Mikor álltok neki a karácsonyi főzésnek? S mi lesz az ünnepi menü?
Holnap állunk neki, szombaton már csak max a sütit készítem el.
Húsleves
Tatárbifsztek
Sült liba, párolt káposzta, burgonyapüré és hagymás törtburgonya
majonézes saláták és rokfortos saláta
beigli, sajtos pogácsa, méteres szelet.
Lányunk 5 hónapos, így őrá a párom fog 'felügyelni' és foglalkozni vele. Én rendbe rakom a lakást a 'robbanás' után :))
Főzés nálunk nem lesz. Úgy döntöttünk, hogy melegszendvicset eszünk.
Az ok(ok) elég egyszerűek:
1) 25-én párom családjában megyünk 'körbe', ami 3 helyet jelent. Abból 2 nagyszülő 'tábor', tehát dugig tömnek minket így is - úgy is. Ráadásul csomagolnak majd vagy 2 hétre 'hideg élelmet'.
2) 26-án jönnek hozzánk az én családomból. Összesen 28-an leszünk, mert áthívtam párom szüleit+húgát is természetesen!
Ebből kifolyólag nálunk 25-én este és 26-án délelőtt lesz főzés.
A menü pedig:
- Rántott hús
- Rántott máj
- Kukoricás rizs
- Zöldborsós rizs
- Vajas krumpli
- Gomba szósz
- Resztelt máj
- Baconos (göngyölt) máj
- Savanyúságok
- Fokhagymaleves
Kellemes ünnepeket Nektek :]
szombaton reggel csinálom a levest,meg odarakom a szarvaspörköltet.Aztán lesz még süt kacsa,lila káposztával.közvetlen a vacsora előtt meg rántott kamambert csinálok áfonyamártással.
Anyuék és anyósom is nálunk lesznek,lesz még halászlé amit anyukám csinál.
Nagy menünek néz ki ha belegondolsz tök kényelmes menü.csak a sajt lesz macerás,sütit nem sütök lesz bejgli meg a mézeskalácsok és gesztenyepüré.
itthon kitakaritok..Fözni nem kell mivel nem leszünk itthon..(inkább föznék 10 emberree na mindegy. De a szokásos karacsonyi menű mindkét családnál ugyanaz:
Husleves,
halászlé
rántott hal
, sült libacomb,
rizs, fött , tört krumpli savanyuság, üdittök
sütemény:rétes
én szeretném ha lenne sütötök krémleves mert az isteni
lánykám eszik mindenböl de azért vezsek bébi kaját biztos ami biztos ha mégse akarna valamiböl enni.
Nálunk:
-Dubarry szelet csak brokkolival
-Hagymával-petrezselyemmel töltött rántott hús
-Hawai szelet
-Aszalt szilvával töltött pulykamell
-Töltött káposzta
-Sült pulyka gomba mártással
-Kukoricás rizs
-Krumpli püré
-Tyúkhús leves
-süteményeket még nem tudom
Holnap elvisszük a gyerekeket a nagyszülőkhöz, és a párommal közösen sütünk-főzünk, de csak szombaton állunk neki, holnap csak a lakást rendezzük és az ajándékokat csomagoljuk be.
A menü pedig:
-Gesztenyekrémleves
-Lazac kéksajtos bundában
-Narancsos tiramisu
borsókrémleves
fasírt
krümplipüré
uborkasaláta
tejfölös pogi
bejgli
almásbéles
mézeskalács
forralt bor
Mézeskalács készen van,holnap csinálom a bejglit és az almást, szombaton a fasírtot, krumplit, salit, levest és a forralt bort na meg a pogácsákat. Ezek frissen jók.
Ennyi mindent hogy tud egy ember megcsinálni 1 nap alatt? :-))
Emelem kalapom:-)
Nálunk a következő lesz a menü.
-Leves...talán húsleves,azt tudom a legjobban.
- Sült csülök, burgonyával.
Ennyit bírtam összehozni. Mondjuk nem tudom mit fogunk enni 3 napig :-D Innen lesek ötleteket.
Én semikor... :(
Nem úgy alakult az ünnepi menetrend, ahogy elterveztük, ma már elutazunk vidékre, és csak hétfő este jövünk haza. Így nem sütök-főzök semmit. Pedig már ki volt találva a menü. Ez lett volna, ha itthon maradunk legalább Szentestére:
fokhagyma krémleves
lazac leveles tésztában, vajas zöldségkörettel, krumplipürével
tiramisu
egybefont mákos-diós beigli
mézeskalács (ez az egyetlen amit meg is csináltam, mert anyukám és anyósom sem tud finom mézeskalácsot csinálni, így ezt bevállaltam én, ezt visszük is ma haza)
Otthon gondolom a szokásos halászlé, töltött káposzta és ehhez hasonlók lesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!