Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van az, hogy 4 éves...

Miért van az, hogy 4 éves kisfiam szinte soha nem mondja hogy szeretlek, és nem ad puszit magától?

Figyelt kérdés
Én minden nap többször is mondom neki, sokszor megpuszilom, szeretgetem. Ő szinte soha.. ez valami bajt jelent?
2018. okt. 28. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Érzelmi stabilitást is jelenthet. Az is lehet nem érzi szükségét szavakkal megerősiteni, mert természetesnek veszi hogy szeretetben éltek. Nem labilis. Nem kell ismételgetnie

A kérdezés még el is bizonytalanithatja, hogy te ezt nem tudod hogy szeret? Hogy neked ez nem természetes?

2018. okt. 28. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmit sem jelent, egyszerűen ilyen :)

Nekem 2 fiam van, a nagy sose mondogatja, hogy szeret, pusziszkodni sem szeret, de imád összebújni velem, szereti ha átölelem. Ő 6 éves.

A kicsi, pont 4. Ő sokat mondogatja, hogy szeret a lehető legváratlanabb helyzetekben is, pl legutóbb a boltban sorbanállás közben :D ő szereti minden gondolatát kinyilvánítani, minden érzelmét megosztani, puszit is rengeteget ad magától és őt ez örömmel tölti el.

Nem egyformák, de biztosan nagyon szeret téged!

2018. okt. 29. 09:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Bajt? :) Mit szeretnél hallani? :D

Ne képzelj bele semmit ha nincs más gondotok bakker. Ilyen, nem puszilkodós és kész.

Enyém gyerek 4 lesz és autista. Nem ad puszit senkinek, még nekem se, de ölelgetni, bújni szeret :) Egyszer egy elvarázsolt pillanatában még azt is mondta szeretlek :D Neki a feje tabu, nem szereti ha hozzáérnek bármivel is, max ha a haját simogatják elviseli :) Viszont nem emiatt auti, mert nem ad puszit hanem más nagyobb problémák miatt, amit amúgy 4 évesen már észre lehetne venni.

2018. okt. 29. 11:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az autizmusra pont nem gondoltam, mert egyértelmű másból hogy biztosan nem autista, de ezer más dolog létezik az autizmuson kívül is.

Csak egyszerűen nem tudom miért lehet hogy ennyire nem csinálja ezeket, amikor azt látom az ovis tarsain, hogy eléggé jellemző a korosztályára.

Nem szoktam őt kérdezgetni egyébként,puszit szoktam kérni, főleg elköszönéskor, de szinte csak akkor, és akkor is kérésre. Ha megyek érte például az oviba, akkor sem ad puszit. Odaszalad,megölel,de nem ad,csak esetleg ha kérem.

2018. okt. 29. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Na az én pusziszkodós 4 évesem oviba menéskor pont nem ad :) akkor siet be a csoportba :)
2018. okt. 29. 14:05
 6/7 A kérdező kommentje:
5-ös köszi az infót, bár nem tudom ez mennyiben segít a problémámon :).
2018. okt. 29. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak hogy írtad, hogy az oviban sem ad puszit, erre gondoltam, hogy ne aggódj olyankor még az én fiam sem ad, aki kifejezetten szeret puszit adni :) ott ő sem :) amúgy a 2-es vagyok! :D
2018. okt. 29. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!