Az Y generáció, akit még megvertek gyerekkorában, értelmesebb volt, mint Z generáció, akit már nem vernek meg, vagy nincs különbség?
Én nem vagyok, 40-50 éves, jóval fiatalabb vagyok.
De ettől függetlenül nem hinném, hogy ha lesz családom, az szétesne mert engem megvertek.
Én a gyereknevelésben hagyományos és a modern módszereket kívánom ötvözni. Kisgyereket nem vernék meg, és remélhetőleg nem is lenne rá szükség, mert a gyerekeimet nem a hagyományos módon akarom nevelni, hanem kezdettől fogva a logikus gondolkodást akarom közvetíteni.
A gondok talán tinedzser korban jöhetnek, és bár ott is kész vagyok észszerűen tárgyalni, nem vagyok biztos benne, hogy a testi fenyítésnek nem lenne helye.
Ha egyszer mondjuk azzal szembesülnék, hogy a kamaszlányom az interneten kihívóan viselkedik, és eljutna hozzám egy videó, amin a fiú "használgatják", akkor valószínűleg egy hatalmas pofonnal jutalmaznám őt, amin belép az ajtón. De az is lehet, hogy elzavarnám a háztól, idegességemben.
Önmagamat egy gazdag, szigorú arcú szülőként képzelem el, aki ilyen esetekben nem tűr megalkuvást. Ebből az esetből feltehetően a testvérei is tanulnának, hogy amíg én tartom el őket, addig elvárom a becsületes életmódot a lakásomban
Ahol az apának megvan a tekintélye, ott nem mernek visszaütni.
Nagyapámnak olyan tekintélye volt, hogy mind a három felnőtt fia (köztük az apám is) félt. Hol mertek azok már visszaszólni/ütni neki.
"tekintélye volt, hogy mind a három felnőtt fia (köztük az apám is) félt"
S neked a megfélemlítés a követendő példa? Szóval azt akarod, hogy a gyerek féljen tőled, s rád se nyissa az ajtót, ahogy sikerült elköltöznie? Te tudod...
Ez nem megfélemlítés, ez egyszerűen atyai tekintély. Amire egyébként nincs szükség akkor, ha egy ember normális.
De egyébként igen, inkább féljen tőlem a gyerekem, és viselkedjen tisztességesen, mint ne féljen, és el legyen kanászosodva.
Egy mai Z generációs csinálhat akármilyen hülyeséget, otthon "egy kis fejmosás" után úgyis álomra hajthatja a fejét, aztán csinálhatha ugyanazt, tudva, hogy nem lesz súlyos következménye.
Ezzel szemben, ha engem a gyerek megszégyenítene a viselkedésével, az nem maradna annyiban. Ha meg esetleg vissza adna nekem egy pofont, az egyenlő lenne az azonnali kitagadással, és soha többé nem számíthatna rám. De az anyjára sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!