Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a vidékiek nagy...

Az igaz, hogy a vidékiek nagy része húslevest és rántott húst krumplipürével eszik minden vasárnap ebédre?

Figyelt kérdés
kérdem. most persze nem úgy értettem,h 100%-uk, de nagyrészt. városiak is írhatnak.
2011. okt. 6. 13:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Nah egyre jobb :D Buda miért lenne jobb, mint Pest? :D
2011. okt. 6. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Ránk nem igaz. Apukám életében nem evett még krumplipürét..., nem is fog, a látványától is elborzad. A rántott húst szereti, de nincs vasárnaphoz kötve. Van, amikor szerdán van, van úgy, hogy 2-3 hétig egyáltalán nincs.

Mi a férjemmel soha nem csináltunk még rántott húst (4 éve alatt), egyszer volt rántott csirkemell, nemrég. Jobban szeretjük a könnyebb, zöldséges ételeket, csirkét, halat, esetleg májat, vagy leveseket, amiket jó sűrűre csinálok (a húslevest is), és akkor már nem is eszünk másodikat, csak leveseből többet, és esetleg valamilyen muffint vagy pitét.

2011. okt. 6. 15:03
 13/19 anonim ***** válasza:
gyerekkoromban így volt nálunk is. Nagyon rüheltem a monotonságot.
2011. okt. 6. 15:32
 14/19 anonim ***** válasza:
ránk igaz, legalábbis a nagymamámra :) húsleves mindig van, plusz mikor milyen rántott hús, vagy sült hús. de a köret általában rizibizi, vagy petrezselymes krumpli, vagy sült krumpli. gondolom így szokta meg mamám. de én nem ellenkezek :)
2011. okt. 6. 17:29
 15/19 anonim ***** válasza:

A vidéki alatt falusit értesz vagy mindenkit, aki nem fővárosi?

Én nem vagyok budapesti, de városban élek, szóval nem tudom nekem mennyire szól a kérdésed, de rám abszulut nem jellemző, és az ismerőseim körében se túl gyakori.

Nálunk főtt kaja inkább csak hétköznap van (mert akkor van menükiszállítás) főzni nem szeretünk, én max olyamit szoktam, amivel nem kell többet tökölni kb. fél óránál (előkészületekkel, mosogatással együtt).

Nem szeretem a prézlit, tehát ha valamit rántott cuccal találkozom, levakarom róla, de inkább párolva, főve vagy olaj nélkül / kevés olajon sülve szeretem a húst. A krumpliért se rajongok, évek óta nem ettem (külföldi utazást leszámítva, amikor nem nagyon volt idő válogatni). A hagyományos "falusias" húslevest megintcsak nem szeretem, csak ilyen lightos, extragyors verziót (leveskocka/ízesítő + víz + csirkemell vagy csirkeszív + mirelit zöldség) szoktam összeütni néha-néha, meg eszek tárkonyos-tejszínes-sajtgombócos-csirkemellest, ha évente egy-kétszer (ünnepekkor) főz olyat anyám - végülis ezek is "húslevesek".

Nem tudom mennyire vagyok "kivételes", a krumpli és a rántott hús alapjáraton elég populáris kaják, lakóhelytől függetlenül, hogy a vasárnaphoz ez hogy jön, azt nem tudom (nem szombaton szoktak inkább a háziasabb félék főzőcskézni?)

2011. okt. 6. 19:56
 16/19 doboszoli ***** válasza:

Vidéken, sőt falun élek, de nem "naptárfüggően" főzünk.

Simán megeszem vasárnap a krumplis tésztát, kedden a hagymás rostélyost, ha arra támad gusztusom.

De gyermekkoromban valóban volt ilyen, hogy "vasárnapi menü", kötelező húslevessel, rántott hússal, pörkölttel.

2011. okt. 6. 20:22
 17/19 anonim ***** válasza:
51%
Ez a vasárnapi menü éppen annyira igaz, mint , hogy minden pesti h.ülye, b.nkó , együgyü, ha budai akkor ráadásul még az orrát is jól fenthordja! Nem kellene a vidékieket ennyire lenézni, bár az igaz, hogy alapanyagokból szegényesebb a választék, mint a fővárosi hipermarketekben.
2011. okt. 6. 21:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Én határon túli vagyok, és nálunk is gyerekkorom óta mindig ez a vasárnapi ebéd és nem unom.
2011. okt. 7. 11:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Jó lenne már elfelejteni a legócskább olajban sült, zsírtól tocsogó, primitív rántott húst. Attól, hogy együtt van a család meg vasárnap van, még lehetne változatosabban, ad abszurdum: egészségesebben táplálkozni. Tovább megyek: nem muszáj minden nap húst enni, és végképp nem muszáj literszámra (és háromszoros utóforralással) használni az olajat sem. Egyébként nem csupán vidéken jellemező ez, viszont szerencsére a fiatalabbak már kevésbé ragaszkodnak e nemes tradícióhoz.
2015. máj. 22. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!