Bűncselekménynek minősülne? Bővebb sztori lent!
Férjemmel új környezet és munkahely miatt sajnos kénytelenek vagyunk néhány alkalommal a pici babánk mellé bébiszittert fogadni. Nagyon nehezen hoztuk meg ezt a döntést, de sajnos muszáj egy ideig.. Aggódunk! Az bűncselekménynek minősülne ha rejtett kamerákat helyeznénk el a házban és így megtudnánk figyelni legalább egy kis ideig, hogy a bébiszitter jól bánik a picivel?? Vagy felvételt készíteni és amikor hazaértünk visszanézni? Csak addig amíg nem alakul ki a bizalom! Valaki esetleg tudna tanáccsal szolgálni?
Előre is köszönöm.
Fel van szerelve nálunk minden szobában 360° fokos kamera a falra, nincs rejtve, külön nem is szólnék miatta mert elég feltűnő, le nem szedném csak emiatt hogy nehogy megfigyeljem én gonosz, amikor jön megbeszélésre, akkor ha látja őket mondhatja, hogy ezt így nem vállalja, de szerintem nem árt ha tudja, hogy bármikor látod őket, ilyenkor máshogyan viselkedik azért az ember és itt most nem csak az orrpiszkálásra és társaira gondolok, de talán alapból tartózkodik az olyan magatartástól amit a rejtett kamera rögzíthetne.
Ha nagyon korrekt akarsz lenni, akkor nyugodtan járjatok el hasonlóan (Xiaomi kameráink vannak, tökéletes a képminősége és kb 10.000 Ft / db, kamerarendszer egyébként sem árt és bébiőrként is funkcionál, két irányú, éjjellátó), hívd fel a babysitter figyelmét és esetleg írass is alá vele egy beleegyező nyilatkozatot, miszerint hozzájárul, hogy felvétel készül 24 órában arról ami a házban történik.
jogszeű akkor is ha nem szóltok neki é
s akkor is ha szóltok
En elmondaná,hogy,figyelj Juli(fiktiv nev),nem arról lenne szo,hogy én bizok meg benned,csak aggodok,fent van kamera.
Ennyi.
Ki mit reagál,de ezt korrekten az elejen elmondanàm.
Szerintem minden gyerekekkel foglalkozó állásnál kamera kellene legyen. A boltokban is van, pedig negyedannyira drága holmik sincsenek, mint amennyire egy gyerek értékes!
Csak a gyerekekkel foglalkozók körében nincs kamerarendszer, szerintem ez így rohadtul nem korrekt.
Én lennék úgy bébiszitter, hogy kamerázva van a ház(a wc nem!), illetve ha újra keresnék, akkor szólnék, hogy csak olyat keresek, aki kamerával vállalja. Korábban ez nem volt kivitelezhető, mert én házhoz vittem a babát, hogy kevesebb időt kelljen nélküle lennem. Másfél óra volt, mire hazaértem, bébiszittert úgy választottam, hogy csak 10 percre legyen a dolgomtól, így egyrészt kevesebbet fizettem, másrészt nem izgultam annyira, hogy többet leszek gyerek nélkül és esetleg felébred, sírni fog, meg ilyesmi. Így volt, hogy összesen egy órát volt nélkülem, amiből 20 perc volt az út oda vissza a bébiszitterhez:)
"figyelj Juli(fiktiv nev),nem arról lenne szo,hogy én bizok meg benned,csak aggodok,fent van kamera."
Azért annyira nem hülye senki, hogy elhigyje, nem a bizalmatlanság a kamárázás oka - és ha van benne egy pici tartás, akkor egyböl fordul is ki az ajtón!
Úgy tudom a munkahelyen is fel kell tüntetni, ha van kamera meg kb. mindenhol, hiszen személyiségi jogokat sért. Hiába az otthonodban lesz, neki az lesz a munkahelye.
Amúgy gondolom elviszi sétálni meg ide-oda. Ha annyira bántani akarja, akkor beviszi a mosdóba (gondolom a wc-t nem kamerázod be).
A bíróságon meg nem használhatod fel. Ez olyan, mint a hangfelvételek. Ha nem járult hozzá a másik fél, hogy felvétel készüljön, akkor semmit sem ér.
Ha nincs kamera és bántja, azt is észre fogod venni.
Mindenképpen jelezd felé, hogy van kamerátok, mert a végén még ő fog beperelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!