Miért nem eszik?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kislányom 2,5 éves 14 kg.

Nagyon rossz evő.

Reggelire eszik egy 0,5 kg-os kenyér szelet negyedét kevés szalámival, vagy tojást épp egyet omlettnek vagy tükör formájában.

Ebédelni nagyon ritkán hajlandó.

Már azt is elengedtem neki hogy nem az asztalnál eszik, vagy éppen "futok" utána és úgy etetem, csak egyen. De így is csak pár kanállal eszik.

Vacsora szintén katasztrófa.

Ekkora gyerek tudom hogy nem eszik annyit mint mi, de ez nagyon kevés. Kakaót már nem kap se este, se reggel. Kap vitamint,

már a harmadik fajtát kapja, doktornő ajánlásával. Olyan mint hófehérke. D vitamint 2 cseppet kap minden nap. Tartok attól hogy ebből baj lesz. Inni iszik, azzal nincs probléma.

Doktornővel folyamatos a "konzultáció".

Van még valaki ebben a cipőben?

Bármilyen tanács, tapasztalat érdekelne, hogyan tudnám elérni, hogy többet egyen. 😐

2022. máj. 20. 09:35
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
75%

semmi mást nem eszik? nasit, hammhammot, kukit, csokikát, dörmit, joghurtot, pudingot? semmit?

inni mit iszik? vizet? gyümölcslevet?

2022. máj. 20. 09:48
 2/44 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell futkarozni utána és nem kell engedni, hogy szórakozzon éves közben. Leulteted, elé teszed az ételt. Eszik, nem eszik, nem kap mast a következő étkezésig. Hidd el, ha éhes lesz, enni fog.
2022. máj. 20. 09:56
 3/44 A kérdező kommentje:

Nem eszik semmit. Már nem tudom, mit kezdjek vele. Vizet iszik.

Második hidd el úgy se eszik.

2022. máj. 20. 10:20
 4/44 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem enne, már rég ehenhalt volna. Eszik, max szerinted nem eleget.
2022. máj. 20. 10:21
 5/44 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom milyen magas, de 2.5 évesnek szerintem tökéletes a 14 kg. Az én lányom 2 év 3 hónapos, 13 kg és 95 centi... Nagyon arányos alakja van.
2022. máj. 20. 10:27
 6/44 anonim ***** válasza:
79%

Ezt úgyse fogják megérteni azok akiknek eszik a gyerekük.

Én már egy ideje próbálkozok ezzel a ha majd éhes lesz eszik, nem kap mást dologgal, eddig ott tartunk, hogy hallom hogy korog a gyomra, 2 falat után eltolja a kaját és egész nap nem eszik. Csak vizet iszik, este 2 deci tejet. Kilógnak a bordái, a gerince is kirajzolódik. Kap vitamint és béres cseppet. Reggelire eszik 1 falat tojást, 2 falat vajas kenyeret, egy falat sajtot. Tízóraira ha nem akar enni semmit (banán, málna, eper, szőlő, alma, sajt, joghurt, zabszelet van kínálva) akkor iszik tejet.

Ebédet néha egy az egyben kihagyja, ha nem hagyja ki, eszik kb 4-5 falatot.

Uzsonnára megint kínálok gyümit, sajtot, joghurtot, zabszeletet. Pár falatot szokott enni, de van hogy kihagyja.

Vacsira szendvics, vagy főtt étel van kínálva, van hogy eszik 3-4 falatot, van hogy kihagyja. Estére kap tejet. A tejben issza meg a vitamint, a vízben a béres cseppet.

2 éves.

2022. máj. 20. 10:38
 7/44 anonim ***** válasza:
84%
Menjen bölcsibe, majd ott a többiek húzzák 😁
2022. máj. 20. 11:28
 8/44 anonim ***** válasza:
78%
Az én lányom is ilyen. Vele egyáltalán nem foglalkozik senki, mert jó súlyban van ráadásul. 20 és fél kg, 5 éves lesz. Főtt ételt a levesen és üres tésztán kívül nem evett még. Oviban ugyanúgy nem eszik, régen mindig azt mondták az ovival majd változik, de nem. Kap vitamint. Ezeket eszi: gabonapehely tej nélkül, levesgyöngy, túró rudi, pufi, zabszelet, keksz, főtt tészta, gyümölcsjoghurt, este kb. fél tükörtojás.
2022. máj. 20. 11:30
 9/44 anonim ***** válasza:
80%

Vashiánya nincs? Néztek vérképet?

Húgom középső lánya 5 éves koráig szinte semmit se evett. Amit be is kapott,megrágta és kiköpte.

Volt olyan, hogy a C vitamin hiánytól már ömlött az orrából a vér! (Kórházban mondták,hogy attól van)

Lassan-lassan kezdett enni az oviban,de még mindig nagyon sovány.

2.5 éves koráig csak a tápszert ette kakaóval. Semmi mást.

Kivizsgálásra nem vitték, mert mindkét szülő a kórházban dolgozik,és nem akarták kitenni annak. .....

2022. máj. 20. 11:36
 10/44 anonim ***** válasza:
38%

"Amit be is kapott,megrágta és kiköpte."

Tehát a gyerek igen gyorsan elhalalozott. Ja, nem? Akkor bizony evett.

2022. máj. 20. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!