Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minimalista/egyszerű módon...

Minimalista/egyszerű módon nevelik a gyereket azoktól kérdezem vannak kinti játékaik? Nagyobb dolgaik mint pl bringa, roller?

Figyelt kérdés

Idáig betartottuk, hogy évente 2 ajándékot kap. Többi alkalomra élményt, családi programot. Nincsenek felesleges játékai, nincsenek kacatok se semmi.

Homokozó játék, roller, bringa ezek beleférnek ebbe? Ezzel bőven átlépnénk a határt, mert eddig nem kapott ilyesmit.

2022. máj. 25. 14:28
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
22%

Ha pökhendinek tartasz azzal nem nekem van dolgom, hanem neked.

Nem tudom feltűnt-e, hogy egy szóval sem írom, hogy ne kellene neki tárgyi ajándékot is venni. Annyi a különbség hogy én nem sajnálom le a gyereket, nem csórizom meg szerencsétlenezem és állítom be az anyját úgy, mintha a világ legrosszabb szülője lenne. Megértem, hogy ők eleinte így gondolták jónak, most meg felmerült benne, hogy változtatna, ezért kérdezett.

A többi részében meg nem értünk egyet, nem egy a gondolkodásmódunk. Én például szeretném úgy nevelni a gyerekemet - igen, van, 2 éves -, hogy ne csak a tárgyi ajándék legyen neki a minden. Sikerült végignéznem több gyereknél is a családban, hogy milyenek lesznek azokból, akiket csak az érdekel, hogy sok-sok ajándékot kapjon. Azt se tudja mi az, másnap már nem is érdekli. Nem mondom, hogy az az egy és üdvözítő út ahogy én csinálom. Csak annyit, hogy tudom hogy én a fentiek szerint nem szeretném csinálni. De ez már tényleg messzire visz és láthatóan nem tudunk egy platformra kerülni a beszélgetésben.

Love and peace!

Mindenki szeresse a gyerekét úgy, ahogy jónak látja és legjobb tudása szerint tudja.

2022. máj. 27. 13:03
 62/65 anonim ***** válasza:
90%
A hét kérdése szerintem eddig. Nagyon jó, csak kár h kérdező lelépett.
2022. máj. 27. 13:30
 63/65 anonim ***** válasza:
13%

55, ez azért tényleg szomorú.

Nálunk ugyan vannak tárgyi ajándékok, de mindent elkövetek, hogy ne legyen ilyen anyagias egyik gyerekem sem. 10. Nike cipő? Meg egy francokat.

Engem se így neveltek, és én sem akarok konzumindiótát a gyerekeimből.

Egyelőre működik. Nincs százezer játékuk, nem követelőznek és ugyanúgy csillog a szemük a családi (városon belüli) kirándulás hallatán is, mint a tárgyi ajándéknál. És nem azért, mert mindkettőben csak szökőévente van részük.

2022. máj. 27. 14:46
 64/65 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem minimalista nevelés, ez ridegtartas!! Szerencsétlen gyerek!

A ferjeddel is ilyen fukar vagy? Évi 2 szex, különben a végén még nagyon elkapatod? :D

2022. máj. 27. 21:56
 65/65 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez nagyon furcsa de hát nem vagyunk egyformák.

Három pici gyerekünk van így mi még nem vittük külföldre őket, homokot túrni a Balaton vagy Tisza tó parton is tudnak.

A biciklit viszont mi fontosnak tartottuk, így nem a legolcsóbbat kapták mint ahogy sokan mások csinálják. Így nem is csak arra jó, hogy a játszótéren menjen vele két kört hanem 20-30 km-t tudunk együtt tekerni normális, nekik és nekünk is élvezetes tempóban.

2022. jún. 2. 13:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!