Nálatok hogy zajlik a hajmosás? Mennyire problémás a sztori? Hány éves a gyerkőc? Mennyi időközönként mostok hajat? Leöntitek kancsóval zuhanyrózsával locsoljátok mindenhova a vizet? Fülébe arcára is?
Kislányom kb másfél éves koráig sírt, azóta szépen hátra hajtja a fejét, nincs sírás, most 2,5 éves.
Zuhannyal vizezzük, mossuk le a haját. Fülébe, arcába konkrétan nem locsolom, minek???
Ja és ilyenkor hetente egyszer, nyáron kétszer mostunk hajat.
1. voltam
1,5 és utálja, végigüvölti. Hajmosókarikánk van, nem megy a szemébe, de nem is az a baja. Talán az a baj, hogy nem ő irányít és ez nem tetszik neki, mert egyébként azzal semmi gondja, ha pancsolás közben vizes lesz az egész feje.
Olyan ritkán mossuk, amennyire lehet. Most egy hete volt, még pár napot talán bír. Hosszú göndör haja van.
2 éves múlt a lányom és rühelli a hajmosást. Próbál figyelni a hangomra, hogy a plafont nézze, amíg öblítem a haját, de általában győz a hiszti. Amint kész, már vigyorogva játszik.
Pici korában simán feküdt háton a vízben, locsoltam az arcát is és nem zavarta. Kb. 1 évesen kezdett ezen szenvedni. Szerencsére jó a haja, ráérünk 2 hetente mosni.
3 lányom van. A nagyobbik (5 éves) csak úgy engedi, ha a kádban elfekszik és úgy mosom a haját, nem szereti, ha a szemébe megy, de amikor kisebb volt, akkor kb. másfél éves koráig sírt a hajmosás előtt (közben és utána megnyugodott).
A középső lányom (4 éves) meg a zuhanyfejjel szereti, ha mosom neki, őt az se zavarja, ha a szemébe megy, szereti az arcába fröcsköltetni a zuhanyfejet is.
A hajszárítót viszont nem engedik, turbánban alszanak, szerencsére nem fázik meg a fejük.
Nyáron hetente 2x, most 1x mosom a hajukat.
A legkisebb 8 hónapos, ő élvezi, a zuhanyfej neki is nagyon tetszik.
Én más voltam, képes voltam menekülni, és kiabálni, hogy segítség.
Ezért kb. 3 éves koromig anyukám délután megvárta, hogy elaludjak a kanapén, óvatosan elfordított, egy székre rakott lavórt benne vízzel, és úgy mosta meg.
Szoktam is mondani neki, hogy minden tiszteletem ezért (is), tortúra lehetett.
3,5 éves. Nincs baja a hajmosással. Az egyik karomra fektetem és lemerítem a vízbe úgy, hogy az arcát nem lepi el. Közben folyamatos szemkontaktus és beszélek hozzá. Közben a másik kezemmel mosom a haját.
Már csak hetente 1-szer mossuk. De kb fél éves koráig mimden nap kellett, mert jött egy kis büfi és már azonna feküdt is bele. Nagy hajjal született. De ha nem így lett volna, akkor nem szükséges ilyen sűrűn mosni a csecsemő haját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!