Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az Y generáció, akit még...

Az Y generáció, akit még megvertek gyerekkorában, értelmesebb volt, mint Z generáció, akit már nem vernek meg, vagy nincs különbség?

Figyelt kérdés
2022. máj. 23. 20:28
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
87%

A párom (46F) apukája is így gondolkodott, mint te, ütötte-verte a gyerekeit, hogy tekintélyt parancsoljon. A páromban ez olyan mély nyomott hagyott, hogy azóta is fájdalom és elnyomás fétise van, normális szexre nem képes. Évek óta szexuálpszichológushoz jár, így derült ki, hogy az egész az apja bántalmazása miatt lett.

Simán a te vert gyerekedben is kialakulhat ilyen, és az csakis a te hibád lesz.

2022. máj. 24. 13:43
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen relatív fogalmakról kérdezel.
2022. máj. 24. 13:48
 33/45 A kérdező kommentje:

Én nem ütni-verni szeretnék egy gyereket. Mondtam, hogy - jelenleg - ötvözni látom jónak a hagyományos nevelést a modern felfogással. Szélsőséges esetekben egy kamasz gyerek szerintem kaphat egy kijózanító pofont.

Ha "Zsebibaba" is kapott volna egy pofont, akkor feltehetően nem mert volna magáról 15 évesen ízléstelen képeket terjeszteni. A szép szóból ugyanis nem ért, sőt, ő amolyan identitásnak vallja, hogy ilyen. Láttam vele egy beszélgetést, az alapján mondom ezt.

De egyébként ezt a témát még kutatom. Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok.

Azért tettem fel ezt a kérdést is, mert keresem az igazságot.

2022. máj. 24. 13:49
 34/45 anonim ***** válasza:
97%
Ha a gyereked visszaüt, az a saját nevelési elved tükre. Nem a gyereket kell kitagadni, hanem neked kell magadba nézni, hogy mit rontottál el. Attól, hogy te vagy a szülő, még gondolhatod te rosszul. A félelem pedig nem egyenlő a tekintéllyel. Régen abból indultak ki az emberek, hogy az idősebbet tisztelni kell. Ma már tudjuk, hogy a hülyék is egyszer megöregednek és ugyanolyan hülyék, tehát nem kell automatikusan tisztelni egy idős embert és vigyázzba állva bólogatni. Abban semmi tisztelni való nincs, amikor egy 70 éves vénember az öklén kívül mást nem tud felmutatni.
2022. máj. 24. 13:51
 35/45 anonim ***** válasza:
90%
Már megint ez a “mai fiatalozás”. Párom nagyapja orvos volt anno, na ő sokat sztorizott arról, hogy hány 15-16 éves kapta be a legyet, legjobb esetben sebtében hozzáadták az első szembe jövő fütyihez, aki volt olyan együgyű és elhitte, hogy 4 hónapos házasságból reális a gyerek. Pontosan ugyanaz van, mint anno, csak most minden nyilvánosságot kap, és az arra vevő, nem túl magasan edukált közönség meg tud csámcsogni rajta.
2022. máj. 24. 13:55
 36/45 A kérdező kommentje:

Ha a gyerekem - tegyük hozzá, hogy nem kisgyerekről van szó - viszaüt egy jogosan kapott pofonra, azt jelenti, hogy selejtes gyereket nemzettem, szóval aznap este hulla részegre iszom magam bántomban. Nem elég, hogy nem intelligens ahhoz, hogy jól viselkedjen, de még a pofont sem tudja értelmezni. Természetesen azonnal elcsapom a háztól, látni sem bírok egy ilyen alakot.

Selejtek persze minden családban lehetnek, így a testvérei már feltehetően nem lesznek azok.

2022. máj. 24. 13:59
 37/45 A kérdező kommentje:

A mai fiatalok is "mai fiatalozni" fognak majd. :)

30 év múlva azt fogják mondani:

"ó, azok a 2020-as évek! Amikor Lil G-t, Majkát hallgattunk. Bizony a mi generációnk még az instagramon lógott, videochateltünk, YouTube videókat néztünk..

Na, de ezek a mai fiatalok! Már nem tudják, mi az Instagram, csak nevetnek a YouTube-on is, hogy az olyan "öreges.

Bizony 2022-ben volt jó világ!"

😅😅😅

2022. máj. 24. 14:14
 38/45 anonim ***** válasza:
85%
Csak azért írtad ki ezt a kérdést, hogy megerősítést kapj arra, hogy helyes volt az, hogy megütötted a gyereked. Nem volt az. Fogadd el és ne csináld újra soha.
2022. máj. 24. 16:32
 39/45 anonim ***** válasza:
100%
Annyira jókat nevetek a szánalmas boomereken. Én X generációs vagyok. Amit gyermekkoromban láttam: Ivás, munkakerülés, fusizás, lopás, dohányzás, zabálás stb. Még a tanáraink is piáltak napközben. Volt amelyik simán rágyújtott órán! Ezt tanították nekünk ez a generáció, nem figyelmet, meg tiszteletet. Itt van a sok 60-70 éves aki teljesen hülye ahoz, hogy megértse a mai világot. Nekik persze tetszett régen, mert pofozni nagyon egyszerű, nem kell hozzá ész. A veréstől nem lesz okosabb a gyerek. Ha rossz jegyet kap, nem ütni kell, hanem le kell vele ülni tanulni, segíteni kell.
2022. máj. 24. 17:17
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Apukám tavaly halt meg 91 évesen. Tanár volt, 6 gyereket nevelt fel. Soha nem pofozkodott. Ez régen sem volt normális, csak az agresszív gyerekverők kevésbé kaptak nyilvánosságot.
2022. máj. 24. 21:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!