Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menjek dilidokihoz? Kicsit ki...

Menjek dilidokihoz? Kicsit ki vagyok borulva.

Figyelt kérdés

20 hetes terhes vagyok, és többszöri alkalommal fordul elő, hogy a 2 éves lányom úgy kiborít a hisztirohamával, hogy a végén megütöm..:(

Sajnos előfordult már pofon is.

Tudom hogy nem szabad, azonnal szégyenlem is magam, bűntudatom lesz, de egyszerűen eljár a kezem.

Totál kivagyok. Forduljak pszichológushoz? Volt más is így?

2010. szept. 9. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség alatt a hormonok hát..... és még egy rosszalkodó gyerek amin eddig nem,de terhességed óta felhúzod magad.

Napi 10 perc séta (gyerek apával otthon) csodákra képes.Engem ha nagyon felbosszant a kislányom akkor szépen átrohanok a másik szobába mély levegőket veszek majd úgymond "le sz*rom" a dolgokat és nem érdekel a hisztije.

2010. szept. 9. 22:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A lányodat szoktasd le inkább a hisztiről! Küldd be a szobájába,ha hisztizik. Ne figyelj oda rá ilyenkor. Ha megnyugszik,akkor beszélgess el vele szépen.
2010. szept. 9. 22:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hú, a fránya hormonok! Vigyázz rá, nehogy minden rosszat az új kis jövevénnyel azonosítson! Magnéziumb6 tabi?? Nőgyógyászoddal beszélj róla előbb, hátha tud vmit!

Mi építkeztünk, ott ki tudtam élni a rohamaimat konstruktívan, + magnét ajánlotta dokim.

4/10 Fallikus Kárhozat válasza:
5%
Ha idegbeteg vagy, és az első gyerekedet sem tudod kezelni, mi a rossebnek kell még egy? Hogy legyen válóok, hmm? Igen. Menj pszichiáterhez, bár ha annyira empatikus vagy hogy dilidoki néven emlegeted akkor lehet hogy mégsem kellene. Üdvözöllek a Sárgaházból
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem hinném,hogy ez miatt pszichológus segítségére lenne szükséged.Nem szép,ha adsz neki egy-egy pofont,de azért ezt még túl lehet élni. Inkább keress okokat.Miért tör rá hisztiroham? Miért ütöd meg rögtön(néha)? Miért nem próbálsz lehiggadni előtte? Te mi miatt vagy feszült?.....Nem ítéllek el,nem azért irok ilyeneket:)

Gondolom a párod dolgozik vagy ilyesmi és egyedül vagy otthon a kicsivel. Mi a napi beosztásotok?Nem lehet,hogy nincs eléggé lekötve a kislányod? ha ezeket(feljebbi is)leírod,talán tudunk tanácsokat adni=)

2010. szept. 9. 22:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne ess panikba, nincs semmi bajod. Faradt vagy. Ennek ellenere nem szabad a gyereket utni. Ne figyelj ra ha hisztizik, vagy csinalj buntisarkot, ahova beallitod es nem johet ki. A lenyeg, hogy mielott emeled a kezed lepj hatra egyet, gondolkodj el azon mit csinalsz es hogy van e ra mas megoldas.
2010. szept. 9. 23:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Sajnos én is rácsaptam a két éves fiamra, a lábára. Sosem engedte, hogy levegyem róla a kakás pelenkát és ilyenkor összevissza rugdosott, elsősorban bele a terhes pocakomba. Amikor többször rászoltam, hogy ne csinálja ezt, és mégis folytatta, engem is elkapott a düh és rácsaptam a lábára. Nekem is lelkifurdalásom volt miatta, mégis többször előfordult.

A pici megszületése után a nagyobbik az első hónapokban tripla olyan dacos, hisztis lett, mint előtte (így jött ki a testvérféltékenység), és akkor szintén nagyon fel tudott dühíteni, de nem akartam rácsapni, inkább megpróbáltam máshogy levezetni a mérgemet, de tény, hogy akkor abban a pillanatban nagyon nehéz türtőztetni magunkat. Amit csinálni szoktam: bemegyek a másik szobába, hogy a gyerek ne lásson és fölhöz vágok valamit, pl. egy könyvet, belefúrom az arcomat egy párnába és így üvöltök egyet, kiállok a teraszra és mély levegőt veszek stb. A legjobb feszültség levezető persze, ha egy kicsit ki tudsz mozdulni a gyerek nélkül is. Ha megoldható időnként menj el egy kicsit sétálni, beszélgetni egy másik kisgyerekes barátnővel, akivel ki tudjátok beszélni az ilyesmit.

Vannak homeopátiás szerek, amik idegességre, szorongásra valók és kismamák is szedhetik. Nézz utána a neten.

Tippek: (forrás >> [link]

VÁRANDÓS KISMAMÁKNAK / SZORONGÁSOLDÁS, FESZÜLTSÉGOLDÁS

SEDATIF PC

ARGENTUM NITRICUM 15 CH

IGNATIA 15 CH

STAPHYSAGRIA 15 CH

NUX VOMICA 15-30 CH

napi 1-2x5 golyó

Türelmetlen, ingerlékeny, ellentmondást nem tűrő, könnyen dühbe guruló embernek javasolt.

2010. szept. 10. 05:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 32 hetes vagyok (bár nálam érdekes, hogy én nyugodtabb vagyok mióta terhes vagyok) , de ha a másfél évesem hisztis akkor beviszem a hálószobába és leteszem az ágyra "Ha befejeztem, kijöhetsz", természetesen csak ráhajtom az ajtót, h ki tudjon jönni) Bőg, majd megnyugszik fél percen belül és kacagva jön ki, hogy Szia Anya!!! Mielőtt ezt elkezdtem csinálni bizony nálunk is volt egy-két popsicsapás .(((
2010. szept. 10. 09:17
 9/10 anonim ***** válasza:
elírtam: ha befejezTED... :D
2010. szept. 10. 09:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a válaszát, megpróbálok a dolgokon változtatni.

Azért az megnyugtató hogy más is kiborul néha, -én már olyan rossz anyának érzem magam ezek után, hogy csak sírok és nem értem miért vagyok vele türelmetlen... félek hogy olyan nagy törést okoztam neki ezekkel, hogy utálni fog..:(

2010. szept. 10. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!