Mikortól tudja egy gyerek, hogy köhögéskor a szája elé
tegye a kezét? (Orvosi rendelős sztori)
én az enyémet két éves korától tanítom.azt,hogy mióta teszi oda magától nem tudom,de már elég régóta.most 3,5 éves
2013. márc. 17. 12:08
2 éves a lányom, kb. 2 hónapja kezdtem el neki mondani, hogy tegye a szája elé a kezét, ha köhög. Mostanra már majdnem mindig eszébe jut. Ha 6-7 éves gyerek nem teszi oda, annak az az oka, hogy nem tanították meg neki, hogy úgy kell.
2013. márc. 17. 12:10
Akkor teszi oda, ha megtanítják neki, ezért általában ovis korban már tudják. Egyébként jobb arra tanítani, hogy a könyökhajlatába köhögjön a keze helyett, ugyanis miután beleköhögött a tenyerébe, megfog mindent, amit ér, így terjednek a bacik :) Ha viszont ugyanezt a könyökhajlatba teszi, azzal nem fogdos semmit!
2013. márc. 17. 12:29
Én most nem fogok itt bezzegelni hogy az én másfél évesem látja a nagyobbaktól így máris eltanulta- csak annyit mondok hogy ha első gyerek is, akkor is egy 3-4 évestől azért már bőven elvárom hogy tegye oda a kezét. 6-7 évesről nem is beszélve...
2013. márc. 17. 12:42
A lányomnak 1 éves kora óta tanítom, hogy ha köhög, tegye a szája elé a kezét. 1,5 éves, és már majdnem mindig elé teszi, néha kell rászólni.
2013. márc. 17. 12:44
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, valahogy én is így gondoltam. nem is értem ezeket az anyukákat. mert az OK, lehet, h véletlen eset, és a beteg gyerek egyszer-egyszer nem teszi oda, de egyikük sem szólt rá a gyerkőcre.. és ott köhögtek a levegőbe egyfolytában :((
6 hozzászólás. Csak egy kérdés elnézést az offért. De hány szülőnek van közöttetek 6-7 éves gyermeke? Inkább nem is kell rá válaszolni.
Teljsen rendben van, hogy megtanítom az 1-2 évesemnek és mit fogok elvárni ha 6 éves lesz! Ez leírva szép. De a gyakorlatban melyikőtöknek van 6-7 évese?
Nem akarom védeni őket, egyértelműen nem. Viszont mindenki ítélkezik mások felett.
2013. márc. 17. 14:37
3 éves múlt pár napja a lányom,ő tüsszentéskor és köhögéskor is odateszi a kezét.
2013. márc. 17. 14:51
Bocsi nem értem miért kell ahhoz 6-7 évesünknek lenni hogy ezt tudjuk? 6 éves korára máris "elromlik" a gyerek??? Azért ez még nem a mindennel dacolok kamaszkor...
Egyébként igen, van 6 évesem is, és 3 meg másfél. És a 6 évesem fiú szeleburdi meg sokszor figyelmetlen és előfordulhat hogy NÉHA nem teszi oda, de hogy én ezt szó nélkül nézzem, az nem fordulhat elő! és elég egyszer figyelmeztetni, onnantól a szája elé teszi.
2013. márc. 17. 15:10
Második vagyok. Nem, nincs 6-7 évesem, de a testvéremnek kettő is van, elég sokat vigyázok rájuk. És milyen érdekes, mindkettő a szája elé teszi a kezét elég régóta. Nem felejtették el az évek múlásával.
2013. márc. 17. 15:26
Kapcsolódó kérdések: