Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kezdenél olyan gyerekkel,...

Mit kezdenél olyan gyerekkel, aki azt hiszi mindent jobban tud és körülötte forog a világ?

Figyelt kérdés

Neki nincs kedve, nem csinálja, alig tud valamit, de kijavítgat másokat(butaságokra), makacsul ragaszkodik az ostobasághoz, nem fogadja el, hogy másnak van igaza, ha véletlen jót mond és elismerik lekezelő másokkal, ha nyer játékban ugyanez, ha veszít, akkor dühös és "csalás volt" és nem játszik tovább, ha nem ő az első, akkor is kiszáll, ha nyer kigúnyol mást, hogy nem nyertek. Nincs tekintélytisztelete senki felé, azt hiszi ő a világ közepe, az ő gondolatai csodálatosak, neki minden jobban menne, ő jobban vezetne, szebben írna, jobban főzne, ő szebb és jobb és okosabb másoknál, ha feltart másokat nem érdekli, mert másik kedvéért meg sem mozdulna, ha ő nem akar. Logikusan levezetett érvekre nagyritkán reagál, de általában arra sem. Mintha egy kétéves lenne, akinek saját maga a világ közepe és nem tanulna a pofára esésekből(nem barátkoznak vele, megcsinál valami hülyeséget, megsérül, sír, mindenki hülye rajta kívül, erre újra csinálja)

Iskolában és otthon egyaránt, 7 éves.

Két pofon megoldaná, hogy kicsinek és jelentéktelennek érezze magát, hogy úgy érezze be kell tartania, amit a felnőttek mondanak, mert ő egy "kis senki" kisgyerek egy nagy és veszélyes világban, akinek nincs beleszólása a dolgok menetébe és vészesen keveset tud és felnőttek támogatására szorul, hogy jó legyen neki? Hogy a felnőttek jobban tudják és ezért be kell tartania a szabályokat?? Mert ez az igazság, nem ártana, ha felfogná, de miből fogná fel, ha elmondva és megtapasztalva nem használ? Még nem ütöttem meg, de gyanítom ez állhat a háttérben, még nem verték meg, nem tudja mit jelent az erőfölény, ha már saját kútfőből tapasztalás útján nem tanul..

Tipikusan az a gyerek, aki 10x végig húzza a kezét a padon, mind a tízszer beleáll a szálka és nem tanul belőle, 11. alkalommal és csinálja és te vagy a hülye, ha mondod, hogy már előre sajnálod a kezét, ne nyúljon a padhoz, de hisztizik, ha beleállt a szálka és miért nem csináltál TE valamit, hogy ne legyen baja, de azért nyújtja az ujját, hogy szedd ki a szálkáját "nagy kegyesen".

Most épp besokalltam, mert kioktatott, hogy az irányítószám egy telefonszám, és én nem tudok semmit, ő bezzeg jobban tudja!! ÉS magyaráznám, hogy van igazából, de nem érdekli, csak hangosabban mondja a hülyeséget, és hogy nem érdekli, ő jobban tudja. Egész életében ilyen volt, makacs, nem tanul a hibáiból, nem is tartja hibáknak őket, és jobbnak tartja magát másoknál, ha meg tényleg bukik nagyot és csak elismeri a hibáját szökőévente egyszer, ő egyből "meg akar halni".

Nem tudom honnan veszi, senki nem mond ilyet a közelében, és a jelleme is csak egy távoli rokonra emlékeztet, a közelében nincs így viselkedő ember.

2022. ápr. 6. 11:23
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
81%
Vidd el másik pszihològushoz, egy pròbát megér. Olyan mint egy kis nárcisztikus szociopata...Az okoskodásait ignoráld, pl. ha szerinte az irányìtòszám telefonszám akkor fùjja csak, ne magyarázkodj neki. Oké, hogy nevelés stb..de ennyire elrontani egy gyereket (ha csak ezen mùlna) nem lehet. Vidd másik orvoshoz.
2022. ápr. 6. 12:40
 12/48 anonim ***** válasza:
10%
Már nagyon érdekel ki vagy a történetben?
2022. ápr. 6. 12:45
 13/48 anonim ***** válasza:
55%

Azok alapján, amiket leírtál, azt csodálom, hogy még nem nyírta ki magát szegény gyerek.

Sosem értettem, hogy bolond emberek miből gondolják, hogy a gyerekük nem lesz bolond.

Még valami: vagy több gyógyszert kellene szedned, vagy kevesebbet, de ez így biztos nem jó.

2022. ápr. 6. 12:45
 14/48 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem meg egy tipikus 7 éves gyermek viselkedése az amit leírtál. Semmi kirívó nincs benne. Rettenetesen tudálékosak, makacsak már ebben a korban. Mintha már kiskamaszok lennének.
2022. ápr. 6. 12:46
 15/48 anonim ***** válasza:
90%

"Most nem hajlandó bemenni az iskolába(erővel vagy fenyegetéssel kell), nem dolgozik órán, nincs leckéje, nem áll be a sorba, nem csinál SEMMIT se itthon, se az iskolában, amihez nincs kedve"

Ha nem csinálja meg, akkor elveszel valamit, ami fontos neki (plüssállat, csokika, internet, telefon, tablet, tv). Nem jutalmazni kell, hanem "megfenyegetni", hogy elveszel tőle valamit.

"mi az, hogy jobban vezetne, 7 éves, de nem fogja fel! Meg kérdezem melyik a gázpedál, hogy fogja már fel nem tud semmit"

Ezt meg se kell vele beszélni, még 10 évig el sem kezdheti a jogsit. Nem kell tudnia hol van a gázpedál.

"Most nem focizik vele a barátja, mert kitalálta, hogy a szélirányt kell nézni focinál"

Hagyd rá, majd akkor nem játszanak vele és elgondolkodik (talán). Ne te oldd meg a kortárs kapcsolatait! Ha hülye, akkor hülye, az ő dolga.

"minden kívánságot teljesítő gyerek voltam/felnőtt vagyok, aki jól kijön másokkal és betartja a szabályokat és a játék öröméért játszik"

Sok 7 éves nem szeret úgy játszani ha nem nyer. Szerintem ez normális az ő korában.

2022. ápr. 6. 12:50
 16/48 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező a gyerekkel semmi baj, életkori sajátosságok amiket leírtál. Viszont te vegyél be egy Xanaxot (vagy kettőt). Egyszerűen kiidegeled magad olyan hülyeségekkel, amiket meg sem kellene hallanod. Igen! Az ekkora gyereknek nyílik a világ, azt hiszi most, hogy sulis, ő már mindent jobban tud. Rá kell hagyni. Majd megtanulja saját bőrén.
2022. ápr. 6. 12:55
 17/48 A kérdező kommentje:

Távol élő nagybácsi ilyen, nem beszélnek napi szinten, ünnepeken találkoznak nagyritkán, akkor is minimalizálom a beszélgetést, elterelem a gyereket a közeléből és megmondom, hogy ne beszélgessen vele, nem mintha szokott volna. Nem volt büntetve, jutalmazva volt, de sosem volt hatása, ha koppant elmondtam miért, értette, de nem TANUL belőle, hiába szólok előre, utólag, nem tanul belőle. Suli óta büntetve is van(falhoz áll x időre vagy kidobom a dolgait, ha nem pakolja el), nem tanul abból se, nem fejlődik, nem tanul, nincs hatása. A testvérem ilyen. Ő is gyerekkora óta ilyen volt, már egészen kicsinek is, csak ő, mindenki más alatta, ugyanez az öngyilkosság felhozása másoknak. Sok összetűzése volt mindenkivel, a szüleim jó sokszor verték, mert bántott engem, mást, és hát ilyen volt, mint a gyerekem, korán magántanuló lett, mert nem tűrték meg sehol, rosszul tanult stb és felnőttként is ilyen. A gyerekem apja is ilyen, sosem találkoztam, nem tartjuk a kapcsolatot, ugyanez a magatartási, viselkedési gond, aminek rövid távon simán be lehet dőlni, hosszú távon nem. Ez nem külső hatás, ez a gyerek természete, valahogy nem tanul.

Nem külső hatás, többször volt hogy fél évig nem látta nagybácsit, és mondom, ezek ilyen félórás találkozások párhavonta, akkor sem beszél a gyerekhez pár szónál többet(nem bírja a viselkedését). Sajnos felnőttként sem változott meg, ugyanolyan összeférhetetlen, mint a gyerekem.

A vezetést senkitől nem hallotta, egyszer megdicsérték, hogy jól vezet dodzsemet kb 1 éve, azóta meg van róla győződve, hogy ő tud vezetni mindenkinél jobban és random beszólogat mindenkinek, aki vezet, hogy ő jobban csinálná, de mindennel így van. MINDENNEL.

Mióta autokrata nevelést követek(megmondom mit csináljon, mert én vagyok a felnőtt és büntetem, ha nem csinálja), azóta kibírhatatlan lett és már sok, hogy napi többször szól le és mintha nem lenne eszénél, nem fogja fel a logikát a dolgokban. Nem csak engem, másokat is, gyereket, felnőttet egyaránt.

Az oviban folyton azzal jöttek, hogy önbizalomhiányos, azért nem csinál meg dolgokat, dicsérjem többet(de így is sokat dicsértem mindig), de szerintem nem az, aki önbizalomhiányos, az meghúzza magát és nem dicsekszik.

2022. ápr. 6. 12:57
 18/48 anonim ***** válasza:
84%
Akkor ez tényleg lehet, hogy vmi örökletes szociopátia. Gyermekpszichiátriára vinném. Hiába irják, hogy normális, nem, nem az. En ertelek, kérdező. Ez nem sima hétéves makacskodás.
2022. ápr. 6. 13:05
 19/48 anonim ***** válasza:
64%

Én felismerem ezt a kérdezőt.

Ezerszer leírta már válaszban a történetüket, 2 gyereke van, az idősebbet rühelli ( a kor is stimmel), rossz a kisebbet szereti. Nem tervezett gyerek volt, a 3. randin jött össze (ezt is lépten- nyomon leírja az ilyen kérdéseknél). Gyakran gondolkozik azon, hogy lelép, mert nem bírja elviselni az idősebb gyerekét. Privátban is írtam neki korábban, ott is részletezte, hogy annyira rossz az idősebbik gyereke, hogy komolyan el akarja hagyni.

2022. ápr. 6. 13:11
 20/48 anonim ***** válasza:
85%
Azt mondod ilyen a fél családod, plusz az apja is. Akkor mit csodálkozol? Benne van a génjeiben is + te is elcseszted. Semmi szeretet nem érzek ki iránta az íràsodból. Nagyon nehéz természetű és ez csak rosszabb lesz. Keress másik pszichológust, kérj segítséget az iskolából, bárhonnan. Különben 14-es nem minden gyerek ilyen. Unokaöcsém hasonló korú kedves, jól nevelt kisgyerek. S még sok hasonlóval találkozom a munkám miatt. Minden esetben a családban van a probléma forrása. Mint itt is.
2022. ápr. 6. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!