Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az Y generáció, akit még...

Az Y generáció, akit még megvertek gyerekkorában, értelmesebb volt, mint Z generáció, akit már nem vernek meg, vagy nincs különbség?

Figyelt kérdés
2022. máj. 23. 20:28
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
89%
Húha, mert tán az előtte való generáció olyan nagyon erkölcsös?
2022. máj. 23. 20:55
 12/45 anonim ***** válasza:
51%
Aligha. Az Y a TV és játékkonzol előtt nőtt fel, a Z a mobilok és számítógépek előtt. Ezektől lesznek agyhalottak, nem a pofontól.
2022. máj. 23. 20:58
 13/45 anonim ***** válasza:
89%
1979-ben születtem, tehát x generáció, soha nem kaptam pofont, és a két gyerekünket se veréssel fegyelmezzük. Nem ezen múlik hanem a szülők következetességén. Kellenek a gyerekeknek ésszerű határok és a szülők részéről sok türelem, a gyerekekkel aktívan kell foglalkozni, beszélgetni velük sokat, példát mutatni nekik. Ennyi. Semmi köze a testi fenyítéshez.
2022. máj. 23. 21:05
 14/45 anonim ***** válasza:
93%
1985-ös vagyok, sosem vertek meg. Normális, dolgozó, adófizető, családos ember lettem. Nem ezen múlik.
2022. máj. 23. 21:07
 15/45 anonim ***** válasza:
65%

9

Az Z generációban biztos nem fogant meg, mert azok a 1980-2000 közöttiek. A gyerekeknek meg nincs sok közük a törvénykezéshez, a gyerekbántalmazást viszont már egy jó ideje bűntetik.

A legrégebbi (amit így hírtelen kaptam neked) ilyen törvény 2012-es. ( [link] XX. FEJEZET)

2012-ban a legidősebb Y generációs 32 éves volt, a legfiatalabb meg 12. Szóval több mint felük alapból kiesett abból, hogy a gyermekbántalmazást elítélendő dologgá tegyék.

2022. máj. 23. 21:10
 16/45 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nincs összefüggés, ez inkább az érzelmi intelligenciára lehet hatással és a pszichére. Lehet egy szorongó ember is értelmes, ahogy egy kiegyensúlyozott is gyenge képességű. Nem vettem észre, hogy a szocializmusban felnőttek annyival jobbak lennének sőt, kifejezetten sokkoló, amikor egy nyugdíjas Gézáné képtelen értelmes, összefüggő beszédre a saját anyanyelvén, de azért bezzeg mai fiatalozik.
2022. máj. 23. 21:36
 17/45 anonim ***** válasza:
90%
Y generációs vagyok, de épp, hogy nem x (82), soha nem vertek a szüleim és a legtöbb ismerősömet sem. Ez netto baromság. A mostani generációk sem rosszabbak semmivel csak mások.
2022. máj. 24. 00:44
 18/45 anonim ***** válasza:
94%
Minket ütött vágott az apám.Féltunk tőle és mindketten egy idegroncs köcsög ,lelkileg labiris felnőttek lettunk.A verés az az egész életre kihat,nem ez a megoldás.Hála istennek korán felismertem,hogy apám az utolsó akire hasonlítani akarok és előbb kötném fel magam,minthogy a gyerekeimet agyba főbe verjem.Két gyerekem van.Nekik kiengyensúlyozott,nyugodt gyerek koruk van.Soha nem verjuk őket.Már ez a szó is kiakaszt! 😡😡Viszont a mai gyerekek meg az ellentétei a régieknek.Nem az a baj hogy nem verik őket,hanem hogy nincsenek nevelve.Szóval egyik se jo
2022. máj. 24. 06:53
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy már megint idealizálva vannak a régi korok.

“ A munka, szorgalom, becsület, megbecsülés, takarékosság fogalmát ismerték és alkalmazták.” ez mégis melyik generáció? Mert ha a mai 60-70esekről beszélünk, hát nekem nagyon nem ez a tapasztalatom, pedig munkámból adódóan sok emberrel találkozom és sok élettörténetet ismerek meg. Fogorvos vagyok. Ha egy mai 60-asnak azt mondom, hogy 40 ezer forint egy korona, lefordul a székről, mert annyi pénz a világon nincs. Nem arról van szó, hogy hirtelen annyit nem tud kifizetni, de mondjuk nyugdíjhoz egy hétre igen, vagy kivesz a párnacihából, hanem egyáltalán fel sem merül, hogy ekkora kiadást ő fedezni tudjon. Mégis mennyire volt szorgalmas az, akinek 40 év munkaviszony után nem sikerült valamennyi megtakarítást összekaparnia, vagy miféle munkát végzett, ha van 80 ezer forint nyugdíja? És ezek tömegek, nem elszigetelt esetek, akik csak a körülmények áldozatai. Van olyan nyugdíjas betegem, akinek hónapok óta azért nem tudunk kedvezményes fogat csináltatni, mert mindig minden forintját a felnőtt gyerekeinek adja. Miféle értéket adott át az, akinek a gyerekei 40-50 évesen magukat eltartani sem tudják és a kisnyugdíjas anyukát pumpolják pénzzel? Régebben sem voltak az emberek jobbak, csak másként voltak hitványak. Persze ezt szigorúan tilos kimondani, hogy a mai öregek jó részében nincs semmi tisztelni vagy becsülnivaló.

2022. máj. 24. 09:04
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

19, igen. Teljesen igaz. Nem kell romantizálni a régi korokat, a régi nevelési eszméket.

Elég ha csak az idősebb korosztály Facebook jelenlétére gondolunk, az a helyesírás….

Plusz mennyire nincsenek tisztában a legalapvetőbb gazdasági-társadalmi összefüggésekkel, stb stb.

A mai nyugdíjas korosztály nevelte - gyakran veréssel - a mostani 40-50 éveseket. Rengeteg a válás, a szétesett család.

2022. máj. 24. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!