Néha már én mennék oda rászólni a gyerekre.
Szerintem sokszor a szülő ingerküszöbét sem éri el.
Simán el tudom képzelni a szituációt, amit a 10-es leírt. Én zenekarban zenélek és egyre gyakrabban korlátok nélkül szünetben felmászkálnak a színpadra a koncert szünetében. Semmi gond nincs azzal, hogyha meg szeretné nézni a hangszereket közelebbről. Sőt, én meg is engedném, hogy kipróbálja (ütőzöm egyébként). De hogy a szülőnek eszébe sem jut, hogy megkérdezze, hanem még bíztatja is a kis szeme fényét, hogy nyugodtan püfölje a másfél-két-három milliós hangszereket, hiszen azért van, az azért "kicsit" felháborító. Egyik gyerek lábbal elkezdte rugdosni a nagydobot. Oké, több százezer, ha beszakítja, kedves szülő kifizeti?
Azon is megdöbbentem, mikor múltkor barátnőm 6 éves fia tiszta erőből az anyja felé rúgott (csak épp nem találta el), mert épp nem kapott meg valamit... Engem csak meg akart ütni, mert nem tudtam, hogy a kitalált nevén kell szólítani... Szomorú is ezt látni valahol.
25-össel és 26-ossal érték egyet.
Egészen máshogy csapódik le, ha egy gyerek mondjuk szétrúgja az én gyermekem homokvárát, ha azt látom, hogy anyuka csak legyint. Vagy ha anyuka kedvesen rászól, hogy "ejnye Szandokánka, ilyet nem szabad. Látod a kisfiú szomorú, sír. Gyere segítünk neki másikat építeni."
Van, hogy nekem is rossz napom van, nincs annyi türelmem, energiám. Ilyenkor ha az én gyermekem csintalan, a sokadik után elnézést kérek és elhagyjuk a helyszínt. (Nem érdekel, hogy visítva tiltakozik, menni kell, mert anya nem bírja...)
Még csak 2,5 éves, de lekopogom eddig nem volt olyan eset, hogy más felnőttnek kellett rászólnia, pedig huncut és eleven. Igyekszem mindig ott lenni és figyelni. Több gyerekkel biztosan a kivitelezhetetlenség határát súrolja. Nem tudom.
Szia!
Azért mert senki sem születik szülőnek. Szinte mindenki kezdő, amikor belekezd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!