Aki eszik LENMAGot, az hogy/miért eszi?
Figyelt kérdés
Én pl szétrágom, napi egy evőkanállal.
Bár ezt olvastam róla:
A gabonafélék ugyanis könnyen magukba szívják a földben található nehézfémeket, így például a kadmiumot. A lenmagban található középérték 0,29 mg/kg épp csak elmarad a még nem káros 0,3 mg/kg-os aránytól. Ez a megállapítás állítólag a hazánkban fellelhető gabonafélék 44%-ára érvényes.
A nehézfém - ami egyébként a japán halakban fordul még elő leggyakrabban - hát- és lábfájáshoz, csontritkuláshoz és agyi károsodáshoz vezethet. Ugyanakkor a lenmag magas olajtartalma, gazdag ballasztanyag-tartalma miatt jót tesz a gyomornak és az emésztőszerveknek, így jó lenne fogyasztani. Minél finomabbra őrlik, annál könnyebben veszi fel belőle szervezetünk a kadmiumot.
2010. jún. 24. 19:41
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, én még életemben nem ettem, azt sem tudom hogy néz ki. Nem is vágyom rá :)
2/4 anonim válasza:
Eddig is ostobaságnak tartottam a gabonafélék,csírák evését.(Igaz,hogy divat) Ahogy olvasom,amit leírtál,soha nem ennek lenmagot. Ha változatosan étkezem,sok gyümölcsöt,zöldségfélét eszek,stb. akkor az emésztőszerveim is rendben vannak. Csak ezért enni olyasmit,ami sok kadmiumot tartalmaz,kockáztatni a csontjaimat,enyhén szólva is könnyelműség- szerintem.
3/4 anonim válasza:
Enné a fene,ha ilyen hatásai vannak...
4/4 anonim válasza:
Én ettem, egy kávéskanállal mikor kellett. Gyomorsavra ettem, nagyon jó volt, valóan jó a gyomornak. Bioboltban vettem kis zacskóban volt és olyan volt mint a zsemlemorzsa, olyan kis szemcsés. Ízre semmi extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!