Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mikor kell beavatkozn...

Anyukák! Mikor kell beavatkozni?(Bővebben lent, kérlek, olvasd végig.)

Figyelt kérdés

Sztori: Gyerek 3 év körüli, eszköz kismotor. Anyuka elérhetetlen távolságban mögötte. Kb.5 méterre volt a gyerek a kereszteződéstől, amikor anyuka először kiabált neki, hogy álljon meg. Nem állt. Nagyjából 3 méterre voltunk az úttesttől, amikor elrobogott mellettem, ez után történt a második, már erélyesebb kiabálás. Közben jött egy autó, ha nem áll meg, pont elüti. Más nincs az utcán, tehát én vagyok az egyetlen, aki "megmentheti". Erre ugye kb.az úttesttől 3 méterre van lehetőségem, amikor alapvetően még van ideje megállni. Ha én is rászólok, értelmetlen, hisz, ha az anyjára nem hallgat, egy idegenre se fog. Vagyis csak fizikailag tudom megállítani.

Na, de mi van, ha egy szófogadó gyerek, akit anya ugyan emlékeztet már 5 méterrel előbb, hogy meg kell állnia, de tudja, hogy meg fog? Aztán jön, hogy milyen alapon fogdosom, meg vegzálom más gyerekét.(Nő vagyok, nem félreértendő.) Józan ésszel mindenki tudja, hogy az a kisebb baj, ha fölöslegesen állítja meg, mert egyébként is megállt volna, mint ha nem, és végignézi, hogy elcsapja az autó, de na, értitek.

Az eset tegnap este történt, azóta gondolkozom rajta, mi a helyes. Hol van az a pont, ahol már be KELL avatkozni? Ti mit gondoltok? Történt már veletek hasonló? ( A gyerek egyébként szerencsére végül megállt, kb. 1 méterre az úttesttől.)

2022. márc. 11. 11:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
58%

Régebben sokat gondolkoztam hasonlókon, és én ma már úgy gondolom, hogy az ő gyereke, az ő felelőssége. Nem menthetek meg mindenkit, nem vehetem a hátamra az egész emberiség súlyát. Ha beleavatkozom, és esetleg nem tudom elkapni, kicsúszik a kezeim közül, majd ezek után történik a gyerekkel valami, akkor ott lesz a bűntudat súlya, plusz a szülő vádja, hogy miért nem fogtam meg jobban, miért nem ezt vagy azt csináltam.

Én húztam egy határt: csak saját magamért, és a saját gyerekeimért vagyok felelős.

2022. márc. 11. 11:27
 2/21 anonim ***** válasza:
97%
Ha azt látnám, hogy a gyerekem elé beáll valaki, és egyértelműen arra vár, hogy odaérjek, mert neki nem volt biztos, hogy megáll az úttest előtt, akkor megköszönöm aztán megyünk tovább (nem történt ilyen még, de sose lehet tudni) . Fordítva én se szívesen avatkozok közbe, mert egyesek átmennek teljesen idegbetegbe attól is, hacsak hozzászólsz a gyerekéhez. Viszont inkább elviselem azt a tudatot, hogy rám üvölt egy vadbarom pitsa, amiért segíteni akartam, minthogy elüssenek egy gyereket, mikor közbeléphettem volna.
2022. márc. 11. 11:29
 3/21 anonim ***** válasza:
96%
Én megállítanám. Szintén nem nagyon érdekelne hogy aztán az anyja esetleg nekem esik. Nem bírná a lelkiismeretem ha elengedem magam mellett és baja esik. Fordított helyzetben én megköszönném ha valaki megállítaná.
2022. márc. 11. 11:38
 4/21 anonim ***** válasza:
95%
Állítsd meg. Az én nagyobbikam egész kiskorában szófogadó, szabálykövető gyerek volt. Tudta, hogy hol száguldozhat, úttestre sose ment ki. Kivéve egyszer, pedig aznap is teljesen ugyanolyan volt, mint máskor, csak épp gondolt egyet és kipróbálta. Szerencsére nem történt semmi, de akkor átértékeltem mindent, amit a gyerek megbízhatóságáról gondoltam.
2022. márc. 11. 12:01
 5/21 anonim ***** válasza:
86%

Ezzl csak az a másodlagos probléma, ha a gyereket baj éri, nem az anyukát vonják elsődlegesen felelősség alá, hanem akár téged is, aki ott állt mellette, látta, hogy a gyerek kiszalad az útra, és nem akadályoztad meg..

Nézzük csak meg Hopp Csilláék tragédiáját.. Csillát felmentették. A barátnőjét meg lehet lecsukják..

2022. márc. 11. 12:03
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Velünk történt ilyen. A pasi simán elkapta a gyerekem aki ezerrel száguldott a kismotoron. O elnézést kért, én meg hálálkodtam.

Nyilván nem lehet mindenkit megmenteni, de ha az ember úgy látja, ,egyetemi, akkor tegye meg.

2022. márc. 11. 12:41
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel van 5 gyerekem, valószínűleg reflexből elkapnám a csemetét.Nem hiszem,hogy ezért normális szülő felháborodik,ha mégis akkor majd megemészti.Nem elraboltam a gyereket,csak megelőztem a bajt.Valahogy amúgy bekapcsolnak ilyen 6.érzék szerű dolgok az anyukáknak általában,így sok bajt előre látok én is amit még a férjem sem,ennek ellenére is voltak nekünk is meleg helyzetek,és ha volt aki segített,azt én megköszöntem.Volt hasonló egyébként futóbicajjal,csak az enyém mellettem,meg a babakocsi mellett ment,egyszercsak gondolt egyet,és elhúzott.Nem volt kereszteződés meg semmi szerencsére,de szivbajt kaptam,mert a babakocsival alig értem utól,pedig soha nem csinált hasonlót,és szófogadó is volt,mégis megtörtént.
2022. márc. 11. 13:06
 8/21 anonim ***** válasza:
87%

Persze, ilyenkor allitsd meg.

Inkabb kiabaljon az anyja minthogy a szemed elott elussek.

Na ezert nem volt nekunk kismotor, egy ekkora gyerekben nem lehet megbizni. Roller meg bickli kizarolag a parkban kb. 8 eves korig.

2022. márc. 11. 13:08
 9/21 anonim ***** válasza:
93%

Én ilyen helyzetben a kutyát is elkaptam. Egy gyereket meg főképp.

Inkább tapogassam feleslegesen, minthogy baja essen.

Amúgy nem fognak felelősségre vonni, nincs miért, nem kötelességünk megállítani más gyerekét (lehet h fut/gurul arra a gyerek, én meg lefagyok vagy tele vagyok szatyorral, kutyával vagy csak épp nem oda figyelek.)

2022. márc. 11. 13:10
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
#5 azért az más volt, ott a barátnő vigyázott éppen a gyerekre
2022. márc. 11. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!