Az igaz, hogy a vidékiek nagy része húslevest és rántott húst krumplipürével eszik minden vasárnap ebédre?
Inkább az idősödő korosztályra jellemző szerintem. Ők ezt szokták meg, akkor még nem volt reformkonyha, s örültek, ha vasárnap volt hús az asztalon.
Én vidéki vagyok, de ettől a két ételtől színesebb a repertoár :)
ez így van!Igaz nagyszüleim nem kimondottan vidékiek, de náluk így van!
Apukám vidéken nőtt fel, azt mondta náluk egy héten 1x volt hús, vasárnap.
Amúgy mai napig mikor megyünk mamámékhoz,ez a menü, kis meggyszósszal kiegészítve:)
Csak az a baj, hogy az idők folyamán a krumplit kiváltotta a por püré, a meggyszószba meg cukor helyett édesítőt tesz a mamám...meg van győződve róla, hogy nem lehet érezni, szerintem viszont nagyon rossz így:S
Nem !!! A vidék is fejlődik!!! persze biztos van olyan család aki tartja magát ehez a szokáshoz. Amit ugye senki nem tud megmondani,hogy honann jött. Gyerekormból sem emlékszem,hogy minden vasárnap ez volt a menü. Persze nálunk is volt,de nem minden vasárnap. Volt,hogy pörköltet ,halászlét, sülteket ettünk. Olyan is volt ,hogy a szombati maradék pörköltet ettük vasárnap.
Kis városi lány.
Nálunk a húsleves a leggyakoribb vasárnap, vagy fácánhúsleves, gúlyásleves-félék, raguleves. Azért lássuk be, a gyümölcsleves nem méltó egy vasárnaphoz..pláne nem porból..
Második igen, lehet rántotthús, de gyakori nálunk a pörkölt, sültes tál(sült csirke comb,vagy sült oldalas, rántott karfiol, rántottsajt), köretek is változóak.
Tehát a vidéket mindenki lenézi, azt hiszik a vidékiek nem emberek és nagyon primitív dolgokat csinálnak :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!