Anyukák mi lesz a karácsonyi menü?
Tudtatok egyáltalán főzni? Elkészültök vele?
Én még a végét sem látom, pedig mindjárt holnap lesz...:-)
24.-e Bajai Halászlé, kacsasült krumplival,minden féla savanyúsággal, dinsztelt káposztával...ki mit akar
25.-e vendégségbe megyünk
26.-a hozzánk jönnek és Fokhagymás ponty lesz.
sütik: tiramisu és bejglik...
24-én: fokhagymakrémleves (15 perc), brassói Tefal Actifry-ban sütve (20 perc), mákos guba (20 perc)
25-én: egyik nagyihoz megyünk
26-án: másik nagyihoz megyünk
:-)))
Én tisztában vagyok a saját korlátainkkal, ezért nem is terveztem 8 fogásos vacsorát.
24. Szegedi Halászlé, Dorozsmai Molnárponty, FeketeErdő torta (anyumék jönnek át vacsorára)
25. Fácánleves, Töltött káposzta (férjem családja jön ebédre: szülei, két testvére és a családjaik 6 felnőtt 4 gyerek)
26. Húsleves, Ananászos Kacsasült (3 kacsa) (én családom jön, 3 nővérem a családjaikkal)
egyik nővérem nálunk is marad Szilveszterig a 3 gyermekével, tehát a jövő heti menü is elő van már készítve :-D
27. Töltött hús, rántott hús, saláták
28. Hurka-kolbász tepsis burgonyával
29. Tyúkhúsleves, Finomfőzelék, rántott csirke
30. Gyümölcsleves, krumplipaprikás
31. Korhelyleves, Csülök pékné módra
Halászlé, kacsacomb párolt lilakáposztával, sült almával, krumpligolyókkal.
Sült csirke, krumplipüré, rántott hal, hagymás krumplisaláta.
Sacher-torta, gyümölcskenyér, kókuszgolyó.
24. Dél: lazacleves, mákos guba; este: lepényhal tejszínes rákos szósszal, barna rizzsel
25-26. (két napra főzök): Húsleves, párolt vaddisznócomb, amihez csinálok aszalt szilvás és gombás öntetet is.
Sütik: bejgli, gyümölcskenyér, pogácsa, mézes kalács.
Húúú nagyon ügyik vagytok és állati jól hangzik!
Nálunk
24: sült bébi pulyka , kacsaleves és halászlé
25: töltött képoszta
26: rántott hal és csirke krumplisalátával
27: ami marad:-)
24.: Tejszínes szilvaleves, töltött fasírt krumplipürével, tiramisu.
25.: anyóséknál hal hallal
26.:nagy teljes családos karácsony valamelyik rokonnál(azt tudjuk, hogy nem nálunk)
Ma este összeteszem a fasírtot, összeérik csak sütni kell, főzni a krumplit.
Levest szintén ma(hidegen esszük) elkészítem, meg a tiramisut.
Holnap reggel átporszívózok-felmosok(nagytakarítás megvolt), feldíszítjük a fát.
ÉN nem főzök:-))))))))))))))
nagyszülőkhöz megyünk, mind a 3 napban.
24 hús leves, sajtos csirke,
25 borsó ragu l. rántott hal
meg savanyúk saláták
sütik: fekete rózsa. mézes krémes, bejglik, mézeskalács, oroszkrém t. sajtos rúd.
nálunk lesz a pereputty=)
Harmadik válaszoló, ha ezt mind meg tudod csinálni, akkor FANTASZTIKUS vagy :) Mármint nem arról van szó, én is megtudnám főzni, csak nem ennyifélét minden napra, ez nagyon nagy meló lehet, minden elismerésem.
Nálunk nem én főzök, holnap anyukámhoz megyünk, ott asszem szokás szerint 5 fogásos vacsi lesz :) Én csak a sütit viszem, kerek almáspitét, már kész is van, isteni az illata, alig bírom, hogy ne kóstoljam meg :D 25-én az egyik nagymamámhoz vagyunk hivatalosak, 26-án másik mamámhoz, illetve ott lesz apukám is, nagybátyámék, stb. Szóval nekem csak enni kell, főzni nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!