Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mikor kell beavatkozn...

Anyukák! Mikor kell beavatkozni?(Bővebben lent, kérlek, olvasd végig.)

Figyelt kérdés

Sztori: Gyerek 3 év körüli, eszköz kismotor. Anyuka elérhetetlen távolságban mögötte. Kb.5 méterre volt a gyerek a kereszteződéstől, amikor anyuka először kiabált neki, hogy álljon meg. Nem állt. Nagyjából 3 méterre voltunk az úttesttől, amikor elrobogott mellettem, ez után történt a második, már erélyesebb kiabálás. Közben jött egy autó, ha nem áll meg, pont elüti. Más nincs az utcán, tehát én vagyok az egyetlen, aki "megmentheti". Erre ugye kb.az úttesttől 3 méterre van lehetőségem, amikor alapvetően még van ideje megállni. Ha én is rászólok, értelmetlen, hisz, ha az anyjára nem hallgat, egy idegenre se fog. Vagyis csak fizikailag tudom megállítani.

Na, de mi van, ha egy szófogadó gyerek, akit anya ugyan emlékeztet már 5 méterrel előbb, hogy meg kell állnia, de tudja, hogy meg fog? Aztán jön, hogy milyen alapon fogdosom, meg vegzálom más gyerekét.(Nő vagyok, nem félreértendő.) Józan ésszel mindenki tudja, hogy az a kisebb baj, ha fölöslegesen állítja meg, mert egyébként is megállt volna, mint ha nem, és végignézi, hogy elcsapja az autó, de na, értitek.

Az eset tegnap este történt, azóta gondolkozom rajta, mi a helyes. Hol van az a pont, ahol már be KELL avatkozni? Ti mit gondoltok? Történt már veletek hasonló? ( A gyerek egyébként szerencsére végül megállt, kb. 1 méterre az úttesttől.)

2022. márc. 11. 11:18
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

#20! Sehol nem írtam, hogy szerencsére nő vagyok. Arra írtam, hogy nem attól félek, hogy azt gondolja, "úgy fogdosom" a gyerekét, hanem maga az a tény háborítaná fel, hogy idegenként egyáltalán hozzáérek a gyerekéhez.

Én egyáltalán nem tartanám kotnyeleskedésnek, de te valami nagyon idealista világban élhetsz, ha azt hiszed, mindenki ilyen normálisan áll a dolgokhoz.

Hány olyan kérdést olvastam már csak itt az oldalon, hogy Pistike nem adta vissza Gézuka lapátját, amikor Gézuka ment volna haza. Pistike anyukája meg egész addig a padon telefonozott, amíg Gézuka vissza nem vette, majd habzó szájjal támadt Gézuka anyukájának, hogy Gézuka le merte törni Pistike kialakulóban lévő akaratát. Mert hát az ő szent gyerekéhez senki nem nyúlhat, még csak rá se nézhet, csak ő. De ő meg ugye nem akar, mert fontosabb a telefon...

2022. márc. 16. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!