Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól tudja egy gyerek,...

Mikortól tudja egy gyerek, hogy köhögéskor a szája elé tegye a kezét? (Orvosi rendelős sztori)

Figyelt kérdés
Az én lányom 1 éves, a héten gyerekorvoshoz kerültünk, és hát brutális volt.. hogy nem szednek össze szegény gyerekek még több bacit az orvosi váróban? az egy dolog, hogy mindenki az ajtóhoz tömörül egy kupacba és ott sírnak-köhögnek (pedig érkezési sorrend van), de a 6-7 éves gyerekek között is több volt, aki a levegőben köhögött, és nem szólt rájuk az anyukájuk. Mikortól várható el, hogy erre figyeljenek?
2013. márc. 17. 12:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
én az enyémet két éves korától tanítom.azt,hogy mióta teszi oda magától nem tudom,de már elég régóta.most 3,5 éves
2013. márc. 17. 12:08
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
2 éves a lányom, kb. 2 hónapja kezdtem el neki mondani, hogy tegye a szája elé a kezét, ha köhög. Mostanra már majdnem mindig eszébe jut. Ha 6-7 éves gyerek nem teszi oda, annak az az oka, hogy nem tanították meg neki, hogy úgy kell.
2013. márc. 17. 12:10
 3/12 anonim ***** válasza:
94%
Akkor teszi oda, ha megtanítják neki, ezért általában ovis korban már tudják. Egyébként jobb arra tanítani, hogy a könyökhajlatába köhögjön a keze helyett, ugyanis miután beleköhögött a tenyerébe, megfog mindent, amit ér, így terjednek a bacik :) Ha viszont ugyanezt a könyökhajlatba teszi, azzal nem fogdos semmit!
2013. márc. 17. 12:29
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Én most nem fogok itt bezzegelni hogy az én másfél évesem látja a nagyobbaktól így máris eltanulta- csak annyit mondok hogy ha első gyerek is, akkor is egy 3-4 évestől azért már bőven elvárom hogy tegye oda a kezét. 6-7 évesről nem is beszélve...
2013. márc. 17. 12:42
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
A lányomnak 1 éves kora óta tanítom, hogy ha köhög, tegye a szája elé a kezét. 1,5 éves, és már majdnem mindig elé teszi, néha kell rászólni.
2013. márc. 17. 12:44
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi, valahogy én is így gondoltam. nem is értem ezeket az anyukákat. mert az OK, lehet, h véletlen eset, és a beteg gyerek egyszer-egyszer nem teszi oda, de egyikük sem szólt rá a gyerkőcre.. és ott köhögtek a levegőbe egyfolytában :((
2013. márc. 17. 12:49
 7/12 anonim ***** válasza:
35%

6 hozzászólás. Csak egy kérdés elnézést az offért. De hány szülőnek van közöttetek 6-7 éves gyermeke? Inkább nem is kell rá válaszolni.

Teljsen rendben van, hogy megtanítom az 1-2 évesemnek és mit fogok elvárni ha 6 éves lesz! Ez leírva szép. De a gyakorlatban melyikőtöknek van 6-7 évese?

Nem akarom védeni őket, egyértelműen nem. Viszont mindenki ítélkezik mások felett.

2013. márc. 17. 14:37
 8/12 anonim ***** válasza:
3 éves múlt pár napja a lányom,ő tüsszentéskor és köhögéskor is odateszi a kezét.
2013. márc. 17. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
84%

Bocsi nem értem miért kell ahhoz 6-7 évesünknek lenni hogy ezt tudjuk? 6 éves korára máris "elromlik" a gyerek??? Azért ez még nem a mindennel dacolok kamaszkor...

Egyébként igen, van 6 évesem is, és 3 meg másfél. És a 6 évesem fiú szeleburdi meg sokszor figyelmetlen és előfordulhat hogy NÉHA nem teszi oda, de hogy én ezt szó nélkül nézzem, az nem fordulhat elő! és elég egyszer figyelmeztetni, onnantól a szája elé teszi.

2013. márc. 17. 15:10
 10/12 anonim ***** válasza:
87%
Második vagyok. Nem, nincs 6-7 évesem, de a testvéremnek kettő is van, elég sokat vigyázok rájuk. És milyen érdekes, mindkettő a szája elé teszi a kezét elég régóta. Nem felejtették el az évek múlásával.
2013. márc. 17. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!