Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesen már tudja, hogy mit...

2 évesen már tudja, hogy mit jelent a "szeretlek" szó?

Figyelt kérdés

Iszonyú cuki a kislányom, simán odajön, megölel és mondja nagy vidáman, hogy "szeretlek!", amitől persze magam alá olvadok, de nem tudom, hogy amúgy ilyen kicsi tisztában van tényleg a szó jelentésével? Vagy csak mondja, mert tőlünk látja, hallja, és tudja, hogy ez egy dolog, amit egymásnak mondunk?

Egyszer kérdeztem tőle, hogy "ugye tudod, hogy szeretlek?", és erre nagy magabiztosan mondta, hogy "tudom" :D imádnivaló, de azért érdekelne, hogy tényleg tudja, vagy csak a szavakat használja?

Nincs igazán jelentősége, csak kíváncsi vagyok.

2022. jún. 5. 07:39
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem még nem nagyon tudja.

Hallja ezek szerint tőletek és utánoz, te elolvadsz tőle, ezért többször mondja.

Fiam 3 éves, ő talán most fogta fel a jelentését.

2022. jún. 5. 07:52
 2/4 anonim ***** válasza:
92%
Magát azt hogy mit jelent még nem. Azzal tisztában van, hogy ez jót jelent. De fejben még nem tudja hova rakni☺
2022. jún. 5. 08:24
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
Ha a saját lányomból indulok ki, akkor tökéletesen tudja, hogy mit jelent. Nem kell értelmező kéziszótár szakszerűségével megfogalmaznia, hogy mit jelent, de érzi, tudja és eszerint használja. Ugyanúgy ahogy tudja mondani, hogy éhes.
2022. jún. 5. 11:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tudjak, értik már ennyi idősen, én kisfiam 2 éves és mindig megfelelő helyzetekben használja a szót, pl szeretem anyát, szeretem macimat, szeretem narancslét, nem szeretem sajtot.
2022. jún. 5. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!