Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki vagyok borulva! Ez normális?

Ki vagyok borulva! Ez normális?

Figyelt kérdés

Két és fél éves a fiam, utálja a társaságot. Csakis családi körben érzi jól magát. Mindennapos harc lemenni a játszótérre, más programokról (pl.zenebölcsi) nem is beszélve. Teljesen elszeparálódom lassan az emberektől, úgy érzem már a depresszió kerülget.

Arra gondoltam, vissza kéne mennem dolgozni, csak ez így olyan rossz, hogy úgymond kudarcot vallottam itthon, és ezért menekülök vissza a munkába.

Anyám szerint ez a legboldogabb időszak. Hááát.... :-(

2011. júl. 27. 15:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

És ha már lenn vagytok (pld. a játszótéren) akkor is utál ott lenni, vagy csak elindulni nem szeret?

Az enyém meg pont az ellentéte, hozza a szandiját, és kéri, hogy menjünk a j.térre, és ordít minden hazajövetelkor :(( Ez meg már a másik véglet.. Ja, és nálunk én vagyok az, aki nem szeretek játszótérre járni :((

2011. júl. 27. 16:00
 2/20 anonim ***** válasza:

NEM vallottál kudarcot! Hiszen a gyermek ragaszkodik hozzád, igaz? :)

Az én gyerekeim is ilyenek, szerintem genetikailag.

Hagyd a saját tempójában oldódni. Neked van társaságod a játszón, vagy nem barátkozol? Érdemes lenne valakit keresni, akinek a gyereke hasonló típusú és a szülő nevelési módszerei sem ellentétesek a tiéddel. (Ez utóbbit nagyon fontosnak tartom.)

2011. júl. 27. 16:01
 3/20 A kérdező kommentje:

Ha lemegyünk a játszótérre, akkor folyamatosan haza akar jönni. Ha egyedül vagyunk, még elvan, de ahogy feltűnik egy kis barátja, máris mehetnéke van. Olyan is előfordul, hogy egyedül hazaindul. Ez megy lassan 1 éve.

Vannak barátaim, mind anyukák a játszótérről, velük se tudok soha egy normálisat beszélgetni, mert a gyerek tépi a karom, hogy menjünk haza.

Már csak ezt az egy lehetőséget látom, hogy visszamegyek dolgozni :-(

Köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 27. 16:06
 4/20 anonim ***** válasza:
4%

Ez az eredménye,amikor az anyuka magához szoktatja a gyereket. Már pici korában vinni kellett volna gyerek társaságba. Most már nagyon nehéz lesz leszoktatni erről a függőségről. Az oviba is nehezen fog megmaradni.

Apránként hagyd magára másokkal,és menj el valamerre. A játszótéren is hagyd,hogy egyedül játsszon a többi gyerekkel. Idő kell,mire megváltozik.

Nem vallottál kudarcot,csak a nevelési módszered nem volt a legjobb.

2011. júl. 27. 16:07
 5/20 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Pedig nem biztos, h menni fog a bölcsibe való szoktatás könnyen, ha ez van. Épp ma voltunk szülőin (szeptembertől bölcsis a lányom, majdnem 3 évesen), és mondták, hogy itt is van 3 hónap "próbaidő", és ha úgy látják, h nagyon nem megy a beszoktatás, akkor egy évre még "visszaadják" anyukának. Bár hozzátették, nagyon ritka az ilyen eset, de pár évente előfordul.

Próbáljatok meg uszodába menni vele, valami más helyre, ahol elfoglalja az újdonság varázsa :) És észrevétlenül belopózik a "mások társasága" a kicsibe. De ez csak egy tipp.

2011. júl. 27. 16:08
 6/20 anonim ***** válasza:
3. válaszoló, sehol nem írta, hogy nem szoktatta társasághoz a gyereket előtte... Csak gondolom, amig nem tudott járni a kicsi, ritkábban vitte játszótérre.. Én is így voltam vele, amig nem tudott járni, nem nagyon voltunk gyerektársaságban. És mégis imád menni.
2011. júl. 27. 16:10
 7/20 A kérdező kommentje:
16:07-nek: pont ez az, hogy visszük mindenhová, egészen kicsi korától. Vadászom a gyerekprogramokat, és 1 éve minden áldott nap leviszem a játszótérre. Szerintem ennél többet nem tehetek a társasági életéért...
2011. júl. 27. 16:10
 8/20 anonim ***** válasza:
Megint 1. vagyok. Bp-iek vagytok? Tudod mi szokott még beválni? Ikea Őrs vezér tér. A kajálda előtt van egy pici játszótér a gyerekeknek (bent az áruházban).. és ott is olyan jól elvannak egymás mellett :))
2011. júl. 27. 16:11
 9/20 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy át szoktam hívni ismerős gyerekeket a játszótérről játszani, hát az is totál kudarc!
2011. júl. 27. 16:12
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Megint első (meg sokadik) :)

Figyelj, 2,5 évesen még nem játszanak egymással, csak egymás mellett elvannak... Ha 3 éves kora után is ezt tapasztalod, akkor az már nem olyan jó... de még addig van fél év, sok minden történhet még :) Ne add fel, előbb utóbb találtok valami olyan társasági helyet, ami neki is bejön.

2011. júl. 27. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!