Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minimalista/egyszerű módon...

Minimalista/egyszerű módon nevelik a gyereket azoktól kérdezem vannak kinti játékaik? Nagyobb dolgaik mint pl bringa, roller?

Figyelt kérdés

Idáig betartottuk, hogy évente 2 ajándékot kap. Többi alkalomra élményt, családi programot. Nincsenek felesleges játékai, nincsenek kacatok se semmi.

Homokozó játék, roller, bringa ezek beleférnek ebbe? Ezzel bőven átlépnénk a határt, mert eddig nem kapott ilyesmit.

2022. máj. 25. 14:28
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
85%
Szerencsétlen gyerek.
2022. máj. 26. 06:30
 32/65 anonim ***** válasza:
90%
Atyavilág, ugye ez trollkérdés?
2022. máj. 26. 08:22
 33/65 anonim ***** válasza:
76%

Én nem értek ezzel egyet, főleg kicsikorban. A gyereknek sok jàtéka van, ami valójàban készséget fejleszt. Mindenféle formabedobók, illesztők, tornyok, de még egy kisautó is vagy labda is az. Pont most kérdezte a védőnő 15 hónapos stàtuszon, hogy a gyerek rájött e már arra, hogy hasznàljon rendeltetésszerűen egy kiautót (tolja, guritja) eldobni egy labdàt. Mégis hogy jött volna rá, ha nem veszek neki. De mi most már gyurmázunk is, adok neki babazsirkrétàt hadd firkàljon. Elég bajos lett volna megoldani ezeket évi 2 valamivel. A könyveiről ne is beszéljünk. Amiből mondókàzok közben nézi a szines képeket, amiből tanulja hogy ott a cica, ott a boci stb...

Igen ez egy halom dolog de kellenek.

2022. máj. 26. 10:17
 34/65 anonim ***** válasza:
95%
Ezekre az utazásokra szerintem se fog emlékezni sokéig egy 1-2-3- éves gyerek . Ilyen korban még nem is tudják megérteni , hogy miért szép egy szobor , egy hegy vagy akármi más ami számotokra lélegzetelállító . 4-5 éves koromból is inkább a kedvenc játékaimra emlékszem , a kirándulások/élmények helyett . A kérdésre válaszolva : jó döntés rollert , biciklit stb. venni . Jó testmozgás és még élvezi is . Gyerektől függ , de általában sokáig eljátszanak vele .
2022. máj. 26. 12:53
 35/65 A kérdező kommentje:

Vannak a gyereknek játékai, kisautók, könyvek, lego stb. Van hintája is. De eddig próbáltunk egy vonalat követni. Hogyan is neveljük. Azt hittem pl a világjáró családtól Timi példája jó.

De most már nem lehet ennyire komolyan vennünk, mert látszik a gyerek lemaradása. Rengeteget gondolkodtunk ezen, hogy hiába utazunk el pl a pünkösdi héten egy tengerhez, ha ő kimarad abból, hogy az ovis vásáron nem lesz ott. Már mondogatja ezt :(

2022. máj. 26. 12:53
 36/65 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, ezeket konolyan írod?? Borzasztóan el vagytok tévedve.

Hidd el, én is szívesebben mentem volna bárhová a Mazsolamuzsika helyett, de ez nem rólam szól.

2022. máj. 26. 12:57
 37/65 anonim ***** válasza:
91%

Komolyan egy beállított képeket posztoló instagram anyuka agymenése alapján neveled a gyerekedet?

Nem a gyereked vitted a tengerhez, hanem te akartál a tengerhez menni, és mivel van gyereked, vitted őt is. Nagyon nagy különbség. Ha a gyerekednek akartál volna jót, akkor ugrálóvárba viszed a falu végére.

2022. máj. 26. 13:12
 38/65 anonim ***** válasza:
91%

Példàja, ugyanmàr. Manapsàg divatos elv az, hogy van egy gyerekünk de mellette nindent is úgy csinàlunk ahogy előtte, nézd de laza vagyok. Ezek az utazàsok a szülőnek kellenek, ami nem baj, csak ne àllítsuk màr be úgy, hogy ezt a gyerekért teszed, neki adsz ezzel élményt. Magadnak szerzel élményt, őt meg viszed mindenhova mert épp ez a trend.

És igen, baromi gàz, hogy a sok csilliós utazàs mellett egy vacak ovisprogram nem fér bele, vagy valami "kacat" néha napjàn aminek ő úgy örülne. És ezt mind azért mert menő instaanyuk neked nem ezt a "példàt" mutattàk.

2022. máj. 26. 13:39
 39/65 anonim ***** válasza:
0%

Azért ne állítsuk már azt se, hogy nem adnak élményt a gyereknek.

Lehet, hogy nem olyat kap, amire itt mindenki gondol, amire könnyes szemmel visszaemlékszik, mert tény, hogy nem fog rá emlékezni, mivel az emberi agy így van kitalálva. Attól még rengeteg minden beépül belőle: a nyitottság a világra, a vágy az új dolgok megismerésére, hogy tud otthonosan mozogni nagyon különböző emberek között.

Ez a fekete-fehér gondolkodás, hogy ez szar, az meg jó, káros. Tény, hogy jelen esetben is a kérdező is átesett a ló túloldalára. De az itt kárógók mindegyike - csak a másikra - azzal, hogy azt feszegetik, hogy minek elvinni a gyereket. Tény, hogy annak nem fog örülni, hogy megyünk Zanzibárra vagy Izlandra és egy csillámpóninak meg igen. Ettől még nem felesleges Zanzibárra, Izlandra vagy akár csak Ausztriába vagy ne adj' isten Pécsre, Szegedre, Egerbe stb helyre vinni akár az ilyen pici gyereket is.

2022. máj. 26. 14:36
 40/65 anonim ***** válasza:
89%

Mi tökre szeretünk nosztalgiázni a barátokkal, hogy kinek milyen játékai voltak gyerekként, mi volt a menő épp, mi volt meg belőle és mi nem, hány darabunk volt egy magic babyből vagy egy my little ponyból, meg volt e ez vagy az a mekis figura…

Az olyan érdekes beszélgetés lenne, hogy: nekem nem volt egyik se, de 2 évesen már láttam delfint. De jó neked, és emlékszel rá? Nem.

:D

2022. máj. 26. 14:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!