Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem tudja egy csomó...

Miért nem tudja egy csomó szülő megnevelni a gyerekét??Néha már én mennék oda rászólni a gyerekre.

Figyelt kérdés

2022. júl. 22. 19:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
48%

10 ez akkora kamu.

Beleesznek a kajádba és az anyuka kuncog?

Bull shit!

Ha kitalálsz valami felháborítót legalább legyen életszerű.

2022. júl. 22. 20:34
 12/30 anonim ***** válasza:
41%
Itt van valaki, aki annyira utálja a gyereket, hogy bsszameg napi 20 kérdést is kiír róla.. Történeteket is talál ki hozzá..
2022. júl. 22. 22:01
 13/30 anonim ***** válasza:
32%

10-esben Andersent tisztelhetjük.

Életemben nem hallottam olyat, hogy étteremben egy gyerek beleevett egy idegen tányérjába.

2022. júl. 23. 01:05
 14/30 anonim ***** válasza:
72%

10es vagyok. Nem kamu. Camembert falatok voltak, a gyerekek szaladgáltak, a kisebbik meg lekapott egy sajtot a tányéromról és betömte. És de, anyuka kuncogott, hogy milyen kis leleményes(ő mondta így)

De tudom a szent gyermek soha nem csinálhat semmi rosszat, hiszen istenke csodája.

2022. júl. 23. 06:02
 15/30 anonim ***** válasza:
68%

3 gyerekem van ugyanugy nevelem oket, altalaban mindenki dicseri oket h milyen jol neveltek esetek 90%-aban valoban tudnak viselkedni, illedelmesek, szofogadoak, idegeneket eletukben nem abuzaltak, egy hete napi 1.5orat tomegkozlekedunk negyen. Amig csak a 2eves jott velem, gyonyoruen ult a babakocsiban mesekonyvet nezegettuk, kepes kartyakkal jatszottunk megszokta h mi utan mi jon, amiota a ket nagy is ott van, teljesen megbolydult, kerdezgetik, o erre sikongat, kacagnak, neha dacol, akkor ordit, relative konnyen megnyugtathato, a kozepo alapbol hangosabb gyerek, ra kell szolni h csendesebben beszeljen, a legnagyobbal csak akkor van gond ha nem eri szerinte igazsagtalansag mert akkor ledobja a lancot es sir es sirva akarja megbeszelni (kamaszodik, hormonok). Ehhez jon a 36fok egy zsufolt loistallo szeru vagonban es fuggoen attol h a Kerdezo melyik gyerekemet melyik pillanataban kapja el, lehet h 30percig a 90%ba esunk meg az is h 5percig a 10%ba.

Jah es a legkisebb fogzik es vannak nyugosebb napjai, maskor meg meg kell zabalni.

A gyerekneveles eremenye nem abban a 10p-2oraban latszodik amig egy legterben vagyunk masok gyerekeivel.

Kiveve azokat az eseteket amikor a gyerek masok karara rosszalkodik es anyuka semmit nem csinal.

En a 90es evekben nottem fel es akkor az volt a szabaly h a felnott a "fonok", mi jelenleg is eszerint elunk. Ha atmennek a szomszed Mancika nenihez es ott rosszalkodnanak, Mancika neni rajuk szolhat es kutya kotelesseguk szot fogadni mert o a felnott. Manapsag mindenkinel a gyerek felnott es szerintem (es a ferjem szerint) ez teves elkepzeles, a gyereknek szabalyok es korlatok kellenek es teljesen normalis h ez ellen lazad, mert mennyivel jobb lenne randalirozni orditva a fodrasznal ahelyett h egy helyben kell ulni.

A szulo kotelessege h kordaban tartsa a gyerekeit, ez siman lehet figyelemeltereles, foglalkoztatas, beszelgetes h a gyerek ne zavarja a kornyezetet, DE szeretnem hangsulyozni h a gyerekeknek nincs meg a tapasztalatuk es eszkozkeszletuk arra h bizonyos ideig tarto viselkedes utan ne dobjak le a lancot es ne probaljanak meg fellazadni mivel nekik szukseguk van arra h gyerekek is legyenek.

Ha mondjuk nagybevasarlunk, akkor elotte/utana biztos h jatszoterezunk is h ki tudjak ereszteni a faradt gozt.De meg igy is lehet h lathat minket ma vki amint a kozepso nyavogh faj a laba, elfaradt, a kicsi totyog a lidliben a sorok kozott es vidaman kurjongat v a legnagyobb nem tudja kezelni az erzelmi kitoreseit.

Novekednek, tanulnak, mi megtesszuk a leheto legtobbet, de nekem is lehet rossz napom (ma pl menzesz 2.napja iszonyuan gorcsolok) ingerultebb vagyok, nem tudom 2p alatt letorni a lazadast, nem ugy valaszolok, erre o mergesebb lesz stb.

Ez folyamatos interakcio szulo es gyerek kozott es ehhez jon h aludt-e eleget, ehes-e, fogzik, csipi a feneket a pelus amit meg nem tud elmondani csak sir, meleg van, izzad, zavarja, a mellette ulo gyerek csokit eszik de a te csaladodban csak vasarnap ebed utan ehet csokit es ezen kiborul (nem sajat pelda de 1000% h van ilyen).

Szoval jo lenne ezt kerek egeszkent nezni nem csak ugy h ott egy ordito gyerek es az anyja meg tojik ra.

Nagymonologomnak nem kepezik targyat a tiszteletlen, suttyo kopkodo gyerekeknek akik hobbybol rugdossak az emberek bokajat stb.

Inkabb csak szemleltetni akartam h ez joval komplexebb mint h ranezunk egy gyerekre es azt mondjuk h mi jobban csinalnank a neveleset.

Jovo honapban repulni fogok egyedul a 2evessel, 1.5ora a repterig, 2ora varakozas, 2ora repules, sosem csinaltuk, sem o sem en, garantaltan nem fog aludni,sem egy helyben megulni orakig a babakocsiban mert 2 eves es mozoghatnekja van, sosem latott akkora tomeget, idegen a hely stb. Rettegek. Hiaba van rutinunk vonatozasban. Es nagyon sajnalom a tobbi utast akik nem latjak mogotte a melot h a leheto legnyugodtabb legcsendesebb prezentaljam oda mindenki nyugalma erdekeben. Szumma szummarum ez nem ilyen fekete-feher h vannak jol nevelt es rosszul nevelt gyerekek.

2022. júl. 23. 06:50
 16/30 anonim ***** válasza:
32%

Mindenkinek más az ingerküszöbe. Mi medencében játszottunk a gyerekkel, a játék az volt, hogy kergetem, hogy ússzon, azt mondom és vagyok a cápa, és ő menekül. Jól sikerült, hangosan sikított félelmében, szóltam, hogy halkabban, de mivel már benne volt a játékban, nem tudta visszafogni magát, menekült előlem és sikított, nem tudom, hogy hallotta e. Mire egy nő elkapta a karját, és az arcába kérdezte, hogy "MIÉRT SIKÍTASZ, NORMÁLIS VAGY?"

Ugyanezt éltük át ismerős gyerekével, a gyerekek a medencében bukfenceztek a víz alatt(másik strand), bácsi elkapta a másik gyerek kezét, felállt, hogy el tudja kapni az oldalán lévő ülésről, tehát túl közel sem volt, nem tudjuk, mit mondott, de közel húzta a kezénél fogva, és úgy mondta, letolásnak/megfélemlítésnek látszott. Utána nem tudtuk kiszedni belőlük, mint mondott, de magábafordult a gyerek.

Nem szabad nevelni más gyerekét, ott vagyunk mi is, erősen nyilvánvalóan, jöjjön és szóljon nekünk, ha valami nem tetszik. Ha más felügyeletére vannak bízva, nyilván nekik kell, de nem vadidegeneknek.

Mi vagyunk a felnőttek, meccseljék le velünk, nem közösségi nevelés van. Fogalmam sincs, mi zavarhatta az embereket, egyik sem "csak úszóknak" medence volt. Máshol még szerencsére nem ért atrocitás, a medencékbe jellemző, hogy betelepednek a 60+osok, és azt gondolják, hogy ott majd csend és béka honol, miközben masszíroztatják a hátukat vízsugárral az élménymedencében. Ne neveld más gyerekét, nem a gyereknek kell szólni, hanem az anyjának, ő felelős a gyerek viselkedéséért. A gyerek lába és kutya közé kirakod a kezed, és azt mondod "kérem, hölgyem, a gyereke rugdossa a kutyámat" Erre mindenki normálisan reagál. A kajás is durva, itt szerintem anyuka azt hitte, te is viccesnek találod(én nagyon annak tartanám, akár az én kajám, akár másé, de ha másé bocsánatot kérnék, letolnám a gyereket és felajánlanám, hogy veszek még ételt, de nem tudnám elfojtani a vigyorom, mekkora már:))

Amúgy igen, a gyerekek még változékonyak nagyon viselkedésre. Az enyém is volt, hogy választott egy balatonszeletet, megvettem neki, majd üvöltött velem, hogy utál engem, mert rossz a színe a csomagolásának, nem kék, hanem piros. Úgy nézett az eladó, mintha az ördög reinkarnálódott volna a gyerekemben, azt ugye nem tudja, hogy autista, hogy már 5 órát utaztunk 40 fokban 5 évessel, most jöttünk szállodából, ahonnan nem akart eljönni, vonaton, ahol nem volt hely rendesen és nem evett semmit reggelire dacból, én meg örülök, bármit eszik, mert melege van, stresszes, fáradt, és eleve rossz és fárasztó napja volt. Megvettem a másik csokit, és otthagytam az elképedt eladót, akinek kiült az arcára a rosszallás, hogy a hisztis gyereket elkényeztetem másik csokival is, csak mert az nem olyan, mint amit kigondolt.

Néha arra kellene gondolni, hogy nem vagyunk tökéletesek, nem tudhatunk mindent, több lenne a megértés a másik irányába.

2022. júl. 23. 07:47
 17/30 anonim ***** válasza:
77%

16-os, nekem 2 adhd-s gyerekem van, szóval van tapasztalatom a problémás gyerekekkel, és elég toleráns is vagyok, de! Ha elmegyünk egy fürdőbe, engem is rohadtul irritál, ha a gyerekek ott ugrálnak, fröcskölnek, rugdosnak. Egy medence nem erről szól, menjenek akkor a gyerekmedencébe, vagy egy szabadtéri strandra, egy tóhoz, ahol több hely van ehhez. Ha engem bokán rúg egy gyerek a medencében, én is megmondom neki, hogy menjen máshová játszani. Ha nem tetszik az anyjának, az az ő baja.

Azzal nem értek egyet, hogy idegen gyerekre ne lehetne rászólni. Rászólhatsz idegen gyerekre, de ahogy itt valaki írta, tedd úgy, mintha a saját gyereked lenne. Tehát ne bántóan, kioktatóan, durván.

Nem tudom miért vicces az, ha egy idegen beleeszik a kajádba? Nálunk ez még családon belül is tabu. Akkora hisztit levertem volna, anyuka fizethette volna ki az ebédem. Mégis mit képzel?

2-esnek annyit, hogy az én fiam autista, és időnként csak úgy felvisít. Tudom, hogy nem normális dolog, de már nem szólok neki, mert teljesen felesleges. Időnként szó szerint eldobom, ami nálam van, amikor időnként felordít: Cicaaaa! Mondom neki hol van itt cica? Ja, sehol, csak eszembe jutott. Szóval tényleg nem biztos, hogy ennyiből el lehet dönteni, hogy neveletlen a gyerek vagy csak idegrendszeri gondjai vannak.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én is a gyermektelenek frusztrációját érzem benne. A gyerekek legtöbbször nem neveletlenek, csak éppen fáradtak, frusztráltak, és anyuka azért nem szól rájuk, mert tudja, hogy csak olaj lenne a tűzre. Mivel nekem adhd-s mind a kettő gyakorlatilag a napom 100 % arról szólhatna, hogy a gyerekeket szidom. Szóval nekem magasabban van az ingerküszöböm.

Mi is voltunk úgy, hogy a gyerekem meglátott a boltban egy kisautót 8 évesen. Kb. 1 évesnek való autó volt, mondtam, hogy nem veszem meg. Elég hosszú sor volt a pénztárnál, végig ordította. A végén már rászólt egy öregasszony, persze nem nekem mondta, hanem a gyereknek, de közben gyilkos szemekkel pásztázott engem. Mondta neki, hogy egy 10 éves gyerek hogy viselkedhet már úgy, mint egy 2 éves ovis. (Többnek néz ki a koránál.) A gyerek egyébként annyira meglepődött, hogy abba is hagyta az ordítást. Egészen a kocsiig. Aztán újra kezdte, és egy hétig otthon is állandóan ment a balhé. Menjünk vissza, vegyük meg. Elég kitartó, én meg ugye nem vagyok elég következetes állítólag.

2022. júl. 23. 11:47
 18/30 A kérdező kommentje:
Értem hogy az anyuka is fáradt,nyilván lehet az,de az nem ok arra hogy a gyereke zavarja másokat(nem a kiabálás vagy a beszéd,hanem a kutya rugdosás,a mások piszkálasa)
2022. júl. 23. 12:48
 19/30 anonim ***** válasza:
53%

16:

"Mi medencében játszottunk a gyerekkel, a játék az volt, hogy kergetem, hogy ússzon, azt mondom és vagyok a cápa, és ő menekül. Jól sikerült, hangosan sikított félelmében..."

Idáig azt gondoltam, otthon, a kertben, saját medencében történt mindez.

Azért nyilvános helyen gondolni kéne arra, hogy amit csinálunk, mennyire zavarhat másokat. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van gyerekem, pont ma délelőtt voltunk is strandon velük.

2022. júl. 23. 17:16
 20/30 anonim ***** válasza:
37%

Viccelsz? Nem úszómedence volt, hanem ÉLMÉNYMEDENCE. Nem rúgott meg senkit, egy méterre voltunk mindenkitől, kergetőztünk viháncolt, egyáltalán nem zavaróbb(szerintem), mint akik káromkodva beszélgetne átlag hangerővel.

A gyerekmedence 30 centis, kifejezetten az volt a fontos, hogy ússzon, azt csak mélyebben lehet, az úszó meg ugye hosszt úszóknak van, oda nem zavarunk be sorokba. Az élmény medence a családi medence, akit zavar, az menjen a gyógyvízbe, az van a nyugdíjasoknak, oda be se mehet kisgyerek például. Szerintem a játékban semmi zavaró nincs, senkihez sem ért hozzá, és nem üvöltött, nem káromkodott, hanem jól érezte magát. Erre van kitalálva, a strand nem fürdőkád, hogy csendben ülj benne amíg kiázik belőled a kosz, ott az időseken kívül mindenki úszkál, csak a néni ki volt élezve a gyerekre. És soha, semmilyen körülmény közt nem kaphatja el random gyerek karját, hogy ráüvöltsön/megfélemlítse, főleg, ha két méteren belül van az anyja. Nem ért hozzá a gyerek, csak a nénike zavartalan csendben akart relaxálni. A bácsi, aki a haverját kapta el az enyémnek, arra is gondoltam talán az zavarja, hogy a gyerek bukfenc közben figyelte a őket(meg mindenkit) a víz alatt szemüveggel, akkor kezdődött a rosszallása, és a bukfencnél tetőzött.

Időseknek saját medencéjük van(gyógyvíz), a pancsoló meg 5 év alattiaknak való. 120+centis gyereknek térdig se ér, kell a 130as normál élménymedence, sodrófolyóval meg mindennel.

2022. júl. 23. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!