Miért nem eszik?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kislányom 2,5 éves 14 kg.

Nagyon rossz evő.

Reggelire eszik egy 0,5 kg-os kenyér szelet negyedét kevés szalámival, vagy tojást épp egyet omlettnek vagy tükör formájában.

Ebédelni nagyon ritkán hajlandó.

Már azt is elengedtem neki hogy nem az asztalnál eszik, vagy éppen "futok" utána és úgy etetem, csak egyen. De így is csak pár kanállal eszik.

Vacsora szintén katasztrófa.

Ekkora gyerek tudom hogy nem eszik annyit mint mi, de ez nagyon kevés. Kakaót már nem kap se este, se reggel. Kap vitamint,

már a harmadik fajtát kapja, doktornő ajánlásával. Olyan mint hófehérke. D vitamint 2 cseppet kap minden nap. Tartok attól hogy ebből baj lesz. Inni iszik, azzal nincs probléma.

Doktornővel folyamatos a "konzultáció".

Van még valaki ebben a cipőben?

Bármilyen tanács, tapasztalat érdekelne, hogyan tudnám elérni, hogy többet egyen. 😐

2022. máj. 20. 09:35
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
86%
Kedves Kérdező! Nagyon sajnálom a helyzetetek és azt, hogy ennyi rosszindulatú választ kaptál. Én is együttérzésem tudom küldeni, mert én is jártam hasonló cipőben a kisebbik gyermekemmel. Igazából én sem tudom a megoldást. Elkezdtem neki én is étvágygerjesztőt adni, meg ragaszkodni ahhoz, hogy megegyen 1-1 adag ételt -- de ezt az erőltetősebb jellegű hozzáállást már csak 6 évesen kezdtem el vele, akkor már kezdett működni. Oviban valóban javult az étkezése, már nem a "semmiről" élt, de otthon még sokat kellett küzdeni az étvágytalanságával. Én is úgy hallottam, hogy ételérzékenység- vagy allergia állhat a dolog hátterében, de mi ezt nem vizsgáltattuk, mert akkoriban már jobb evő lett (most 8 éves). Azért én gyanítom, hogy mégis az állhat a háttérben nálunk is, és talán nem is "nőtte ki" teljesen... Kívánok nektek minden jót, jöjjön rendbe a helyzet, a gyermeked egészsége, étvágya! :)
2022. máj. 23. 19:27
 42/44 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen.

Étel allergia van a háttérben.

Kicsikém glutén érzékeny.

Nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat.

Kedves rosszindulatú emberek, mindenki gyermekének jó étvágyat kívánok.

2022. máj. 23. 20:17
 43/44 anonim ***** válasza:
72%
Kiderült, hogy beteg a kislány?
2022. máj. 24. 11:08
 44/44 A kérdező kommentje:
Glutén érzékeny. 😞
2022. máj. 25. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!