Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kezdenél olyan gyerekkel,...

Mit kezdenél olyan gyerekkel, aki azt hiszi mindent jobban tud és körülötte forog a világ?

Figyelt kérdés

Neki nincs kedve, nem csinálja, alig tud valamit, de kijavítgat másokat(butaságokra), makacsul ragaszkodik az ostobasághoz, nem fogadja el, hogy másnak van igaza, ha véletlen jót mond és elismerik lekezelő másokkal, ha nyer játékban ugyanez, ha veszít, akkor dühös és "csalás volt" és nem játszik tovább, ha nem ő az első, akkor is kiszáll, ha nyer kigúnyol mást, hogy nem nyertek. Nincs tekintélytisztelete senki felé, azt hiszi ő a világ közepe, az ő gondolatai csodálatosak, neki minden jobban menne, ő jobban vezetne, szebben írna, jobban főzne, ő szebb és jobb és okosabb másoknál, ha feltart másokat nem érdekli, mert másik kedvéért meg sem mozdulna, ha ő nem akar. Logikusan levezetett érvekre nagyritkán reagál, de általában arra sem. Mintha egy kétéves lenne, akinek saját maga a világ közepe és nem tanulna a pofára esésekből(nem barátkoznak vele, megcsinál valami hülyeséget, megsérül, sír, mindenki hülye rajta kívül, erre újra csinálja)

Iskolában és otthon egyaránt, 7 éves.

Két pofon megoldaná, hogy kicsinek és jelentéktelennek érezze magát, hogy úgy érezze be kell tartania, amit a felnőttek mondanak, mert ő egy "kis senki" kisgyerek egy nagy és veszélyes világban, akinek nincs beleszólása a dolgok menetébe és vészesen keveset tud és felnőttek támogatására szorul, hogy jó legyen neki? Hogy a felnőttek jobban tudják és ezért be kell tartania a szabályokat?? Mert ez az igazság, nem ártana, ha felfogná, de miből fogná fel, ha elmondva és megtapasztalva nem használ? Még nem ütöttem meg, de gyanítom ez állhat a háttérben, még nem verték meg, nem tudja mit jelent az erőfölény, ha már saját kútfőből tapasztalás útján nem tanul..

Tipikusan az a gyerek, aki 10x végig húzza a kezét a padon, mind a tízszer beleáll a szálka és nem tanul belőle, 11. alkalommal és csinálja és te vagy a hülye, ha mondod, hogy már előre sajnálod a kezét, ne nyúljon a padhoz, de hisztizik, ha beleállt a szálka és miért nem csináltál TE valamit, hogy ne legyen baja, de azért nyújtja az ujját, hogy szedd ki a szálkáját "nagy kegyesen".

Most épp besokalltam, mert kioktatott, hogy az irányítószám egy telefonszám, és én nem tudok semmit, ő bezzeg jobban tudja!! ÉS magyaráznám, hogy van igazából, de nem érdekli, csak hangosabban mondja a hülyeséget, és hogy nem érdekli, ő jobban tudja. Egész életében ilyen volt, makacs, nem tanul a hibáiból, nem is tartja hibáknak őket, és jobbnak tartja magát másoknál, ha meg tényleg bukik nagyot és csak elismeri a hibáját szökőévente egyszer, ő egyből "meg akar halni".

Nem tudom honnan veszi, senki nem mond ilyet a közelében, és a jelleme is csak egy távoli rokonra emlékeztet, a közelében nincs így viselkedő ember.

2022. ápr. 6. 11:23
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
32%
Te nevelted…
2022. ápr. 6. 11:26
 2/48 anonim ***** válasza:
77%
Te kije vagy? Ember a saját gyerekéről nem ír így. Úgy hangzol, mint egy féltekeny nagytesó.
2022. ápr. 6. 11:29
 3/48 anonim ***** válasza:
87%
Nem foglalkoznék vele. Amúgy az nem zavar, hogy te pont ugyanilyen vagy?
2022. ápr. 6. 11:36
 4/48 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem meg az új kandúr előző kapcsolatból származó gyerekéről van szó. Ha igazam van, akkor ne tegyél semmit. Ignoráld az jobban fáj az ilyennek mint egy pofon.
2022. ápr. 6. 11:44
 5/48 anonim ***** válasza:
59%

Ez most komoly kérdés, vagy valami idióta mélykonzervatív hülyesége, aki ki akar provokálni valami baromságot?

Mi az, hogy jobban vezetne, jobban főzne? Ha 7 éves?

És nem a tekintélyelvűségből tanul meg bármit is... sőt, az hoz ki az emberből-gyerekből ilyeneket, meg ha frusztrált, problémái vannak, senki sem érti meg, nem foglalkoznak vele, vagy nem megfelelően, amit te láthatóan nem értesz.

Bizonyára eleinte a tekintélyelvűség volt napirenden nálatok, meg hogy mi hogy jó rossz és mert csak és mert azt mondod, meg majd mittudomén, de ez már szr irány volt, ha komoly a kérdés.

Brutálisan nem azon múlik, hogy megverték-e vagy sem.

Miféle egész életében? Ha 7 éves?

Meg a többi hlyeség

2022. ápr. 6. 11:45
 6/48 anonim ***** válasza:
98%
Elég gyenge kamu
2022. ápr. 6. 12:11
 7/48 A kérdező kommentje:

Dehogy, kötődő nevelés, magyarázatok, mit miért kell, sok vigasztalás, ölelés, figyelem, leguggolni a szintjére, szemébe nézni, éjjel nappal vele foglalkozás, közös játék, programok, szobájában elpakolás, segítés a házimunkában néha, sok szabad játék önállóan, így volt nevelve. Most nem hajlandó bemenni az iskolába(erővel vagy fenyegetéssel kell), nem dolgozik órán, nincs leckéje, nem áll be a sorba, nem csinál SEMMIT se itthon, se az iskolában, amihez nincs kedve. Már oviban és bölcsiben is ilyen volt, nem maradt csendben az ágyon, nem vett részt foglalkozásokon, ha nem akart, de ott jobban elnézték, mert az ovi. Folyamatos harc megy, és mióta iskolás, annyira lekezelő, hogy borzalmas. Én is ezt mondom, hogy mi az, hogy jobban vezetne, 7 éves, de nem fogja fel! Meg kérdezem melyik a gázpedál, hogy fogja már fel nem tud semmit, mondom ne szóljon bele, nem az ő dolga amúgyse, SEMMI egyszerűen nem jut el az agyáig, ő csak fújja, hogy ő jobban tudna vezetni, mert az könnyű. Logika sehol. Úgy hangzok, mint akit idiótának néz a saját gyereke vagy fél éve, és tehetetlen. Nem öltözik fel, nem pakol el, nem mos fogat. A pszichológus sem használt semmit, közölte, hogy nevelési hiányosság és 4 oldalon keresztül sorolta milyen lekezelő, gúnyos vele a gyerek és mennyire nem tudja rávenni arra, amit csinálnia kellene. Motiváció nem használ, a gyerek nem mozdul se pirospontért, se ajándékért, se dicséretért, se programért, se tabletért, se meséért, se semmiért, ha nem akar. Ha amúgy is akart, akkor viszont követeli a jutalmat, akár szóbeli, akár tárgybeli(nyilván kap is, mert ebben a hülye jutalmazós rendszerben jutalmazni kell azt is, hogy levegőt vett). Elegem van. Mióta ilyen, és sérelmezték az iskolába kerüléskor, hogy "nincs tekintélytisztelete" azóta álltam bele, hogy "mert azt mondtam és én vagyok a felnőtt", na azóta még rosszabb, de már előtte is borzalmasan viselkedett, tehát nem ez a gond.

Szépen felépítem miért az ő érdeke, következmények alapján és mint aki teljesen ostoba, érti ő, csak nem érdekli. Utána sem érdekli, hogy megsérült, kizárták a játékból, elküldték a foglalkozásról, nem barátkoztak vele azok, akik korábban, ő csak megy a saját ostobaságai után. Most nem focizik vele a barátja, mert kitalálta, hogy a szélirányt kell nézni focinál, megnézi a szelet, mielőtt rúgja a labdát, jó 5 perc, kiselőadást tart, szépen, mintha színpadon állna nyálazza az ujját(szélcsendben is), meghatározza a nem létező szélirányt gyakran rosszul, mert amúgy nem ért hozzá, és már nem fociznak vele, mert félbeszakítja a játékot és nem hallgat az észérvekre, ő el akarja mondani, mert ő fontos, és ha más nem érti meg, akkor azt lehülyézi, de azért bosszús, mert otthagyták.

Ez a viselkedés nem én vagyok, simulékony, minden kívánságot teljesítő gyerek voltam/felnőtt vagyok, aki jól kijön másokkal és betartja a szabályokat és a játék öröméért játszik. Ez nem az én viselkedésem.

2022. ápr. 6. 12:14
 8/48 anonim ***** válasza:
91%
Te ki vagy ebben a regenyben?
2022. ápr. 6. 12:21
 9/48 anonim ***** válasza:
90%

,, Úgy hangzok, mint akit idiótának néz a saját gyereke”

Szóval te vagy a szülő… akkor mégis csak te nevelted ilyenné. A pszichológus is mondta, hogy nevelési hiányosság… hiába nem érzed így. Mi lenne, ha előbb magadnak keresnél segítséget, hogy hogyan neveld meg a saját gyereked? Vagy akár közösen is kereshettek valaki tud segíteni.

2022. ápr. 6. 12:26
 10/48 anonim ***** válasza:
92%

A másik szülő milyen? Nagyszülők? Ki van a környezetedben, aki ilyen? Nekem ez nagyon erősen másolásnak tűnik, a vezetni jobban tudás meg ez a szélirányos dolog, ezeket valakitől hallja, látja.

Nagyon csúnyán elindult nárcisztikus irányba, amit a pszich írt, az is ezt bizonyítja. Sajnos előfordulhat, hogy tényleg nevelési hiányosság, nem kapott valódi határokat, nem ismeri a saját határait sem, és a fejeben az a kép alakult ki, hogy ő a tökéletes, és barmi, ami ezt megingatná, tiltakozást vált ki, mert megzavarja ezt az elképzelést, es nem tudja elviselni, hogy ez nem igaz, mert kb ebből áll a személyisége, hogy ő tökéletes. Szerintem másik szakemberhez kell vinni, akinek ez a specialitása. Kitartás, kérdező, nehéz lehet, de talán most még javítható. De igyekezni kell, mert később már nem.

2022. ápr. 6. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!