Hogyan mondjam el finoman? (Szomszédos sztori)
Hogyan mondjam el finoman, hogy egyszerűen szörnyen neveli a gyerekét a szomszédom??
Akármit megad neki. Csokit vacsorára, ebédre is (Tipikus gazdag kövér gyerek már így is!!)
Játszottak egymással és azzal hencegett a fiamnak, hogy neki jó és a fiamnak meg rossz,mert eszik zöldséget meg főzeléket aztán az anyja csokit és pufit adott nekik uzsonnára.(Azért,mert olyan soványka)
Miután hazajött fájt a hasa, és bár már 6-órakor lefeküdt akkor is és alig evett vacsorát, mert azt mondta neki,hogy a csoki a legjobb vacsorára.
Szóval mit tegyek???
1.Nem kell beleszólnod.
Vagy:szólsz neki,amiből sértődés lehet.Nem kell köríteni:"Marikám,tudod,hogy nagyon szeretlek benneteket,kérlek ne sértődj meg,csak segíteni szeretnék.Ha megfogadod a tanácsom,örülök,ha nem nem,de mindenképpen el szeretném mondani,hogy szerintem a csokoládé és egyéb édességek egyáltalán nem egészségesek vacsorára.Természetesen,azt csinálsz,amit szeretnél,ahogy jónak látod,esetleg nézz utána az interneten!"-majd villantasz egy kedves mosolyt és elmész.
Szerintem a szomszédot nem tudod befolyásolni, ha szólnál vagy megsértődne, vagy egyik fülén be- a másikon ki, vagy mindkettő. És még lesz máskor is ilyen helyzet, hogy rossz befolyás ellen kell védeni a fiadat. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy a csoki egészségtelen, amelyik gyerek sok csokit eszik annak fájni fog a pocakja, nehezen tud majd kakilni és kövér lesz. Ha nagyobb, akkor mesélhetsz neki a vércukorszintről, ha kisebb akkor mondhatod neki hogy nem tud úgy szaladgálni.
De ami ennél is fontosabb, hiszen a szavaknál mennyivel többet ér a példa és az ijesztgetés nem a legjobb módszer: tedd neki élvezhetővé a zöldségevést- főzzetek együtt mikor van rá idő, vásároljatok együtt, zöldségből rakj ki formákat a tányérra, pl répanyuszi, retekegérke.
Én hagynám a csudába!Az ilyen szülőnek bármit és bárhogyan mondhatsz,meg van róla győződve,hogy jól teszi amit tesz.
Majd a gyerek fogja meginni a levét...az ő családjuk,az ő felelősségük.
Jó és az én fiammal mi lesz???
Nem kötekedni szeretnék, csak segíteni.
Én azt mondanám neki, hogy a saját fiának azt ad enni, amit akar, de a te fiadnak ne adjon édességet, mert te rendes ételt adsz a gyereknek.
Abba nem szólhatsz bele, hogy a saját gyerekét hogyan, mivel eteti.
Amúgy köszi a normális válaszokat!!
Most kelt fel 5 perce és még mindig fáj a hasa mit tegyek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!