Aggodnatok ha 2,5 evesen meg nem beszelne?
Igen
2 év 3 hónaposan vittem magánban fejlesztőbe..
3 hét alatt elkezdett beszélni a beszédindîtás hatására..fél év alatt behozta a lemaradást
Oviban meg sem mondták volna, hogy el volt maradva..
Ma màr 3,5 évesen szószàtyàr gyerek, de az okok miatt viszem vissza még… kelleni fog ..
Nyilván. Aggódtam én már 1,5 éves korában is, amikor még semmit nem mondott, vittem is mindenfele. Aztán amikor a komplex terápia mellett még 2 évesen is csak 2 szónál tartott, akkor több mint aggódtam. 2,5 kezdett szavakat mondani, 3 évesen járt tőmondatoknál és még akkor is megkésettnek számított. Lány egyébként.
Ugyanezt amúgy majdnem eljátszottuk a testvérénél (fiú), annyi különbséggel, hogy ő fél évvel mindent előbb csinált és hiába nem hozta ő sem 2 éves korára az elvártat, nála nem aggódtam, hiába akartak paráztati. 2,5 éves korára magától beindult, összetett mondatokban beszélt.
Kisgyermeknevelő vagyok, a csoportomban a fiúk kb 2.5 évesen kezdenek szavakat mondani általában.
Van kivétel de nem sok, a lányok többsége már összetett mondatokban beszél.
Ha aggodsz kerdezz ra vedononel, vagy haziorvosnal mi a velemenyuk. En itt kezdenek, de nekem szuperek mindketten, szoval bizom bennuk. Aztan ha megnyugtat a véleményuk, varj meg kicsit. Ha nem, es tovabbra is aggodsz, indulj el vele maganba valahova.
En ezt tennem, ha izgulnek.
Viszont emellett az a tapasztalatom, hogy sok kisgyermek kesobb kezd beszelni. A jatszotereken alig alig beszelnek 2,5 ev alatt, es mindig "panaszoljak" is a szulok. Vagy szimplan idősebb a gyermek es meselik h naluk keson kezdett beszelni. Ismerettsegi korben tobb kisfiu is van akik 2,5 evesen 2 szonal jarnak kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!