Elsős kisfiam szereti az iskolát, vannak barátai az osztályában, eddig nem volt konfliktusa a többiekkel. A mai napon a tanító néni elmondta, hogy sírt. Amikor megkérdeztem a fiamtól, hogy miért, azt mondta, két-három gyerek elvette a vizét, nem akarták visszaadni, és amikor emiatt sírt, kinevették. Amikor az apja egy órával később rákérdezett, alig emlékezett a dologra. Szerintetek beszéljek az anyukájával annak, aki elvette, vagy hagyjam annyiban az egészet. Csak én fújom föl?
Nem tudom mi a helyes ilyenkor, de velem is történt ilyen elsős koromban: egyik reggel vett anyám chipset (nem volt divat nálunk, úgy örültem neki, mint majom a farkának). Reggel kinyitottam, ettem belőle 1-2 szemet, aztán betettem a padomba, és mikor szünetről visszajöttem, üres volt. Két fiú osztálytársam felzabálta az egészet. Szóltam az ofőnek, ő megmondta a két tettesnek hogy másnapra hozzanak nekem másikat. Azóta is hozzák... Az ofő nem kérdezett rá másnap, hogy meghozták-e, este meg mikor mondtam anyámnak, csak annyit mondott, hogy legközelebb egyem meg egyből... Nekem akkor jól esett volna, ha bemegy, és számon kéri a két fiút...
29N
2016. jún. 8. 17:37
2/7 anonim válasza:
Biztos, hogy nem mennék be.
2016. jún. 8. 17:44
3/7 anonim válasza:
Osztályfőnöknek jelezném
2016. jún. 8. 17:55
4/7 anonim válasza:
Kicsit mas teszta de minket terrorizalt egy osztalytarsnonk.A szuleim leultek velem es megbeszeltuk h mi a teendo.Szoval megtanitottak halaszni.Hatalmas onbizalmat adott h onnantol en egyedul kezeltem az ugyet.En ezt tennem a fiaddal is.Nem leszel mindig ott h segitsd,meg kell tanulnia helyt allni magaert.Pl h szoljon a tanitoneninek es majd o kiszabja a fiuk bunteteset.
2016. jún. 8. 18:13
5/7 anonim válasza:
Én beszélnék az ofővel, velem is sokszor kötekedtek, egyre durvábban, egészen addig, amíg anyám rájuk nem pirított. 9 voltam, de a mai napig élesen él bennem. Egyedül nem biztos, hogy fogja tudni kezelni, ha összefognak ellene többen, hiába szól nekik vissza, nem fognak tőle visszavenni. És ha sír miatta a kisfiú, akkor bizony nagyon mélyen érinti a dolog, nem gyerekes piszkálódásnak éli meg.
2016. jún. 8. 18:45
6/7 anonim válasza:
Ha ez most történt meg először, nem lépnék.
Ha megismétlődik hogy szekálják, akkor beszélnék a tanárával.
2016. jún. 8. 19:20
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Én az utolsó megoldás felé hajlok, vagyis, ha megismétlődne, szólok. Amúgy a tanár elvileg ott volt, látta a dolgot. Megkérdeztem a fiamat, akarja-e, hogy beavatkozzak, azt felelte, hagyjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!