Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mért van az, hogy a húslevest...

Mért van az, hogy a húslevest külön leszűrve tálalják, de semelyik másik levest nem?

Figyelt kérdés
2010. szept. 26. 13:51
1 2
 1/11 anonim válasza:
Benne van a nevében a husnak a leve.
2010. szept. 26. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
A levesekbe általában belefőzik a tésztát. A húsleveshez külön kell kifőzni.
2010. szept. 26. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
mert zavaros szokott lenni és belefő pl a zöldség darabka meg ilyenek. És ha leszűrik akkor gusztusosabb. És külön kifőzik hozzá a tésztát
2010. szept. 26. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Én még ilyet sose láttam itthon:) Annyi a titka, hogy a zöldséget nyilván később rakod bele, mert annak kevesebb idő kell. A tésztát viszont valóban külön készítjük.
2010. szept. 26. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
probáld ki hogy nem szüröd le a levest azt rájössz magadtól is :)
2010. szept. 26. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
a többi levest meg probáld leszürni, nem hiszem hogy egy jó kis krumplileves vagy gulyásleves fog menni
2010. szept. 26. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
jó, köszi
2010. szept. 26. 16:00
 8/11 anonim ***** válasza:
ez hülyeség. bármelyik levest le lehetne szűrni. mi nem tálaljuk leszűrve, a tésztát/grízgaluskát külön készítjük.
2010. szept. 26. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi a csontlevest is leszűrjük, hogy ne legyen zavaros, de amúgy meg lehet enni szűrés nélküli is.
2010. szept. 26. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:

Azért, mert először a "szemünkkel eszünk".

A jó húsleves egyik jellemzője, hogy tükörtiszta, a tetején kevés aranyló zsírkarikával.

"Jobb" helyeken még derítik is, pl.tojásfehérjével, bár ez már művészi szint.

Javaslom, próbáld ki a húslevest úgy, hogy nem habozod le

a főzés során. Ha a habot nem kevered bele, hanem magától belefől, tökéletesen kiszűrhető, és a legújabb gasztronómiai irányvonal szerint nem dobsz ki a habbal egy csomó finom ízt. Próbáltam, működik.

2010. szept. 28. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!