Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aggodnatok ha 2,5 evesen meg...

Aggodnatok ha 2,5 evesen meg nem beszelne?

Figyelt kérdés
2,5 eves (fiu) alig van par szo amit neha mond (3-4) egyebkent dunnyog bug (ez lenne a beszed ha kitudna fejezni magat) mindent megert mutogat ugyes a kezeivel erti amit mondok neki. Csak az aggaszt hogy osszezarja a szajat es nem hajlando megszolalni. Ti aggodnatok? Volt valaki igy?
2022. jan. 2. 23:03
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Igen

2 év 3 hónaposan vittem magánban fejlesztőbe..

3 hét alatt elkezdett beszélni a beszédindîtás hatására..fél év alatt behozta a lemaradást

Oviban meg sem mondták volna, hogy el volt maradva..

Ma màr 3,5 évesen szószàtyàr gyerek, de az okok miatt viszem vissza még… kelleni fog ..

2022. jan. 2. 23:24
 2/7 anonim ***** válasza:
2022. jan. 2. 23:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván. Aggódtam én már 1,5 éves korában is, amikor még semmit nem mondott, vittem is mindenfele. Aztán amikor a komplex terápia mellett még 2 évesen is csak 2 szónál tartott, akkor több mint aggódtam. 2,5 kezdett szavakat mondani, 3 évesen járt tőmondatoknál és még akkor is megkésettnek számított. Lány egyébként.

Ugyanezt amúgy majdnem eljátszottuk a testvérénél (fiú), annyi különbséggel, hogy ő fél évvel mindent előbb csinált és hiába nem hozta ő sem 2 éves korára az elvártat, nála nem aggódtam, hiába akartak paráztati. 2,5 éves korára magától beindult, összetett mondatokban beszélt.

2022. jan. 2. 23:39
 4/7 anonim ***** válasza:
35%

Kisgyermeknevelő vagyok, a csoportomban a fiúk kb 2.5 évesen kezdenek szavakat mondani általában.

Van kivétel de nem sok, a lányok többsége már összetett mondatokban beszél.

2022. jan. 2. 23:50
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Nem. A fiam 3 volt mikor elkezdett beszélni. Semmi baja.
2022. jan. 3. 00:14
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
A dunnyoges és bugas aggasztana. Érdemes lenne elvinni valamilyen fejlesztésre, főleg ha nagyon aggodsz, egyébként ha ovis lesz úgyis jelzik majd a nevelők ha gond van.
2022. jan. 3. 06:57
 7/7 anonim ***** válasza:
30%

Ha aggodsz kerdezz ra vedononel, vagy haziorvosnal mi a velemenyuk. En itt kezdenek, de nekem szuperek mindketten, szoval bizom bennuk. Aztan ha megnyugtat a véleményuk, varj meg kicsit. Ha nem, es tovabbra is aggodsz, indulj el vele maganba valahova.

En ezt tennem, ha izgulnek.

Viszont emellett az a tapasztalatom, hogy sok kisgyermek kesobb kezd beszelni. A jatszotereken alig alig beszelnek 2,5 ev alatt, es mindig "panaszoljak" is a szulok. Vagy szimplan idősebb a gyermek es meselik h naluk keson kezdett beszelni. Ismerettsegi korben tobb kisfiu is van akik 2,5 evesen 2 szonal jarnak kb.

2022. jan. 3. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!