Molesztálás? Pedofil?
Egy 5 évesnek eleg nagy a fantaziája.
Fiam is 5 éves, tud olyanokat mondani, hogy csuda (multkor pl elmentünk boltba, átfutott elöttünk egy őz. Az apjának ugy adta elő, hogy az autóval elütöttük...)
Simán elhiszem, hogy a gyerek is tulreagálja.
A jóember elmondta, lecsúszott a keze.
Nekem is volt, hogy a fiam hasát simogattam, elfillantottam, majd a nadrágjáig lehúztam a kezem. Lehet ott is ez történt, a gyerek meg tulkombinalja.
Én ilyen alapokkal biztos nem jelentejém fel.
De hogy többet egyedül nem hagynám velük, na az tuti.
De ahogy a lányom mutatta az nem épp a lecsúszott a kezem kategória..
Illetve akkor másra mért nem mondott ilyet sose? Se apára sem papára senkire?
Fel lehetne jelenteni, de akkor beindul egy hosszú eljárás, a gyereket pszichológus szakértő meg fogja vizsgálni és ad szakvéleményt, hogy mi történt. Ha beigazolódik, akkor biztos, hogy börtön lesz a vége. De nyilván a férfinak is lesz ügyvédje, aki mindent megpróbál, hogy kimossa.
Ne vidd oda többet, a többit meg döntsd el.
Az, hogy élénk-e a fantáziája a kislányodnak egyik okoska sem fogja itt megmondani. Az klinikai szakpszichológus feladata. Attól mert 5 éves, mondhat igazat.
Manapság a büntetőeljárások -főleg ha gyermekkorú a sértett - rendkívül áldozatközpontúak, nem cél az újratraumatizálás. És ha valóban megtörtént, nem maradhat büntetlenül.
Más a simogatás, és más ha véletlen odanyúl.
Nem tennék feljelentést, méghozzá a gyerekem miatt. Ha "csak" simogatás volt, azt a pszichológus segít neki feldolgozni.
Ha feljelentést teszel, a gyereknek több szakértővel is találkoznia kell, újra és újra elmondania vagy játszania a történteket. Sokkal nehezebb lesz neki túltennie magát a dolgon.
A dédinel többet nem aludna a gyerek, nem is engedném találkozni se az élettárssal
De ilyent, hogy elüt az autó egy szarvast, ezt hallod a hétköznapokban is. Elég sok rajzfilm feldolgozza vagy hallod a rádióban, tévében, stb.
De azt, hogy a dédipapa egy kislány hasát simogatja, majd a punciját... Ez nem olyan dolog, ami előttünk lenne bármikor a hétköznapokban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!