Ti aggódnátok a helyemben? (16 hónapos kislány)
Sziasztok,
Kislányom 16 hónapos, és még nem beszél, de emiatt nem aggódom, mert a bátyja se beszélt ennyi idősen, hanem inkább az a furcsa, hogy nagyon kevés dolgot ért. A bátyja ennyi idősen már szinte mindent értett, kislányom alig reagál valamire. Ha kérem, hogy integessen, azonnal integet, a tiltást érti, és ha rászólok, hogy nem szabad, azonnal húzza is vissza a kezét. Ha megszólítom, odakapja a fejét, de össz-vissz kb 6-8 kedvenc játék (kisautó, könyv) nevét tudja, többet nem, ha kérem, odaadja őket, de kb ennyi. Semmi másra nem tudom megtanítani. Például, ami a testrészeket illeti, ha kérdem, hol a fejed, füled azt megmutatja, de orrot, szemet szájat, egyéb testrészeket nem mutatja, pedig 6000-szer megmutattam neki. Képeskönyvben nem mutat meg semmit, abban sem, amit szinte minden nap végig mutatok neki. Ha kérdezem, hogy pl hol a nyuszi, csak mosolyog. Különben sem mutogat még. Mozgása, játékai minősége amúgy szerintem rendben és hihetetlen mosolygós, bújós, barátságos.
A fiam kb 16 hósan kezdte ezeket tanulgatni és tudni mint amiket felsorolsz. Szerintem nincs elmaradva.
Amúgy meg hiába mutatsz meg nekik ennyi idősen 1 nap 6000x valamit, attól még nem biztos hogy tudni fogja. Majd 2 hét múlva meg egyedül sorolja a könyvben a képeket. Nálunk mindig így volt, tanítom, 1-2 hét mire feldolgozza, utána meg csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!