Olyan szülőktől kérdeznem, akik tudatosan nem adnak cukrot a gyereknek! Nálatok mi lesz a karácsonyi menü?
Mit szólnál hozzá, ha elmennél fodrászhoz és azt mondaná, hogy hajfestés festék nélkül? 🤣 Érted. Ha valamiből a legfőbb hozzávalót hagyod ki, akkor az egy tök más kaja, ne hívd úgy.
A kaposztás teszta káposzta nélkül az nem káposztás tészta hanem főtt tészta..és ha ideges vagy mert kinevetnek a butaságodért akkor gondolkodj mielőtt írsz.
Amúgy csak magyarul mézeskalacs, angolul például gingerbread, szóval simán egy gyömbéres-datolyás süti, ugye? Ezen összeveszni, komolyan!
Nálunk sincs süti, sült fahéjas alma van, sült tök, sült gesztenye, dió és mogyoró, aminek a feltörése is kész élmény.
Huh de fontos itt a megnevezés mindenkinek :D akkor jobb, ha úgy hívjuk a mézes alternatívákat babáknak, hogy karácsonyi süti cukor nélkül? Vagy gyümölccsel ízesített karácsonyi babakeksz? Vagy gyümölcskeksz karácsonyi fűszerezéssel? :D
Szerintem felesleges ezen kiakadni, aki már csinált ilyen alternatív sütit a gyerekének, az tudja, hogy elkészítésre majdnem a mézes receptjét követed (arányok tekintetében), épp csak a cukorra keresel más alternatívát (datolyát, mazsolát, gyümölcsöt).
Pl. datolyával (nem az én receptem, egy csoportban találtam): 300 g liszt -100 g vaj - 1 tojás- 1.5 tk mézes-fűszerkeverék - egy csapott kanál szódabikarbóna - 3 ek datolyapaszta. Ha nem akarsz datolyát, tegyél bele egy jó érett banánt vagy másfelet.
Akik meg a megnevezésen vekengenek, hol segítség ez a kérdezőnek?
Eleg szanalmas hogy egyeseknek az a problemaja, hogy valaki nem eteti a gyereket egeszsegtelen dolgokkal (egy evben akar egyszer sem). Ennyi erovel a cigit is a szajaba tehetne evente egyszer, elvegre evi 1 slukktol sem lesz baja...
Hajra az egeszseges, tudatos szuloknek!:)
Itt komolyan azokat pontozzátok le, akik a kérdésre válaszolnak?
A sült gesztenyés válaszoló voltam
Aki szövegértési gondokkal küzd, az ne válaszoljon!
Csak a menü érdekelte a kérdezőt és nem véleményt kért.Mit nem lehet ezen megérteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!