Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Begyulladt a mellem és szétrep...

Begyulladt a mellem és szétrepedt a bimbóm! Mit tegyek már? Ki vagyok borulva!

Figyelt kérdés
Bexarok a fájdalomtól, és lázas vagyok, a mellbimbómon mindenhol repedés van, és a mellemhez hozzáérni sem tudok, annyira nagyon fáj... Ma reggelre lett ilyen... 2 óra múlva jön ez a mellem, már előre sírok... A számba tömök majd valamit szopi alatt, mert nem akarom, hogy megrémüljön a baba a sírásomtól, meg a nyögésektől, és elutasítsa a mellem... Nem hiszem el, hogy erre nincs hatékony megoldás, ez az értés embertelen, és mindenhol azt írják SZOPTASS SZOPTASS, de már így is végigzokogok minden szoptatást, és 2 szoptatás között meg hasmenésem van a gyomoridegtől, hogy nemsokára jön az a mellem, és a kétségbeeséstől meg azon sírok, hogy nehogy apadjon a tejem e miatt, mert én szoptatni akarom a kicsimet!!!!!!... Kérdem én! Ez emberi???? És mindenki tanácsol mindent, tényleg a skála határtalan, de elmondaná valaki mi segít igazán??? KÖNYÖRGÖK!!!! Amit csináltam már, a mellbimbóm miatt(mert ugye a mellgyuszi új tünet): motherlove, tejkenés, szellőztetés, garmastan, fejés, utána gyakori mellre tétel, mit értem el vele? Semmit. 3 hete fennáll ez a probléma, és most már becsatlakozott a mellgyulladás is, én amondó vagyok, de szerintem ez nem sima bimbórepedés. Ez valami baktérium lesz. Ja: 2 nőgyógyász látta, 1 sebész, és 2 gyerekorvos. Ez 5 fő, és mindenki mást tanácsolt!!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁ
2011. ápr. 25. 08:31
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Milyen idős babád? Mert ha nem találsz rá jó megoldást és a babád már legalább 6 hónapos, én azt mondom, ne kínozd magad tovább. Le a kalappal előtted, hogy így is már 3 hete csinálod. Nekem most kezd fájdalmas lenni (1 hete) a szoptatás, mert most kezdett el kibújni a foga és erősen rágja, és lehet, ha nem hagyja abba rövidesen, akkor abbahagyom a szoptatást, mert már 9 hónapos.

Repedt mellre Lanisolt ajánlanék, de ez max átmenetileg jó, mert gyökereiben kéne megoldani a problémát.

Masszírozni próbáltad már a melleidet?

2011. ápr. 25. 08:44
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

Addig NE szoptass,amig a melled rendbe nem jön! Komoly gondjaid lehetnek ebből később. A babának sem jó,ha ideges vagy,mert a tejbe átmegy.

Ha nem tudsz tovább szoptatni, a babád akkor is felnő és egészséges lesz. Van olyan anyuka,aki egyáltalán nem tud szoptatni,és annak a babája is egészséges.

Ma túlparázzák a szoptatás jelentőségét. Igaz,hogy az anyatej a legjobb a babának az első hónapokban,de nem ér annyit,hogy a melleid tönkre menjenek.

2011. ápr. 25. 08:57
 3/8 A kérdező kommentje:
5 hónapos és 3 napos most a baba, és egy bivaly, már kap főzeléket is időnként, illetve gyümölcsöket, de ez a visszatérő probléma a melleimmel, már borzalmasan megvisel, főleg lelkileg, de most már fizikailag is, igen is van egy pont, amikor a szoptatós anya azt mondja, kész, nem bírja tovább. Nálam közeleg ez a pont. Most volt itt egy doktornő, aki mellesleg a család barátja, és ő is azt mondja mellgyulladás, és a bimbóm is ijesztő már, úgyhogy nem tudom mi lesz, mert az ilyen szoptatási portálokon, mint a www.lll.hu azt írják, hogy ha esik, ha fúj - szoptassunk, de arra nem gondolnak, hogy ebbe az anyukák beleőrülnek már? Már olyan szintű a fájdalmam, hogy nem érzem a jobb oldalamat a hátamig!!! Fejni sem bírom már rendesen, és már bennem egy algopyrin, és akkor olyanokat kell olvasnom a neten, hogy minden körülmények között szoptassam, ha belepusztulok is, mert különben egy rakás kaka vagyok, nem vagyok anya, meg gyenge vagyok, én nem tudom, akik ezt írták éreztek már ilyen fájdalmat??????
2011. ápr. 25. 09:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Ugyan abban a cipőben jársz, mint én anno.A szétrepedt mellbimbót meg kell gyógyítani. Pihentesd, ne add a kisbabádnak, addig, amíg helyre nem jött.Valami jó sebkezelőt vegyél rá, de semmi esetre se szoptass belőle.Masszírozd át, fejd ki a tejet, ha nem akarod elapasztani belőle, és szoptass egy mellből. Az én fiam 5 hónapig egy mellből szopizitt, addigra gyógyult meg a másik és volt bátorságom rátenni a másikra is.

Gyakrabban kell majd mellre tenni, hogy többet termeljen a z egészséges mell.Lehet egyből is táplálni a gyermeket, gondolj csak az ikrekre, nekik csak egy jut.

Szóval, fejés, gyógyulás!!!!Írj privit ha gondolod!

2011. ápr. 25. 09:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Sürgösen aloe first a mellbimbódra.Csodát müvel nagyon rövid idő alatt.A sebes melled ne add ,próbálj kézzel fejni,attól nem fog elapadni.
2011. ápr. 25. 19:00
 6/8 xStefix ***** válasza:
52%

Ne csak olvasd a honlapot, hanem azonnal keress fel egy tanácsadót, legalább telefonon, de még jobb lenne személyesen!

Senki sem kényszerít rá, hogy még ezt is elviseld és nem vagy rossz anya, amiért panaszkodsz vagy kezd eleged lenni. Ilyet a ligás lapon sem olvashattál... De valami biztosan nincs rendben, ha ilyen fájdalmaid vannak. Nekem fertőzés a tippem, de mi nem tudjuk ezt innen kideríteni, a diagnózishoz és a kezeléshez már szakember kell.

2011. ápr. 26. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:

A ligás honlapot felejtsd el szerintem úgy ahogy van

Mellgyulladás,szétrepedt bimbó,láz ezzel kizárt,hogy lehet szoptatni,nem csak a fájdalom miatt hanem mert vér is kerülhet a tejbe.

neked nem tanácsadó kell,hanem egy normális orvos aki ír fel gyógyszert. Ha tudod akkor fejd minél többet.

2011. ápr. 27. 00:16
 8/8 A kérdező kommentje:
A fanatikus szoptatási tanácsadás miatt a sürgősségin kötöttem ki, hétfőn éjjel 39 fokos lázzal... Antibiotikumot kaptam, kenetet vettek a tejemből, elküldték tenyésztésre, kb. 1 hét múlva meglesz az eredmény... Begyulladt az egész mellem, feldagadt, és vörös... hideg borogatás kell rá, meg kaptam rá burow krémet, vagy mit... Fejni már nem tudtam a beteg mellem, úgyhogy a csecsemőosztályosok, éjjel próbáltak tejet kiszedni a mellemből, mert nagy volt a gáz, aztán megpróbáltak rátenni a gépi fejőre, de nem lett belekalkulálva, hogy a sok sebtől száraz volt, így az első szívásra, összevéreztem mindent, mert szétrepedt a mellbimbóm több helyen... Ilyen fájdalmat senkinek nem kívánok!!! Most nem szoptathatok, viszont már fejni tudom a mellem a sok borogatás hatására, igyekszem, hogy ne apadjon el a tejem, ez nekem nagyon fontos, de sajnos pár napig tápszerezni kell a gyereket, sokat sírok e miatt... Most meg attól félek, hogy ez alatt a 4-5 nap alatt majd elfelejt szopni... de remélem ez nem következhet be... :(((
2011. ápr. 27. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!