Az Y generáció, akit még megvertek gyerekkorában, értelmesebb volt, mint Z generáció, akit már nem vernek meg, vagy nincs különbség?
A párom (46F) apukája is így gondolkodott, mint te, ütötte-verte a gyerekeit, hogy tekintélyt parancsoljon. A páromban ez olyan mély nyomott hagyott, hogy azóta is fájdalom és elnyomás fétise van, normális szexre nem képes. Évek óta szexuálpszichológushoz jár, így derült ki, hogy az egész az apja bántalmazása miatt lett.
Simán a te vert gyerekedben is kialakulhat ilyen, és az csakis a te hibád lesz.
Én nem ütni-verni szeretnék egy gyereket. Mondtam, hogy - jelenleg - ötvözni látom jónak a hagyományos nevelést a modern felfogással. Szélsőséges esetekben egy kamasz gyerek szerintem kaphat egy kijózanító pofont.
Ha "Zsebibaba" is kapott volna egy pofont, akkor feltehetően nem mert volna magáról 15 évesen ízléstelen képeket terjeszteni. A szép szóból ugyanis nem ért, sőt, ő amolyan identitásnak vallja, hogy ilyen. Láttam vele egy beszélgetést, az alapján mondom ezt.
De egyébként ezt a témát még kutatom. Nem állítom, hogy tévedhetetlen vagyok.
Azért tettem fel ezt a kérdést is, mert keresem az igazságot.
Ha a gyerekem - tegyük hozzá, hogy nem kisgyerekről van szó - viszaüt egy jogosan kapott pofonra, azt jelenti, hogy selejtes gyereket nemzettem, szóval aznap este hulla részegre iszom magam bántomban. Nem elég, hogy nem intelligens ahhoz, hogy jól viselkedjen, de még a pofont sem tudja értelmezni. Természetesen azonnal elcsapom a háztól, látni sem bírok egy ilyen alakot.
Selejtek persze minden családban lehetnek, így a testvérei már feltehetően nem lesznek azok.
A mai fiatalok is "mai fiatalozni" fognak majd. :)
30 év múlva azt fogják mondani:
"ó, azok a 2020-as évek! Amikor Lil G-t, Majkát hallgattunk. Bizony a mi generációnk még az instagramon lógott, videochateltünk, YouTube videókat néztünk..
Na, de ezek a mai fiatalok! Már nem tudják, mi az Instagram, csak nevetnek a YouTube-on is, hogy az olyan "öreges.
Bizony 2022-ben volt jó világ!"
😅😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!