Miért nem eszik?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kislányom 2,5 éves 14 kg.

Nagyon rossz evő.

Reggelire eszik egy 0,5 kg-os kenyér szelet negyedét kevés szalámival, vagy tojást épp egyet omlettnek vagy tükör formájában.

Ebédelni nagyon ritkán hajlandó.

Már azt is elengedtem neki hogy nem az asztalnál eszik, vagy éppen "futok" utána és úgy etetem, csak egyen. De így is csak pár kanállal eszik.

Vacsora szintén katasztrófa.

Ekkora gyerek tudom hogy nem eszik annyit mint mi, de ez nagyon kevés. Kakaót már nem kap se este, se reggel. Kap vitamint,

már a harmadik fajtát kapja, doktornő ajánlásával. Olyan mint hófehérke. D vitamint 2 cseppet kap minden nap. Tartok attól hogy ebből baj lesz. Inni iszik, azzal nincs probléma.

Doktornővel folyamatos a "konzultáció".

Van még valaki ebben a cipőben?

Bármilyen tanács, tapasztalat érdekelne, hogyan tudnám elérni, hogy többet egyen. 😐

2022. máj. 20. 09:35
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak akik normálisan tudtak válaszolni.
2022. máj. 20. 19:01
 32/44 anonim ***** válasza:
22%
Ez idegi probléma, és te okozod azzal, hogy érzi, milyen nagy problémát csinálsz az evésből.Ez frusztrálja, még ha nem is tudja, hogy mi a baj. Meg kellene konzultálnod egy pszichológussal, hogy TE mit csináljál másképp. Semmiképpen se erőltesd rá az evést, ha pár napig nem eszik semmit, attól sem hal meg, viszont ha kér valamit enni, teljesen közömbösen tedd oda elé a kefírt mondjuk egy zsömlével.Nekem nehéz ételnek tűnik a szalámi. Mindig azt kell, hogy egye, amit elé tesznek. Ha nem eszi meg, nem kap mást. Ezt így kell csinálni, különben MINDENBEN a fejetekre fog nőni később!!!
2022. máj. 21. 09:28
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
folytatás: utána szaladgálni meg végképp nem szabad, meg kell tanulnia,hogy van rendszer, amihez neki is igazodnia kell, és enni az asztalnál kell. Persze ha már el lett rontva a gyerek étkeztetése a nagy aggódással, akkor sok idő lesz helyrehozni, de próbáld meg.
2022. máj. 21. 09:30
 34/44 anonim ***** válasza:
90%
Az egyik ismerősömnek úgy lett jó evő a gyereke, hogy amikor új étel került az asztalra, valamilyen főzelék például, akkor azt mondta az anyja, neked nem ilyet főztem, csak tejbegrízt, mert azt szereted, ezt a főzeléket biztos nem szeretnéd, és a gyerek megette a tejbegrízt, az anyja meg a főzeléket. Aztán másnap már a gyerek magától kérte, hogy ő is ki akarja próbálni azt a főzeléket.És így csinált minden új étellel, és végül a gyerek mindenevő lett!! Ez idegi probléma nálatok a gyereknél, érzi a túl aggódást, és emiatt frusztrált a gyerek.
2022. máj. 21. 09:40
 35/44 A kérdező kommentje:

Úgy látom, hogy nagyon sokan félre értettél azt hogy utána futok a gyerek után és úgy etetem.

Azt nem úgy lett értve, hogy valóban így van, hanem, hogy bármit megtennék azért, hogy végre normálisan egyen.

De nagyon szépen köszönöm, a sok okoskodó embernek a választ, jelentem a kórházba vagyok a gyerekemmel, infúzión keresztül kap tápszert. És valóban nagyon keveset eszik, bár az orvos is meglepődött rajta, mert a súlyán abszolút nem látszik.

Az meg, hogy el lett rontva a gyerek etetése, egyáltalán nem igaz. A szalámit azért adom neki, mert azt tudom, hogy szereti és eszik belőle pár falatot, de ma már azt se ette. A kedvencét főztem ma krumpli főzeléket, abból evett, de egyből ki is jött belőle. És ez ment egész nap.

Ahogy egy hozzá szóló írta, én is sokszor hallom, hogy a gyerek hasa korog, de mégsem eszik.

2022. máj. 21. 19:39
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
Jajj szegényke!!! Mielőbbi jobbulást kívánok!!
2022. máj. 21. 22:46
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Jobbulást! De ez most egy hasmenéses vírus, vagy a nem evés következménye? Nálunk sem látszik a súlyán, hogy nem eszik, gyerekeknél inkább genetika a súly és nem kalória.
2022. máj. 21. 22:58
 38/44 A kérdező kommentje:

Köszönjük szépen.

Ma már jobban van.

Elküldtek minket gasztroenterológiára, mert lehetséges, hogy valami étel allergia ja van, ami miatt nem eszik, de a súlya nő. Valakinél meg elvileg úgy jön elő, hogy rengeteget eszik, de nagyon sovány. Nem tudom igazából, nem voltam még ilyen helyzetben. 😞

2022. máj. 22. 07:56
 39/44 anonim válasza:
84%
Az én lányom is nagyon rossz evő. Most 8 éves és 20kg. Mikor kissebb volt vashiányos vol, egy ideig adtam neki vasat. Most már csak simán nem eszik. Unalmasnak tartja, és alig eszik meg pá ételt. Levest, főzeléket, zöldséget gyümölcsöt egyáltalán nem eszik. Má elengedtem ezt a témát, nem eröltetem. A férjem is ilyen volt gyerekként.
2022. máj. 22. 09:01
 40/44 anonim ***** válasza:
27%
Ez a gyerek valószínűleg az elején lett elrontva, mert érezte, hogy neked milyen fontos, hogy egyen, és azt akarja, hogy az ő akarata érvényesüljön, ne a tied. Ha nem tudsz a sarkadra állni, de nem úgy, hogy rohangálsz utána az ennivalóval, hanem úgy, hogy akkor nincs más, ha ezt nem eszi meg, akkor később semmiben sem fog majd hallgatni rád. De azért egy pszichológushoz is elmennék, hogy mit csináljál.Ha az orvos azt mondja, hogy nincs semmi baja a gyomrának, akkor csak a te hozzáállásod volt a baj.
2022. máj. 22. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!